Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Vratna kralježnica - problemi - stolac?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Vratna kralježnica - problemi - stolac?

Imam več duže vrijeme problema s vratnom kralježnicom. Prije 3 godine sam išla na terapije i tad su mi rekli da bih morala svake godine jednom ili dva puta na terapije. Ubrzo sam zatrudnila, pa dok sam rodila,... nisam išla na terapije, ali moji problemi ne postoje dok ne radim u sjedećem položaju.
    Zadnjih par dana sam promijenila ured, stol, ekran i nakon 6 sati rada u "novim uvjetima" meni su počele nesnosne vrtoglavice. Između ostalog trebam hitno odgovarajući stolac za ured. Ima tko kakvu ideju?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Svojevremeno je bilo za kupit onih stolaca s naslonom za koljena, koji rasterećuju vratnu kralježnicu. Prodavali su ih u udruženju obrtnika (ne postoji to više) na uglu Varšavske i Gundulićeve, prek puta Aeroflota ! I ja sam u potrazi za nečim sličnim, iz istih razloga. AKo tko zna gdje toga ima, nek dojavi.

Dakako, svaki stolac treba probati, ko i cipelu... Meni je pomoglo kad sam dobila novi monitor koji se može podesiti tak da mi je glava u uspravnijem položaju. Vrijedi tražiti stolac i isprobavati podešenje postojećeg stolca+stola+monitora itd. Sretno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš sam i prije nego što sam pročitala, vratila svoj stari monitor, jer se ovaj drugi ne može podešavati, a stolac me i dalje zanima, ako netko zna.
    Inače kad smo več na zdravlju, Peterlin, kako držiš pod kontrolom te probleme?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ok, naći stolac nije lako, ali uspjet ćeš ti to
    ja ti preporučam bavljenje nekim sportom u slobodno vrijeme. jako rasterećuje kralješnicu
    mene je aerobic spasio od poprilično bolesnih poza na poslu
    druga stvar, baš sam slušala neki dan doktora na tv - vrh monitora bi ti trebao biti u razini očiju - pazi da ne podigneš monitor previsoko, kao zbog kralješnice, jer onda oči stradaju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Inače kad smo več na zdravlju, Peterlin, kako držiš pod kontrolom te probleme?
    Ma nema tu nekog recepta... čovjek si s vremenom sam nađe neki modus koji mu odgovara, a kad se uvjeti promijene, mora ponovno tražiti...

Upravo sam zatvorila prozor (iza leđa mi je ali tu se ne da puno učiniti), pazim da me ne propuše baš jako, trpim vrućinu radije nego puhanje klime po leđima, natjeram se hodati barem 45 min svaku večer u komadu (s mužem, djecom ili bez njih). Tak je po ljetu. Kroz godinu, yoga 2 x tjedno i obvezne vježbe razgibavanja ujutro za vrijeme ustajanja. Ne nosim visoke pete i ne znam ima li još štogod... Ima - s djecom brain gym, masaže i slično (zajedno, mali sin je već stekao zavidnu vještinu masiranja ).

Odem povremeno na masažu. Već dugo nisam, mogla bih sad kad počne šk.g. Ne znam da li je moj maser u Zg sada. Ali povremeno se ipak ukliještim (zadnje ozbiljno je bilo pred 2 godine, nisam išla na yogu 6 tjedana).

Eto, nisam nezadovoljna, obzirom da već pol života (>23 godine) sjedim na poslu, od toga puno godina za računalom. Stvar je jednostavna - kad me ukoči, ako ikako mogu dignem se i prošetam ISTOG TRENA. Trebala bi i više.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uh, moram nešto hitno izmisliti. Ma meni je inače relativno podnošljivo, dok se ne promijene neki uvjeti, a onda je koma.
    Dr. mi je imače odmah šibnuo tablete za cirkulaciju (valjda doživotno) to mi je koma, nisam još niti jednu popila, pa mora biti načina da to "prirodno" riješim, miša mu njegovog. Mislim da prvo idem na terapije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo našla neku sliku...(treba skrolati, taj je baš zadnji):

http://www.uredidom.com/PODRU%C4%8CJ...s/Default.aspx

Inače, nije to baš isto kao ono što sam viđala prije desetak godina, ovi koji su se prodavali u Zg imali su i naslon za leđa, mislim... Tražimo i dalje!

Btw. kolega ima tu loptu, ali je koristi samo kad ga ukliješti. Svi smo mi navikli na "klasične" stolce. :/

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neću te tješiti jer taj problem zna prerasti u opaku stvar. doslovce me zna prikovati za krevet s mučninama i povraćanjem i apsolutno ništa, osim tableta, ne pomaže.
    na terapije više ne idem, jer je postalo gubljenje vremena.

stolci na poslu su a posao je 8 sati isključivog sjedenja, ma užas.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji kolege (njih trojica) su si pred koju godinu sami kupili stolce, od svoje love. Bilo im mrsko žicati... Završilo je po onoj staroj - Bog pomogne onome tko si sam pomogne: šefu se svidio način rješavanja problema i potez je nagradio tako da su im vratili lovu, a tada su obnovljeni stolci i za većinu drugih ljudi. Nije neka raskoš (iz Metroa) ali služi. Bolje je nego je bilo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    neću te tješiti jer taj problem zna prerasti u opaku stvar. doslovce me zna prikovati za krevet s mučninama i povraćanjem i apsolutno ništa, osim tableta, ne pomaže.
    na terapije više ne idem, jer je postalo gubljenje vremena.

stolci na poslu su a posao je 8 sati isključivog sjedenja, ma užas.
    Meni se je vrlo slično dogodilo u četvrat, na sreću izbjegla sam povraćanje. :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo ja sam svoj stolac naručila. Našla sam! :D
    ERGOMOBILI d.o.o., isporuka za dana. www.ergomobili.hr, 01/2498-500

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Isporuka za sedam dana. Broj sedam mi ne radi na tastaturi.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam prije dva tjedna bila u bolnici na infuziji i dozi torecana jer nisam mogla doslovce ni stajat ni hodat ni pričat, a povraćala sam.
    od tada mi se i dalje svaki dan vrti i mučno mi je, ali nije tako strašno pa izdržavam.

što se tiče tih stolaca, ja ne mogu bez naslona jer me inače cijela kralježnica boli, ako netko nađe link s naslonom nek se javi.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prije nekih 7-8 godina mi je dijagnosticirana artroza vratne kralježnice. Na terapiju sam išla vrlo kratko i jako sam neodgovorna što se tiče vježbanja doma, no redovite statičke vježbe u trajanju od 10-ak minuta čuda čine (za mene, naravno, problem je u onome redovite - tek kad zaboli glava, sjetim se da bi trebalo vježbati).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo je tema koja me najvise zanima zadnja dva mjeseca, molim vas da mi pomognete svojim iskustvom. Peterlin mi je dosta toga vec i rekla na drugom topicu, hvala.
    Meni je internista dao dijagnozu skolioze vratne kraljeznice jer sam imala vrtoglavice i color dopler je pokazivao poremecaj u protocima. Terapija - masaza i vjezbe. Otisla sam nakon toga i kod fizijatra gdje mi je receno da nemam skoliozu nego su misici ramena i vrata stisnuti i ometaju cirkulaciju. Fizijatrica me nije uputila na snimanje kraljeznice jer misli da nema potrebe. Terapija - masaza i tablete za cirkulaciju.
    Kad vi govorite o skoliozi kraljeznice, da li je to utvrdjeno snimkom kraljeznice ili je samo pretpostavka? Govorimo li o istim dijagnozama? Ja sad nemam vrtoglavice ali sve psihicki vrlo lose podnosim jer ne znam gdje ce me odvesti. Internista i fizijatar kazu da to nije nikakav zdravstveni problem i da se ne trebam brinuti?!
    Tashunica, oprosti, mozes li mi reci koja je tvoja dijagnoza, koje tablete pijes i sta mislis da bi moglo pomoci? Ima li prevencije? Vidim da imas iskustvo sa ovim problemom (nazalost).
    Hvala vam!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je skolioza utvrđena kad sam krenula u osnovnu školu i onda ponovno na sistematskom na prvoj godini faksa (tada nije bilo snimanja nego samo pregled). S 30 godina sam zbog glavobolja i povraćanja išla snimiti kralježnicu i tada su diijagnosticirali artrozu vratne kralježnice, a ne sjećam se je li spomenuta i skolioza (morala bih potražiti nalaz).
    No, terapija je ista: masaža, razgibavanje, statičke vježbe koje zaista pomažu, no ja ih se sjetim tek kad se ukočim ili me danima boli glava.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

poli na vratnoj kralježnici imam urođenu tzv. kimerleovu anomaliju i još nešto, ali da me ubiješ ne mogu se sjetiti. išla sam na rtg pa su mi tako rekli.
    meni vježbe ne pomažu, bolje rečeno u početku me ubiju, još više mi se vrti, zatim mi je kao malo bolje, ali čim završim sve se vraća na staro.
    jedino što mi pomaže su stugeron forte tablete ili u onom najgorem naletu vrtoglavice i mučnine torecan čepić, on stvarno brzo pomogne, ali i relativno brzo prestaje djelovanje.
    ne znam, možda meni vježbe ne pomažu zbog te urođene anomalije, tu nema napretka, uvijek ostaje isto :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala vam!
    vikki - kakve su to staticke vjezbe? Ja sam mislila da krenem na jogu.

Pitanje za sve - kako se psihicki nosite sa ovim problemom? Kod mene su se prvi problemi javili prije 2,5 mjeseca i psihicki sve jako lose podnosim. U stalnom sam strahu, stalno osluskujem kad cu osjetiti ove ili one simptome. Imam osjecaj da mi se neki vec pocinju javljati i na psihickoj osnovi, je li to moguce? Najvise me plasi kad mi se javi onaj pritisak u usima (kao kad avion polijece ili slijece). Da li ste imale takvih strahova i kako ih prevazici? Hoce li to proci s vremenom?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pokazali su mi ih na fizikalnoj terapiji, proguglaj, možda nađeš - odnose se na vrat i glavu, tj. jačanje vratnih mišića da bi se rasteretila kralježnica.
    A psihički me ne smeta, osim kad me glava boli (kao sada, već danima), tj. imam gori zdravstveni problem od toga pa mi je artroza vratne najmanja briga 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •