Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: dječiji doplatak

Početno dječiji doplatak

[size=12][size=18]ako netko zna molim da mi odgovori??????????????????????
    Imamo dijete staro dvije godine,ima od rođenja oštećen vid (slijep je). U Hrvatskoj živimo to jest imamo mjesto prebivališta 10 mjeseci, a da bi smo dobivali dječiji doplatak zakon kaže da trebamo najmanje 3 godine imati mjesto prebivališta. Dali postoji mogućnost za djecu sa posebnim potrebama da se ovo pravo ostvari prije propisanog zakonskog roka????

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=171&Show=1363

Koliko ja znam potrebno je donjeti samo nalaz i mišljenje lječnićke komisije o tjelesnom oštećenju i rješenje CZSR. Djeca s pp imaju pravo na uvećani DD na osnovu tjelesnog oštečenja.... a da li mjesto prebivališta utječe na to nisam sigurna. :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Anćice, staro je to, još iz 1999.g., članci sa našeg portala su friški, napravljeni po HZMO-u:

Uvjeti za stjecanje prava na doplatak za djecu

Ostvarivanje prava na doplatak za djecu

Pravo na doplatak za djecu -ukratko

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Što se tiče narodnih novina, važeći Zakon o doplatku za djecu je iz 2001.g., NN 94/01:

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/1588.htm

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ako može i ovaj

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jednostavno se ne može bez 3 godine minimalno prebivališta.Imala sam isti problem s djeteom s posebnim potrebama.Sad je sve ok,ali kad smo napunili 3 godine.Ne znam da li se nešto promijenilo,čula sam neke priče kako će to bit drugačije.Možeš provjerit u Žajinoj na mirovinskom gdje se i svakako predaje zahtjev za istim.Pokušajte,ne znam možda baš budete imali sreće.Sretno i svako dobro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •