Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: bolnica prijatelj djece=nužna autosjedalica

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno bolnica prijatelj djece=nužna autosjedalica

Može li se ikako utjecati na to da bolnica koja je stekla taj naziv, jednostavno uvede u praksu da se bebe ne puštaju kuću u ničemu drugom doli autosjedalice?

Danas sam bila na sv.Duhu-sjedila ispred bolnice -na glavnom ulazu su izlazile tri obitelji sa novorođenom djecom.Cvijeće ,rodbina itd..Sve 3 bebice su bile spremljene u one starinske jastučiće(iako je bilo oko 15h preko 33stupnja).(mene čude i sestre da su dozvolile ako ništa drugo radi vručine da se bebe stavljaju u te jastuke)..
    I uredno su sjedali u auta u rukama.
    Može li se ikako utjecati na samu bolnicu sv.Duh,da se jednostavo riješi pitanje otpuštanja beba u as-u?
    Možda je malo glupo pitanje,ali ovo danas mi je bilo nekako nelogično.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A što bi bolnica mogla? Ne otpustiti bebu jer roditelj nije donio autosjedalicu? :/ Mislim da nema te sile koja može roditelju zabraniti da odvede svoje dijete kući, u AS ili bez nje. Na policiji je da provodi zakon, a ne na bolnici.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: bolnica prijatelj djece=nužna autosjedalica

Citiraj ruza prvotno napisa
    Može li se ikako utjecati na to da bolnica koja je stekla taj naziv, jednostavno uvede u praksu da se bebe ne puštaju kuću u ničemu drugom doli autosjedalice?
    Mi nismo vozili M. u autosjedalici iz bolnice. Vozili smo je u Chicco košari za koju smo kupili nastavke pomoću kojih se pričvrsti za sic u autu i male kaiše kojima se veže beba u košari. Znam da je autosjedalica (jaje) sigurnija za vožnju, ali ja stvarno nisam mogla namjestiti M., a da se cijela nekako ne savije i skvrči u tome, čak i uz originalni jastuk za novorođenčad koji smo dobili sa autosjedalicom.

Tako, donekle razumijem roditelje koji ne stave tako malecke bebe u jaje, a spomenuta košara s dodatnom opremom poprilično košta i tako dođemo do starinskih jastučića i "čvrsto ću držati dijete" vožnje.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    A što bi bolnica mogla? Ne otpustiti bebu jer roditelj nije donio autosjedalicu? :/ Mislim da nema te sile koja može roditelju zabraniti da odvede svoje dijete kući, u AS ili bez nje. Na policiji je da provodi zakon, a ne na bolnici.
    ako je za vjerovati što se priča po forumu, sestre si ponegdje daju za pravo NE DOZVOLITI da se djecu odvodi u autosjedalici.
    one ne mogu imati autoritet kao policija, ne mogu nekoga kazniti, ali mogu se postaviti kao da se autosjedalica podrazumijeva, i sigurno bar neki broj roditelja uvjeriti da po dijete dođu s autosjedalicom (i da ga doista u njoj vežu!)

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pcelice, i jako male bebe se mogu ispravno namjestiti u autosjedalici

moje drugo dijete, N. je rođena s 1220g, kući išla s 2280g i išla je kući u autosjedalici

stariju nisam vozila u autosjedalici (jer nam je jedna pedijatrica rekla da se do 3 mjeseca moaju voziti isključivo na ravnom - i ja guska povjerovala) - umirala sam od straha dok nismo došli kući...

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=49286

ovaj topic sam davno postavila baš zato da uvjerim druge roditelje da i savim male bebe mogu i moraju u autosjedalicu

mislim da u nekim zapadnim zemljama ne puštaju bebe kući bez autosjedalice - uostalom, sjedalica se može i posuditi, kupiti rabljena... nije mi jasno kako su svima kolica obavezna oprema za bebu, ali mnogi misle da je autosjedalica "luksuz"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Njemackoj te ne puste kuci ako nisi donio sjedalicu.

Slazem se da bolnica nije policija, ali sestre i doktori tamo imaju dovoljno autoriteta da uvjere roditelje da je sjedalica obavezna ako misle dijete voziti u autu (kao sto i je)

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa
    pcelice, i jako male bebe se mogu ispravno namjestiti u autosjedalici
    Znam, ali... meni je to izgledalo tako neudobno da bi je odmah izvadila. Pokušali smo par puta i odustali. Uostalom, imali smo tu košaru, koja također ima atest za vožnju djeteta u autu kao i AS. U toj košari smo je vozili prva tri mjeseca, naravno uvijek vezanu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    ako je za vjerovati što se priča po forumu, sestre si ponegdje daju za pravo NE DOZVOLITI da se djecu odvodi u autosjedalici.
    one ne mogu imati autoritet kao policija, ne mogu nekoga kazniti, ali mogu se postaviti kao da se autosjedalica podrazumijeva, i sigurno bar neki broj roditelja uvjeriti da po dijete dođu s autosjedalicom (i da ga doista u njoj vežu!)
    Ja ne mogu vjerovati da će neka sestra se boriti sa roditeljem i ne dati mu da odvede dijete bez autosjedalice. I ne znam prate li one roditelje i dijete van, jer možda će roditelj odnijeti dijete do auta i staviti ga u autosjedalicu? :/ Mislim, sve i da sestre ne daju dijete bez autosjedalice, nemaju na to nikakvo pravo. Džabe im svaki trud, kad roditelj opet ima pravo uzeti svoje dijete...a tu mi čak miriše i mogućnost tužbe dotične sestre za neku vrstu otmice. Možda zvuči smiješno, ali koja bi se sestra upustila u tu borbu sa vjetrenjačama kad je zakon na strani roditelja.

Jedino rješenje je da policija stoji pred svim rodilištima svaki dan u vrijeme otpuštanja beba, i naplaćuje kazne. Ali nažalost, to se niti u jednoj zemlji nije nikada provelo u djelo, pa neće ni u ovoj našoj. :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja prijateljica zivi u SAD i kad je prije 5 godina rodila i krenula kuci, nisu joj dali jer u autu nije bilo AS. Onda su iz bolnice zvali taksi s AS i tek tada ih je sestra pustila. S time da je ona (sestra) dijete stavila i zavezala, tj. njima kao pokazala kako se to radi. Znam da smo onda o tome raspravljali jer ja sam moje dijete isto dovela kuci u kosari i nitko me nista nije pitao.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    U Njemackoj te ne puste kuci ako nisi donio sjedalicu.

joj dobro, u Njemačkoj je dozvoljeno (i jako često u praksi) vozit bebu na suvozačevu sjedalu......

pa ja sam svoje iznijela iz bolnice na rukama, a as nas čekala u autu,
    i naravno da svatko zaključuje da ćemo bebu vozit u krilu......

ova tema je mislim već prežvakana milijun puta, :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

iako je prezvakano, napisat cu jos samo jedno iskustvo

Ja ne mogu vjerovati da će neka sestra se boriti sa roditeljem i ne dati mu da odvede dijete bez autosjedalice.
    meni se dogodilo upravo suprotno, u Osjeckom rodilistu. moji dosli po nas sa full opremom i AS (iako je moja mama htjela jednu lijepu kosaru da malome bude sto udobnije).
    sestra ga obukla, dala par savjeta i pitala "gdje vam je jastuk?". pokazala sam joj AS i pocela je vikati da ga ona nece stavljati u to, da zasto mucimo dijete, da je to jako nezdravo za kraljeznicu, da nismo normalni.... nakon sto sam vidjela da ne vrijedi raspravljati, uzela sam bebana i namjestila unutra, a ona se okrenula i otisla kao furija, bez pozdrava, i jos mumljala hodnikom da svakakvi ljudi radjaju djecu
    eto, ako se sestra borila sa mnom, i posvadjala se, i nije odustajala od toga da dijete vozimo doma u krilu, mislim da bi se neka druga sestra isto tako mogla boriti da ga stavimo u AS.
    i jos jedna stvar. rodilista daju popis stvari koje bi trebalo ponijeti pri izlasku. zasto na tom popisu ne bi boldano stajala i autosjedalica?
    naravno, nikoga se ne moze prisiliti, ali malo ostrije savjetovati se moze, pa netko mozda i prihvati savjet.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    i nama se tako sestra na otpustu tako postavila. kako as nije prikladna za malu bebu i frktala nosom kada smo ju stavljali u istu. ja sam samo ostala :shock:

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sestra se može postaviti kako god želi, ali teško da vam ne može dati vaše dijete iz bilo kojeg razloga :/

Nama je sestra u Merkuru stavila bebu u AS kao da je to najnormalnija stvar na svijetu

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A nama je u Merkuru rekla da nije dobro da tako mala bebe bude vezana
    MM joj je na trenutak povjerovao dok nije vidio moju facu...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Baš me zanima koja je to sestra bila! Već polako zamišljam koja

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa
    MM joj je na trenutak povjerovao dok nije vidio moju facu...
    A ja mogu zamisliti ove face
    I nama se događa...

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja ne mogu vjerovati da će neka sestra se boriti sa roditeljem i ne dati mu da odvede dijete bez autosjedalice. I ne znam prate li one roditelje i dijete van, jer možda će roditelj odnijeti dijete do auta i staviti ga u autosjedalicu? :/ Mislim, sve i da sestre ne daju dijete bez autosjedalice, nemaju na to nikakvo pravo. Džabe im svaki trud, kad roditelj opet ima pravo uzeti svoje dijete...a tu mi čak miriše i mogućnost tužbe dotične sestre za neku vrstu otmice. Možda zvuči smiješno, ali koja bi se sestra upustila u tu borbu sa vjetrenjačama kad je zakon na strani roditelja.
    mislim da nisi u pravu
    zapravo je zakon na strani sestre, jer ako roditelji, suprotno zakonu, ne čine ono što je najbolje za njihovo dijete, sestra, u interesu djeteta može ne dati im dijete i njih prijaviti socijalnoj službi. naravno, to se kod nas neće tako skoro dogoditi, ali bi to bilo ispravno.

samo mali primjer kako to funkcionira u njemačkoj a kako kod nas. jedna bebica je bila operirana u njemačkoj i vraćala se kući. bilo je dogovoreno da hrvatska sanitetska kola dođu do jednog mjesta i preuzmu bebu od njemačkih kolega. naravno da su se naši pojavili bez sjedalice i naravno da im njemci nisu htjeli dati bebu dok naši nisu nabavili prikladnu AS.

Citiraj daisy may prvotno napisa
    joj dobro, u Njemačkoj je dozvoljeno (i jako često u praksi) vozit bebu na suvozačevu sjedalu......
    dozvoljeno je i u HR (dijete do dvije godine) ali nije najsigurnije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali ipak sigurnije od jastuka

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Daddy, medicinsko osoblje nije provoditelj zakona pa ne vidim kako oni mogu nekome nešta zabraniti. Da, mogu pozvati socijalnu službu, kao i svaki drugi građanin Hrvatske. Ali može li svaki drugi građanin Hrvatske uzeti od roditelja dijete i ne dati mu ga? Mislim da nema tog zakona po kojem to može

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •