Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: magazin glorija promovira izbjegavanje autosjedalice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno magazin glorija promovira izbjegavanje autosjedalice?

http://www.gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=7044

BORIS NOVKOVIĆ

Nasmijani tata

Tjedan dana nakon što je postao otac Boris Novković (41) doveo je kući iz privatne Poliklinike Podobnik suprugu Luciju (32) i sina Nou, njihovo prvo dijete.

Zagrebački glazbenik bio je uz suprugu na porođaju, a ostao je uz nju u apartmanu u sklopu rodilišta da bi zajedno uživali u prvim danima roditeljstva. Akciju "odlazak kući" Boris je započeo iznošenjem bolničkog krevetića za novorođenčad koji je, tek u nekoliko pokušaja, uspio ugurati u automobil.

Na sjedalu je ipak ostalo dovoljno mjesta za Luciju i bebicu u nosiljci, koju je stavila na krilo. Mali Noa, koji je pri rođenju bio težak 3500 grama i dugačak 50 centimetara, spokojno je spavao dok ga je tata vozio kući.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pismo urednistvu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A sta ce oni, samo su konstatirali cinjenicno stanje. Pismo mami i tati.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    to će možda njih opametiti

ali neće one koji čitaju Gloriju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mama i tata su samo jedni od brojnih, nazalost... na Gloriji je da se ogradi od ovakvih krsenja zakona.
    Iz konteksta je jasno da novinarka nema pojma da bi se djecu trebalo voziti vezanu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u gloriji sam najvise puta vidla slike novopecenih roditelja kako unose bebu u auto u onim kosarama, a ne u AS.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja pisala redakciji.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Ja pisala redakciji.
    bravo

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gloria, Story i slični časopisi imaju popriličan broj takvih fotki izlazaka iz rodilišta poznatih s djetetom u koašarama, bez sjedalice.
    Mogli bi napraviti prilog o tome, Zvijezde koje krše zakon.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Slažem se. Nje mi jasno zašto tako senzacionalistički naslov...pa ne promoviraju, ne reklamiraju, ne zagovaraju. Nije to njihov službeni stav.
    To je kao da u Jutarnjem vidite sliku leša i sad reći, "Jutarnji promovira ubijanje, leševe itd...."

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaki dan u našem lokalnom Zadarskom listu
    budu slike beba koje izlaze iz bolnice
    većina ih je u jastucima , dosta u košarama , a u AS
    moooožda jedna tjedno :/

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    Slažem se. Nje mi jasno zašto tako senzacionalistički naslov...pa ne promoviraju, ne reklamiraju, ne zagovaraju. Nije to njihov službeni stav.
    To je kao da u Jutarnjem vidite sliku leša i sad reći, "Jutarnji promovira ubijanje, leševe itd...."
    X

I meni je naslov presmiješan! Ljudi nemojmo pretjerivati!
    Gloria promovira adaptirano mlijeko jer se sigurno nekad u ovih xy godina izdavanja pojavila slika u Gloriji kako neka mama svoju bebu hrani na flašicu To nisu novine Mama i Beba ili Beba, i ljudi sigurno ne gledaju slike tamo i misle si: "Ajme, vidiš, Novković vozi bebu kući u košari...sigurno AS više nisu u modi!"

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

1. kad je riječ o AS onda to nije moda
    2. mene više brine opća needuciranost u tom pogledu, to što ljudi nemaju pojma o nužnosti korištenja AS (ne zato jer je to kontra zakonu)
    3. dakle, ne "zvijezde koje krše zakon", jer ne radimo uvijek stvari zato što zakon tako nalaže, nego zato što je to jednostavno potrebno... (da ne obrazlažem dalje, nadam se da sam bila jasna...).

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gloria kao časopis vjerojatno ima neku svoju politiku da obavještava i prati živote slavnih kakvi god da jesu, a ne da ispravlja postupke istih odnosilo se to na autosjedalice ili na štošta drugo. U konkretnom slučaju, njima je bio bitan izlazak Novkovića iz rodilišta, a ne autosjedalica niti je takav magazin koncipiran da o tome vodi brigu. Novković bi o tome trebao voditi računa.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    1. kad je riječ o AS onda to nije moda
    2. mene više brine opća needuciranost u tom pogledu, to što ljudi nemaju pojma o nužnosti korištenja AS (ne zato jer je to kontra zakonu)
    3. dakle, ne "zvijezde koje krše zakon", jer ne radimo uvijek stvari zato što zakon tako nalaže, nego zato što je to jednostavno potrebno... (da ne obrazlažem dalje, nadam se da sam bila jasna...).
    Što se tiče needuciranosti, vjerojatno bi pomoglo više oglašavanja, pa i u konkretnom časopisu. Ali, evo, svako zlo za neko dobro...nakon što su ih vidjeli kako ne koriste autosjedalicu, možda će ih netko i na to upozoriti .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da je dijete npr. izneseno u ljetnoj haljinici a vani je oko nule, prilicno sam sigurna da bi novinar ili novinarka imali komentar na to, ne bi samo prenijeli vijest o izlasku iz rodilista.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da je dijete npr. izneseno u ljetnoj haljinici a vani je oko nule, prilicno sam sigurna da bi novinar ili novinarka imali komentar na to, ne bi samo prenijeli vijest o izlasku iz rodilista.
    slazem se s poantom ovog gore

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Također.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sigurno bi objavili vijest i fotke da je BN vozio pijan i izazvao sudar. To je kršenje istog tog zakona u koji spadaju i AS.
    Britney Spears su zbog paparazzo fotke kaznili kad je vozila klinca u krilu.
    Što ne bi i BN. 8)

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Na stranici Rode postoji članak o češkoj akciji "razmisli ili plati" (kampanja za smanjivanje prometnih nesreća) i unutra jedna užasno potresna reklama, upravo o onome što su Novkovići učinili. Da je vide predpostavljam da im takvo nešto više nikada ne bi palo na pamet.

Ja ne razumjem takve postupke. Jednostavno ih ne razumjem i strogo osuđujem. Strašno.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo ga, za one koji su osjetljivi upozorenje da je potresno i tužno, pa neka ne gledaju ako ne žele.
    Ja sam plakala, ali pokazala sam ga mojoj mami jer je ponekad imala ideje "olabavi joj tregere na sjedalici vidiš da je stišće" ili "pa sad da je stavljam u sjedalicu, pa idemo tu 100 m.".
    Plakala je i ona na ovaj spot i rekla je nikada više bez autosjedalice, i sad znam da više ne moram brinuti kad L. uzme negdje u autu.

SPOT BROJ 3.

http://www.nemyslis-zaplatis.cz/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Također.
    Ne baš. Ne znam ako ste vidjele, objavili su više slika Katie Holmes kako vucara onu svoju malu Suri u haljinicama bez čarapa, hulahopki i balerinke na bosu nogu dok je sama Katie bila zabundana i u Armani Prive' kaputiću. Tek je onda neki drugi časopis nakon ne znam koliko vremena stavio sve slike "modno osviještene" Suri i komentirao ovo što sam upravo spomenula. Toga se točno sjećam jer sam uvijek proučavala slikice te male.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iz clanka je vidljivo da novinar/ka, uostalom kao ni puno ljudi u Hrvatskoj, ne zna da se novorodjence treba voziti u autosjedalici. Ako ti mislis da znaju, a kao argument ti sluzi cinjenica da nisu komentirali ubundanu Katie Holmes nasuprot njenog djeteta koje je bilo bosonogo (ali to nisu ni opisali u clanku, za razliku od "nosiljke" u kojoj je ovo dijete vozeno), onda okej, ali meni to ne drzi vodu.

Voljela bih da je istina, da su Novkovici samo izuzetak. Ali svejedno, ne mogu shvatiti da to ljudima ne upada u oci. Ne radi se o sitnici, ne radi se o necemu sto je stvar slobodne roditeljske procjene ili izbora, kao sto su npr. nacin hranjenja, izbor odjece i slicno.

Ne zelim nikoga razapinjati, ni Gloriu ni Novkovice, zeljela bih samo da u Hrvatskoj ljudi u vecoj mjeri stvarno postanu svjesni cemu sluze autosjedalice.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Gloria, Story i slični časopisi imaju popriličan broj takvih fotki izlazaka iz rodilišta poznatih s djetetom u koašarama, bez sjedalice.
    nije nikakvo opravdanje, ali mislim da većina njih svoje bebe iznose u košarama zato što ih u košari mogu lakše pokriti i sakriti od horde fotografskih lešinara koji im redovito prirede sačekušu pri izlasku iz bolnice.

opet kažem, nije nikakvo opravdanje, sigurnost djeteta je sigurnost djeteta i zakon je zakon, ali i samo znate koliko je vremena potrebno da se beba smjesti u sjedalicu ili da se sjedalica montira u auto.

a njima je vjerojatno prvo na pameti pobjeći kući.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    nije nikakvo opravdanje, ali mislim da većina njih svoje bebe iznose u košarama zato što ih u košari mogu lakše pokriti i sakriti od horde fotografskih lešinara koji im redovito prirede sačekušu pri izlasku iz bolnice.
    Nikako se ne mogu sloziti da je to ikakav izgovor, jer se dijete skoro pa identicno moze skriti i u AS

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nemojmo se zanositi da ih slikaju horde fotografskih lešinara , nerjetko novinari budu i pozvani da dodju

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrlo malo, ako se radi o isofixu
    dijete se u AS stavi u rodilištu
    a AS koje ima isofix bazu se u auto na tu bazu postavi samo s jednim klik-klak
    niti sekunda

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj post se odnosio na to koliko vremena treba za smjestanje AS

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    I nemojmo se zanositi da ih slikaju horde fotografskih lešinara , nerjetko novinari budu i pozvani da dodju
    istina

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    vrlo malo, ako se radi o isofixu
    dijete se u AS stavi u rodilištu
    a AS koje ima isofix bazu se u auto na tu bazu postavi samo s jednim klik-klak
    niti sekunda
    zapamtit ću ovo

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Romy prvotno napisa
    Citiraj Ninči prvotno napisa
    Također.
    Ne baš. Ne znam ako ste vidjele, objavili su više slika Katie Holmes kako vucara onu svoju malu Suri u haljinicama bez čarapa, hulahopki i balerinke na bosu nogu dok je sama Katie bila zabundana i u Armani Prive' kaputiću. Tek je onda neki drugi časopis nakon ne znam koliko vremena stavio sve slike "modno osviještene" Suri i komentirao ovo što sam upravo spomenula. Toga se točno sjećam jer sam uvijek proučavala slikice te male.
    ako je Suri tad bila dvogodisnjakinja uopce nemam dileme da se ne radi o modnoj osvjestenosti

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mali Mamić je bio u autosjedalici, pokriven, ništa se nije vidjelo.
    (drugo je pitanje jesu li učvrstili AS kad su ušli u auto).

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Totalno su me izludili češki spotovi. Mislim da više nikada neću se ne vezati. A bome i ovih par pua da se mala nije vezala nego mi bila u krilu se više neće ponoviti.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Totalno su me izludili češki spotovi. Mislim da više nikada neću se ne vezati. A bome i ovih par pua da se mala nije vezala nego mi bila u krilu se više neće ponoviti.

Pametna odluka. I mene su sludili, iako nikada nisam vozila dijete sebi u krilu. Sebe ponekad ne vežem, ali i to se je promjenilo.

Za L. sam često pomišljala "jooooj otkopčaj, zakopčaj,otkopčaj,zakopčaj, a samo idem tu 100-tinjak metara od kuće", ali nisam nikada imala hrabrosti ne vezati je u AS. Uvijek mi je taj strah da joj se nešto dogodi govorio iznutra "stavi je". Od kada sam vidjela ove spotove svima ih pokazujem, jer mojima kad je uzmu na selo može svašta pasti na pamet, ali od kad su ih pogledali jako su pod dojmom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Prije nekoliko dana moja svekrva je došla da idemo ja i Nina sa njom u Pulu,ja nisam htjela ići jer nisam imala As jer je MM otišao na posao.Rekla sam joj da mi je prije javila da bi izvadila As iz auta i montzirala u njen...Ona se naljutila na mene i rekla da šta će biti maloj do pule pa da ona je svoju djecu uvijek vozila bez sjedalice i da su živi i zdravi.nisam popustila i ja i mala nismo otisle u pulu. Kad se svekrva malo ohladila pokazala sam joj snimke nesreća i nije promjenila mišljenje nego je rekla da pazi dok vozi i da se neće ništa desiti maloj a ja sam joj rekla ako mala nije u As neidemo nigdje s autom!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nakon što sam dobila mailom link na češke "reklame" za vezanje, pokazala sam ih svom 8-godišnjem sinu. Bio je zgrožen kao što sam i očekivala. Ali sam ipak postigla ono što sam željela. Više me ne pita kada se kratko vozimo: "Moram li se vezati? Pa blizu smo kući!"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

[quote="ivana p"]da ona je svoju djecu uvijek vozila bez sjedalice i da su živi i zdravi[/quote

Reci joj da nema auto koji je onda vozila, cestu na kojoj je onda vozila, količinu prometa koji je onda bio itd.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

[quote="Janoccka"]
    Citiraj ivana p prvotno napisa
    da ona je svoju djecu uvijek vozila bez sjedalice i da su živi i zdravi[/quote

Reci joj da nema auto koji je onda vozila, cestu na kojoj je onda vozila, količinu prometa koji je onda bio itd.
    to čak nije niti potrebno. koliko se sjećam podatka sa jednog skupa održanog u ZG, čak je u to doba (sedamdesetih) bilo 4 puta više poginulih u odnosu na broj sudionika u prometu, nego danas. samo tada nije bilo interneta pa se nije baš znalo sve što se događa u zemlji.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa

Znam bucka, i ja sam plakala. Na druge mi se je ledila krv u žilama, ali na ovaj sa bebom sam se rasplakala. A kad tek pomislim koliko ljudi godišnje tako godišnje svome djetetu prokocka život, i uništi još života okolo sebe. Onda sam ljuta. Pa ta AS baš i nije neka tlaka da se o tome uopće treba raspravljati.
    I žao mi je što naša tv ne prikazuje slične spotove. Mnoge zemlje su ih imale.
    Ni jedna naša kampanja za suzbijanje nesreća u prometu me nije potresla kao ove. Užas. Mi uopće nismo svjesni kako se u sekundi zbog naše gluposti može sve promjeniti.
    I kad znam koliko sam se mučila da rodim malu zdravu bebu, ma uopće nije važno čija je.
    Nakon što sam natjerala šire članove obitelji da gledaju svi su danima pričali o tome. I čak mi je i tata koji je bio onaj "ma daj šta je vezuješ pa tu idemo par metara" rekao "uh šta si mi to pokazala , ne mogu ni o čemu misliti više. I kaže mama kad su išli neki dan u kupovinu da je tri puta prije nego su krenuli pitao "stara jesi je vezala, jesi je dobro vezala? Provjeri još jednom."

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nemojte se cuditi takvom ponasanju Novkovica kad znam da kod nas medicinske sestre savjetuju roditeljima da bebu iz bolnice nose u rukama- jer je sjedalica neudobna :shock:

Bratic mi je prosli tjedan isao po zenu i djete u bolnicu i poneo autosjedalicu- na sto mu sestra nije dala da ga stavi u nju- jel je beba premala, nije to za njega.. i sl...

Pokusali su joj objasniti, a onda odustali i iznjeli ga na rukama, pa ga u autu stavili u sjedalicu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ledolin@ prvotno napisa
    Nemojte se cuditi takvom ponasanju Novkovica kad znam da kod nas medicinske sestre savjetuju roditeljima da bebu iz bolnice nose u rukama- jer je sjedalica neudobna :shock:
    . . .
    ovo je istina...pa sjecam se kad sam ja isla s malim doma pa je tata donio i sjedalicu i jastuk, a sestra je rekla bolje da je u jastuku, a ja zbunjena pristala i tako ga doveli doma...sto mi je bilo prvi i zadnji put
    sad ga vezem pa makar isao samo baki 500 m dalje

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ann prvotno napisa
    . . .
    ovo je istina...pa sjecam se kad sam ja isla s malim doma pa je tata donio i sjedalicu i jastuk, a sestra je rekla bolje da je u jastuku, a ja zbunjena pristala i tako ga doveli doma...sto mi je bilo prvi i zadnji put
    sad ga vezem pa makar isao samo baki 500 m dalje

:shock: :shock: :shock: i ništa više.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bratic mi je prosli tjedan isao po zenu i djete u bolnicu i poneo autosjedalicu- na sto mu sestra nije dala da ga stavi u nju- jel je beba premala, nije to za njega.. i sl...

Pokusali su joj objasniti, a onda odustali i iznjeli ga na rukama, pa ga u autu stavili u sjedalicu.
    :shock:

U kojoj bolnici?

Češke spotove se ni ne usudim pogledati.

P.S. I Tarik Filipović je svoju bebu vozio u onoj košari od kolica.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa

U kojoj bolnici?

Požega

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa

U kojoj bolnici?

Požega

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

neki dan sam kod zubarke u čekaonici naletjela na sretnog tatu Novkovića i košaru u maminom krilu :shock: . to je samo slika i dobar primjer kako ljudi uopće ne razmišljaju o opasnostima kojima izlažu svoju djecu. zapravo, čini se da nisu niti svjesni da rade nešto opasno i na kraju krajeva- protuzakonito. očito, kad su se još išli i naslikavat tako!

češki spotovi su prestrašni i totalno šokantni! i našoj bi javnosti dobro došli. valjda je to jedini način da se prodrma svijest ljudi...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa

Ovo bi trebalo vrtiti na našoj TV! Po mogućnosti prije Nekih udarnih serija ili boljetm tijekom istih!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajme, nisam smjela to pogledati

E ovo je super ideja!

Najžalosnije je što su javni ljudi primjer mnogim ljudima pa se tako i u slučaju AS neki roditelji mogu ugledati na njih i ne koristiti je.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

naravno autosjedalica ali jedno ne razumijem?
    Buduci da Gloria pripada skupini casopisa i da zapravo ju zanimaju vijesti iz svijeta manje i vise poznatih mislim da je za njih bilo vazno popratiti tko je dobio dijete a ne u cem su djeca nosena iz ili u auto ili u kucu. Sintagma teksta je takva valjda da je osoba koja je to pisala morala napisati u cemu je beba nosena ali samo estetike teksta radi. Mislim da se kritiku treba uputiti roditeljima koji svoje dijete nisu prevezli u AS a ne casopisu cije je tu jedino valjda bilo prenijeti sretnu vijest o prinovi u svijetu poznatih.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •