Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Izleti i prehrana

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Izleti i prehrana

Čitam teme na obiteljskom kutku, pa me zanima što vaša djeca jedu na cjelodnevnim izletima na koje ih vodite (ili višesatnim)? Dakle mala djeca od 1,5 god do cca 4, a da se to slaže s vašom prehranom doma. (Tu ne mislim na djecu koja izdrže izlet cicajući, nego one za koje treba ipak i nešto uzeti, osim cice).

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi uvijek nosimo voća (jabuke, banane, breskve) za malo prigristi, a u zadnje vrijeme izleti nam zapravo budu mali "grijehovi" u pogledu prehrane- jede pomrfi i meso sa roštilja (većinom piletinu, a ako nema, svinjetinu).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj llella prvotno napisa
    mi uvijek nosimo voća (jabuke, banane, breskve) za malo prigristi, a u zadnje vrijeme izleti nam zapravo budu mali "grijehovi" u pogledu prehrane- jede pomrfi i meso sa roštilja (većinom piletinu, a ako nema, svinjetinu).
    Pitam jer da i odlučim malom dati nešto novo ("male grijehove") na izletu, on to ne želi jesti.
    A voće mi nije dosta za više sati. :/

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Naš favorit ovog ljeta su bili popečci sa tikvicama i kukuruzom!

Napraviš malo gušće tijesto za palačinke, naribaš unutra tikvicu s korom i staviš kuhanu kukuruzu. Omjeri po želji! Mi volimo da je puno povrća!
    Pečeš ih na ulju, staviš poslije da se upiju na papir. Jako s fini i topli i hladni!

A ovo da nove stvari ne želi jesti - jaaako mi je dobro poznato no H. je sama nekako posegnula za tim kad sam spekla i stavila na stol...nasreću!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a onda ništa, skuhaj ujutro nešto što i inače jede (možeš neko varivo- L. ne smeta ako je i hladno) staviš u plastičnu posudu, i imate piknik.
    Mi smo tako prije radili.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

napravim lepinjice ili kiflice, ispečem šnicle, ponesem paradajza, paprike i kruha. na licu mjesta, ako ima, kupim mali grijeh u vidu krumpirića.
    tu su još obavezno voće i štapići.
    eh da, ovo ljeto sam ga za izlete navukla na onaj vindijin GI sok

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Citiraj llella prvotno napisa
    Pitam jer da i odlučim malom dati nešto novo ("male grijehove") na izletu, on to ne želi jesti.
    A voće mi nije dosta za više sati. :/
    Tako su i moje cure prije. Stanemo na ručak, a one ništa ne bi jele.
    Pa su jele peciva, banane i tako. Ja baš nisam nosila kuhano od doma.
    A i nismo nikad predugo bili pa bi onda doma nešto pojele.

Sad pojedu puretinu s roštilja i pomfrit, one male ribice ili pizzu.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kad idemo negdje jest N jede isto šta i mi, pizza (s povrćem), pašta, maneštra, gulaš...ovisi da li je šuma ili more. Što se tiče "grijehova" tipa pomfrit, svinjetina, hamburgeri, hot dog... to ni mi ne jedemo pa ne dajemo ni N.
    Inače uvijek kad idemo negdje nosim voće, pomidore obavezno jer ih N jede kao jabuke, sir, keksiće i crnu čokoladu, ali glavni obrok uglavnom pojedemo tamo di idemo.
    Inače znam napraviti quische, košarice od tijesta s povrćem, lazanje ili razne salate s povrćem.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa, ako u blizini postoji restoran (a ne znam više gdje ne postoji) - problem riješen.
    Ako ne, uvijek se odnekud može dobavit pica i opet - problem riješen.
    Nekad prije sam znala spravljat gomilu hrane i vući sa sobom... sad nosimo samo ono osnovno (voće, neko pecivo, keks i sl.) a ostalo kupimo. Pogotovo ljeti, kad se sve brzo rastopi i pokvari.

M. voli jesti vanka pa s tim nemamo problema.

Još da konačno netko izmisli nekakav transformer kolica-bicikla, jer mi uvije ponesemo "krivo" prijevozno sredstvo pa sad nosimo oba, a to bome zauzme mjesta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dok je A. bio manji, više smo pazili na to gdje ćemo i što ćemo jesti, sad uglavnom jede isto što i mi.
    Kako su cure već napisale, nosimo obavezno nekakvo voće (jabuke, breskve, ev. mandarine - idealne su!). Za grickanje - suhe brusnice ili mu natrgam šipak (to kad ima šipka, znači ujesen). Ili one male paradajziće.
    Sad često jede i sendviče koje pripremim doma (sa sirom ili nekakvom šunkom).
    Kao motivacija za hodanje do cilja (planinarskog doma ili vrha) izvrsna stvar su keksi (bilo koji). Nevolja je samo što bi se onda nakrkao keksima pa neće ručati, tako da nije ni to uvijek najbolji izbor.

A inače, kad jedemo negdje vani (planinarski domovi, izletišta), idealan meni je juha, to i sad najbolje pali, naročito ako je puna tjestenine. Pomfrit bi uvijek jeo, ali ja ga ne bih uvijek naručila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sa našom prehranom doma se slaže uglavnom sve, pa nemamo problema

No, bez šale, i meni je prehrana vani bila vrlo problematična dok je Lea bila mala. Onda je sa tri godine probala pizzu i problemi su riješeni Dakle - najradije će vani pojesti pizzu, ako pak ručamo u restoranu najvažnije mi je da pojede juhu, glavno jelo bša ne računam da će nešto pojesti, pa ako pojede slabo naručimo nekakav desert.

Btw. mi smo čak nedavno odveli Leu u McDonald's po prvi puta jer mi se to čini kao neko zgodno mjesto za pojesti vani (ali sam se zeznula jer u stvari ima jako malo McDonaldsa po Hrvatskoj, tj. u malo gradova).
    Ali smo doživjeli totalni neuspjeh jer joj nije bilo fino.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi ponesemo voće, jogurte, zobene ili sl pahuljice za u jogurt,
    mlijeko u tetrapaku (malo pakiranje od 2dcl, sa slamnkom) obavezno...
    jer moji piju mlijeko obavezno poslije svakog obroka...
    pa napravim doma neke kiflice, lisnato punjeno nečime,
    to je onako za usput,
    a "konkretno" jedemo u nekom restoranu pa jedu isto što i mi....
    ako restorana ima, ako ne onda niš,

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao motivacija za hodanje do cilja (planinarskog doma ili vrha) izvrsna stvar su keksi (bilo koji)
    a nama manestra u pl. domu ili kobasice i kupus...to bi valjda na vrhu mogla pojesti tonu, i uvijek kad se penjemo moramo znati ima li toga u domu.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

možeš napraviti salatu od tijesta,puretine i grahorica i sl.to se može i hladno jesti,a imaš i one posude za održavanje topline/podgrijavanje koje se prištekaju na utičnicu za upaljač u autu.ili mu u termosicu staviš npr juhu ili varivo/gulaš i sl.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pada mi na pamet i mesna pita i slične kombinacije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •