Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Nestanak mlijeka

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Nestanak mlijeka

S obzirom da imam problem s lijevom dojkom i moram je "ugasiti" na neko vrijeme dok se ne izliječi , zanima me kada će ona ostati bez mlijeka ako izdajam samo malo, tek toliko da popusti napetost i ne dođe do zastoja?
    I koliko treba da kasnije počne normalno funkcionirati, kao prije?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Nestanak mlijeka

Citiraj anilokin prvotno napisa
    S obzirom da imam problem s lijevom dojkom i moram je "ugasiti" na neko vrijeme dok se ne izliječi , zanima me kada će ona ostati bez mlijeka ako izdajam samo malo, tek toliko da popusti napetost i ne dođe do zastoja?
    ako se smanji potražnja na dojci, smanjit će se i proizvodnja, a to ne znači da će mlijeko nestati preko noći.
    Ako želiš održati proizvodnju na dosadašnjoj razini, možeš nastaviti izdajati istim ritmom kojim si do sada dojila.

I koliko treba da kasnije počne normalno funkcionirati, kao prije?
    To je individualno, a ovisi o više faktora - koliko je trajala pauza, kako dijete prihvaća dojku, koliko često doji...

Možeš li nam reći o kakvom problemu se radi?

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne mogu izdajati u istoj količini kao da dojim jer moram ručno a baš mi ne ide i jaaaako dugo bi treba za samo 20 ml.
    opisala sam problem na temi Grize me, ali nitko mi nije dao nikakav savjet.
    možeš možda pogledati tamo da ne pišem ponovo?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pogledala sam

Pregledavaj dojku, vodi računa da ukoliko dođe do pojave kvržica, iste razmasiraš i izdojiš, kako ne bi došlo do upale.
    Nemoj se previše zamarati s količinama, izdoji ručno koliko ide, lagano da ne iritiraš ranu.
    Kada se dojka oporavi, kako će beba sisati, tako će se ponovno uspostavljati proizvodnja.

Budući da se uz upotrebu antibiotika često vezuju gljivice, svakako bih ti savjetovala da se filaš probioticima, LGG, acidofili, inulin.

Postoje i preparati koji pomažu u zacjeljivanju rane, a idu uz dojenje. Provjeri kod svoje liječnice?

Drž se

i javljaj kao ide.

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

noćas mm i ja nismo spavali... naša bebica je bila gladna
    dojila sam, naravno samo na desnu, a bebica plače i plače. lijeva je bila kao da će eksplodirati, boli, a druga prazna i mekana
    pokušala sam joj dati AD, ali s obzirom da nikad nije pila na bočicu a AD je probala samo u kombinaciji s kašicom, i dalje je bila gladna. na kraju je zaspala od umora, negdje oko 5.

ujutro, opet ista priča, samo mi gleda u cice i viče mmmam, kašicu ne želi ni probati.
    na kraju sam odustala i dala joj bolesnu cicu :/
    mast naravno više ne stavljam, ali dobro je to što me više ne boli
    ne izgleda baš dobro ali rupica se zatvorila, pa se nadam da će sada sve biti ok

zoza, hvala

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

žao mi je zbog problema

kako je stanje?

ako se stanje s ragadom opet pogorša bilo bi dobro da odeš do liječnika napraviti bris, da se točno vidi o kakvoj se infekciji radi.

koliko dugo imaš tu ragadu? Često je i soor razlog nezarastanja ragade.

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

stanje: sve bolje i bolje
    ragada nije još skroz zarasla, ali ne boli više i malena jede normalno.
    tako sam sretna :D

samo kad sam pomislila da ću možda prestati dojiti, obuzela me takva tuga i cmoljila sam tih para dana stalno mislim da baš nisam normalna

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo se drži ove rečenice-mene uvijek spasi kadami je teško. "Ja sam mama,ja to mogu !" Drago mi je da si bolje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

super :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •