Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Kako brinuti o ribicama u akvariju?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako brinuti o ribicama u akvariju?

frendica posla u ameriku, ribice ostale nama, dvije neke narancaste, ogromne, u maloj posudi, bez icega unutra osim par casa vode.

dobila sam ih bez uputa, osim da se treba hraniti svaki dan (malo, ali koliko je to?) i da se voda mijenja svaki treci dan

dakle, koliko moraju pojest dvije ribe, 12 cm je u svakoj.
    kako im se mijenja voda, jel istina da se samo ulije, direktno iz pipe?

i treba li im stogod paznje, drustvenog zivota? ja sam ih popela na ormar jer ne mogu gledat to zlostavljanje (i go**nca koja se skupe u tri dana), a mm kaze da ih tako jos i zanemarujemo, da im je dosadno i trebaju nase drustvo.

da im kupim koju grancicu i kamencic, kostura i skrinju, oce im biti bolje u zivotu?

ali, ajmo prvo s hranom: koliko tog, sto znaci prstohvat? strah me da im ja dajem malo, ali kazu da je bolje nego puno.

a drugo, jel smije voda iz pipe? ivar i mm su ih prebacivali rukom u privremenu posudicu kad smo im prali njihovu čeliju, jel to opasno, mogu ih tako polomiti?

trece, jel im ok na ormaru?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jasam svoje tretirala ko ti svoje ovaj cas i zivjele su skoro 18 mjeseci
    dok ih nismo prehranili (citaj djeca su nasipala saku hrane dok ja nisam vidla)

moje su stajale na stolu u kuhinji
    ili (tu i tam) na prozoru u kupaoni

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Kako brinuti o ribicama u akvariju?

Citiraj ivarica prvotno napisa
    trece, jel im ok na ormaru?

joj, neznam što bi ti rekla. ja za ljubimce biram pse, eventualno mačke, a davno sam imala i zamorca. poanta? znam (više-manje) sa sisavcima. sa pticama, gmazovima i ribama NEMAM POJIMA. znam da ti nije baš utjeha ali sa ovim trećim si me baš nasmijala.
    palo mi na pamet da bi ih ja, možda, poslikala sa digitalcem i odnijela sliku na uvid u prvi pet shop pa nek oni vele što napraviti

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anbelivbl, mi smo prije tjedan dana zari kupili akvarij i ribice

prstohvat znači stvarno malo - recimo 5 onih listića po ribi

voda se navodno ne bi smjela davati ravno iz pipe (ili su nam uvalili spiku u dućanu - nemam pojma). mi smo kupili neku tekućinu koja "poboljšava" tap water (neutralizira klor i teške metale, pa tako štiti od rana, infekcija i sličnog). nje se malo stavi u kanister s vodom i pusti se da stoji (što više dana, to bolje), tako da mi sad u kupaoni držimo dva ogromna kanistera za buduća mjenjanja vode...

za dosadu, nemam pojma... mi smo kupili crveni pjesak/kamenčiće za dno (estetika jel, ali i ne vide se govanca), jednu plastičnu biljku i mali potopljeni most.

ribice navodno pamte samo nekoliko sekundi unatrag, možda ti to bude utjeha...

e da, mi za dvije ribe imamo okrugli akvarij od 10 litara, a i to je navodno premalo, tako da ako u tvoj stane par čaša vode - definitivno ti treba veći (naš je koštao oko 100 kuna).

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo IMALI ribice tako da moje savjete prihvati s rezervom dok se ne javi netko stručniji.
    Hrana - zaista bolje manje nego više. Taj jedan prstohvat bi trebao biti dovoljan.
    Voda - preporuča se da se ne stavlja voda direktno iz špine, već bi voda trebala odležati barem 24 h.
    Ormar je po meni u redu ako nije baš prst od stropa, nemojte lupkati prstima po rubovima posude, a namještaj u akvariju ne smeta samo mora biti prokuhan prije nego se stavi unutra.
    Eto, valjda će ti ovo pomoći za početak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tenks cure.
    te ribice imam na savjesti sljedeca tri tjedna, onda ih vracam. kamencici i stabalca zato dolaze u obzir, i to za omeksavanje vode, ali novi akvarij ne mogu kupit.

znaci nije im bitno za rast i razvoj da gledaju blentave face s druge strane? od ormara do stropa ima metar i po, ne bojim se da ih pritisce.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a bi li tebi život bio ljepši da ti u kuću stave kostura i sanduk?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apricot!
    pa ja imam MUSKO DIJETE, 6G.
    i zivot mi je lijep pored svih tih kostura sto ih je dovukao.
    brahiosaura, pterodaktila, triceratopsa... homo sapiensa.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neka dovlači malo!

lijepo je da ima zanimaciju!

nadam se da nećete upokojiti ribice

Početno

znaci nije im bitno za rast i razvoj da gledaju blentave face s druge strane?
    U slucaju da te ta misao jako mori, lijepo ih postavi pred televiziju, nagari "Finding Nemo", pa da vidis derneka...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da padnu u depresiju, ko mi kad gledamo natasine linkove iz kanade
    i ti dille tctctc

Početno

Ma imas pravo!
    Pun pogodak bi bio jedan DVD pichatesa... i za tijelo i za duh!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo mjenjanje vode svaki treci dan mi je za poludit
    i mi smo cuvali ribicu od susjeda, pa sam mijenjala vodu svaki dan ako bi bila prljava (sto se dogadjalo kad bi se klinci zanijeli u hranjenju )
    neki dan sam bila kod frendice, ribe se ne vide od zmazanoce vode, ali ne, tek sutra je 3. dan!

mi nismo stavljali vodu da odstoji, ali nikad ne bih uljevala skroz hladnu iz pipe, vec uvijek pomijesala sa malo tople, da se riba ne shokira (dosta joj je bilo shokova dok bi ju N. ganjala lopaticom po lavoru, dok ja perem akvarij)

Lutonjice, sta ribice ne polude ako su u okruglom akvariju (vidi kako su prijatelji zivotinja tuzili one ducane u Kaptol centru, da maltretiraju zivotinje)

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pojma nemam. Mejrine su pocrkale drugu sedmicu. Bas sam bezobrazna.

Znaci nepitaj me!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:

nase se se onda fakat dobro drzale od tombole u KC-u do evo, pred neki dan...

a tretman: voda direkt iz pipe( nemamja vremena za te fore s karnistrima i sl.), bez kamencica i namjestaja, mjenjala se kad je bilo mjesta u perilici za oprat kuglu (znaci, ne cesto tj. svakih 5-7 dana) ribe su vrijeme dok se kugla prala provodile stisnute u casi od karlovacke (tak sam vidla na reklami...)

kak su bile skoro stalno na stolu najtraumaticnije iskustvo mi je ono kad bi oskar svaki put, al bas SVAKI put kad bismo jeli nesto hama njama ispitivao kakav je to konac sto viri iz ribe... :povrac:

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi nismo nikad imali ribice, ali imamo kornija Srećka, ili Slavica nisma sigurna je l' muško i žensko. Ja sam ga htijela ra ročkas prije dvije godine (i dobila ga od sestrične) i u početku sam mu svaki dan mijenjala vodu, mazili smo ga, redovno hranili, kupovali neke kapi za oklop, a kak je došao Janko jadni Srećko je pao u drugi plan. Ne sjetim ga se ni nahraniti, zna se desiti da mu vodu ne promjenim tjedan dana (sva sreća pa ne smrdi) pa MM poludi i sam uzme akvarij da promjeni vodu ali uz obavezno gunđanju "Ja bih kornjačuuuu...Moooooooj Srećko, mali moj Srećko,a ja mu sad moram mjenjati van, letit će kroz prozor..."Ali i dalje mu mijenja vodu, ponekad i ja, ali ga samo MM hrani...Sad mi je žao kaj sam ga htijela...Dođe mi da ga dam u bolje ruke...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

suze mi idu od smijeha od ovog topica

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ribe imala jako davno, kad sam bila klinkica.

al se sjecam da smo ih pokopali u zahodu kad su umrle, bacili cvijece za njima - cijela obitelj je morala prisustvovat i onda je -mislim- dida pustio vodu.

znam da to nije bilo tvoje pitanje, al eto- valja znati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ove bi zastopale wc

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad sam tek vidla da su tvoje ribe malo manje od prosjecne pastrve... si ziher da su akvaristicke??? Da nisu dosle s neke ribicije???
    Kak dugo zive kod tvoje frendice???

Ak imaju dugi staz kod nje i ak ti je ona dala uputstva o njihovom odrzavanju, radije ih se pridrzavaj jer su tak navikle.. mozda im namjestaj i kamencici i cista, filtrirana voda naruse harmoniju u kojoj su do sad zivjele...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njen sin ih je dobio od MCD kad je tamo imao proslavu rodendana. kod nje su nekih 9 mjeseci.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ove bi zastopale wc

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ivarica jer znaš koja su vrsta... predpostavljam da su Karasi,tzv zlatne ricice (ima ih svih veličina), ja imam dvije jednu zlatnu i jednu crnu ... imaju lepršave i duge repiće kad plivaju u akvariju(to su mješanci),a imaš i obične s normalnim repom .
    Mjenjam im vodu svaki treči dan .
    Ovu zlatnu već jako dugo imam, kad smo je kupili nisam imala onu kuglu pa je plivala u vazi ,onda je MM kupio kuglu..ali meni išlo na jetra što ova može plivati samo u krug, pa smo na kraju kupili veči akvarij (četvrtasti obični) i još jednu ribu koja je dobila ime Zvizz (iz nekog crtića koji je malac gledo sto puta na dan.)
    Hranim ih ujutro i navećer.. par onih listića hrane i to je to.
    Ali uz to imam i kornjaču ,koja je bila veličine 5 kuna kad smo je donjeli prije godinu dana a sad nestane u posudu.... a rekli neće više narast
    I uz to troje imam opičenu poluperzisku macu ( uopče ne ide van, po cijeli dan samo crkava na veš mašini ,uopče ne mijauče :? , kad je gladna dođe do MM i ugrize ga za nogu,to nam je znak da ju moramo nahraniti

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ova ivana i njena egzotična pitanja prepuna strave :gdje je smajli s kosom prema gore?:

na poslu imamo ogroman akvarij, u biti nije ogroman ali ima hrpetina ribetina.
    vodu im dajemo iz pipe ali prvo prokuhamo onda se hladi 24 sata pa onda poooolako izvršimo zamjenu vode tj. dijela vode. (jel moram reći da smo ih jednom skupljali po podu )

hrana - količina što maje to bolje bukvalno kakao ti je lutonjica rekla 5 listova po ribi.

a kostur... e sad hebiga mi imamo bilje i dvorac. i šefica ponekad čavrlja s njima.

i da imamo i onu cijev sa protokom zraka ali ne znam jel to treba svim ribama?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ove bi zastopale wc
    hahahaa:smajlic se valja po podu

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I mi smo ponosni vlasnici zlatnih ribica u akvariju - Ivana i Magdalena (naravno da su obje zenske). Ja se ne brinem o njima, vec samo povremeno promijenim vodu u akvariju i operem akvarij. Cudim se da mi i to daju jer sam jednom skuhala ribice - stavila sam im malo topliju vodu jer sam mislila da im je ova iz pipe prehladna. U akvariju imamo kamencice, dvorac i plasticne biljke pa se one veselo igraju skrivaca i lovice. Vodu mijenjamo svakih 10 dana.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja imam na poslu okruglu posudu cca 5 l i u njoj dvije ribice;nema pumpe niti druge mašinerije.
    Imaju plastičnu biljku,šarene kamenčiće;vodu im mjenjam svaki drugi-treći dan.
    Ne stavljam im vodu iz pipe nego voda odstoji u karnisteru i sve pet.
    Mislim vidim na ribicama da su sretne i zadovoljne,društva im ne fali jer svaki kupac koji dođe malo popriča s njima
    Hranim ih jedanput dnevno,zbilja im treba jako malo hrane.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nego- kak se ribetine zovu?

moje su bile Ines i Papundek

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    nego- kak se ribetine zovu?
    nisam ih dobila s imenom.
    a ni to im ne bi sad htjela uvoditi, kvariti rutinu
    ko sto kaze mukica moze biti opasno

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Valjam se po podu od smijeha na ovaj topic!!!!

[/quote]ribice navodno pamte samo nekoliko sekundi unatrag
    Da mi je samo znati tko je ovo otkrio i kako?!? :?

Inače, moja je frendica imala dvije različite vrste riba u istom akvariju pa su se ove međusobno mhm i izlegli se neki mutanti.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj nemam pojma, otkrili su i da ribice imaju neko općenito dugoročno pamćenje - kad im recimo staviš ruku iznad akvarija, one doplivaju, ali ne zato što znaju da sad dolazi hrana, nego znaju da bi trebalo doći nešto dobro, ali ne znaju što. isto je i s negativnim podražajima...

kaj se tiče okruglosti akvarija - nije mi jasno zašto bi poludile od plivanja u krug. kao da u četvrtastom akvariju plivaju u četverokut, a ne u krug???
    ono što se meni čini veći problem jest što im je vanjski svijet unutar okruglog akvarija totalno izobličen.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ono što se meni čini veći problem jest što im je vanjski svijet unutar okruglog akvarija totalno izobličen.
    da, otud glavobolje, kazu PŽ

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim- bez uvrede ikom, al kak su prijatelji zivotinja dosli do tog da ribe boli glava?????

kaj zicaju aspirin?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne, mislim da im se vremenom (nakon duzeg boravka u okrugloj zdjeli) deformise kicma ili se poremete nervni zavrseci...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sto li se sve na ovom rodinom forumu da nauciti....(glede nervnih zavrsetaka i tako to..).

ps. sad mi je jasno na koga se ivar umetnuo (mislim ne poznam ga, ali ja to po njegovim biserima zakljucujem)

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Seni, i ja sam dosla na isti zakljucak nakon sto naidjoh na montazne kuce i platnene uloske!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ma jadne ribe u maloj posudi. Daj nekako nabavi nešto veće. Meni su te kugle užasne. Imaš u pet shopovima tekućinu koja se mješa s vodom iz špine koja neutralizira klor i teške metale. Hraniti bolje manje nego previše.
    A imaš i dobar forum na http://akvarij.net/forum

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •