Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: inseminacija

Početno inseminacija

pozdrav svima!

svaki dan pregledavam ovaj forum i evo sam se odlucila da vam se javim i dobijem barem malu podrsku od vas.isto tako vas moli da mi malo objasnite iz vlastitog iskustva prvi pokušaj inseminacije,jer ja idem na prvi pokušaj 28.01.08 u zagreb kod dr.simunica. unaprijed veliko hvala

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobro nam dosla i sto prije postala trbustasta!
    sto se tice inseminacije - pitaj sta te konkretno zanima.
    opcenito - obavezne su pretrage (koje si pretpostavljam prosla) kao sto su uredni brisevi i HSG. potom slijedi (umjerena) stimulacija, koja pak zavisi od hormonalnog statusa (najbitnije je stanje jajnika, ima li PCO sindroma ili ne), folikulometrija od 7-8 dc. pa do stoperice, i 36 sati nakon injekcije stoperice slijedi inseminacija.
    od svega u MPO, inseminacija je najzgodnija, trazi najmanje ulaganja i vremena, i novca i stresa, a ni sanse za uspjeh nisu lose

a sad pitaj sta te od detalja zanima!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo kako je meni lijepo napisala jedna forumašica, kopipejstam odgovor na stranicama s privatnog boxa. Navedene cijene se odnose na VV, za druge klinike ne znam kako se kreću cijene.
    Dakle:

Za inseminaciju ces trebati doci na pregled 3 DC i onda ce ti dr. mozda dati da 5 dana pijes klomifene. To ti je blaza stimulacija koja se kod mladjih cura i onih koje imaju PCOS obicno preskoci.

Onda ces trebati doci vjerojatno tek oko 8 DC (ako ti nisu turbo kratki ciklusi) i otada ces morati biti gore svaka 2 dana, pred kraj mozda i svaki dan na tzv. folikulometriji. To je ustvari obican UZV na kojem ti dr. gleda koliko rastu folikuli, koliko ih je i koliko je debeo endometrij. (Za to ti je najbolje dolaziti odmah oko 7 ujutro pa si gotova do 8 ili 9. Mislim, brzo ti to ide kod njega, ali se poslije moras javiti sestrama, a ispred njihove sobe repina.)

Uglavnom, kad dr. zakljuci da se blizi ovulacija, napisat ce ti recept za Choragon, tzv. "stopericu", koja se uvijek prima taj dan u 11 sati navecer, jer se mora primiti 36 sati prije postupka. Na injekciju mozes otici kod njih (tj. kat iznad njih, kod sestara u Merkur na odjel secerasa), a mogu ti je dati i u nekoj dezurnoj bolnici - ja sam uvijek isla u Merkur, to mi je bilo jednostavnije. Ne znam koliko ti inace traju ciklusi, ali stoperica ti je obicno oko 12-15 DC.

Onda dakle dodjes na inseminaciju 36 sati nakon stoperice, dr. ce te jos jednom pregledati i oko 11 sati ce te pozvati u salu. (Naravno, TM-a ce prije pozvati da da uzorak.) Prije sale je soba u kojoj ces se presvuci, upute su da se dodje u siroj suknji (jer je prakticnije nego nositi spavacicu kao za IVF) i da se ponesu soknice i papuce. Sama inseminacija ne boli i kratko traje. Nakon inseminacije ces se vratiti u sobu u kojoj si se presvukla, tamo ima par kreveta, poleci ce te na jedan i trebas odlezati pola sata. Vjerojatno ces morati doci jos i sutradan da te dr. pregleda je li puknuo folikul - ako jos nije, onda ce ponoviti postupak i taj dan, tako da ti i taj dan treba TM.

Lucinger, kao i neki i dr-ovi izvan VV-a, nakon AIH daje "domacu zadacu", tj. sex doma navecer nakon AIH, da se "podeblja". Meni Alebic nije nista o tome rekao, ne znam da li zbog losijeg spermiograma ili zato sto je sramezljiviji. Naime, on meni nikad nije rekao ni da nema sexa do vadjenja bete, pa mi se cini da izbjegava ovu tematiku.

Otkad dodjes doma morat ces stavljati vaginalno po 2 Utrogestana svakih 8 sati - to je malo nezgodno, jer bi trebalo nakon toga odlezati ili bar odsjediti kojih pola sata. Ako bas ne mozes, onda se tablete mogu uzeti i oralno, ali je ucinak losiji. Utrogestane stavljas do bete (a nadam se i nakon, jer se stavljaju jos i prvih par mjeseci trudnoce).

I to ti je to. Vadjenje bete 14 dana nakon postupka i javis dr-u rezultat. Utrogestani i Klomifeni idu na recept, pa ga probaj dobiti kad i uputnicu za AIH (trazi 2 kutije Utrogestana). U apoteci u VV-u mozes i naknadno donijeti recept pa ti vrate lovu. Stoperica ne ide na recept i kosta oko 130 kn, a vjerojatno ce ti propisati 2 doze (dakle, oko 260 kn). AIH je 440 kn, ako moraju ponoviti iduci dan onda je duplo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako ide inseminacija redom dobro su objasnile i wewa i andream , ja mogu samo ti reci da sam imala dve inseminacija t.e tri. prvo jedna = 0. narednog meseca dve inseminacije u dva dana i rezultat drzim u jednu ruku sad dog pisem poruku, za 4 dana bice star jedan mesec.
    zelim ti sve najbolje i iz prve jedan mali palavko kao sto je moj mali Leonid

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pozdrav !!!
    ja sam ovde nova pa i mene zanima ova tema, posto i ja sam imala jednu neuspelu inseminaciju. krajem ovog meseca idem na drugu.
    alisa77, zanima me gde si radila inseminaciju u makedonii? ja sam kod dr.Lazarevskog u Sistini...i molim te objasni mi kako to dve inseminacije u dva dana, to mi nije jasno...

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj illara prvotno napisa
    pozdrav !!!
    ja sam ovde nova pa i mene zanima ova tema, posto i ja sam imala jednu neuspelu inseminaciju. krajem ovog meseca idem na drugu.
    alisa77, zanima me gde si radila inseminaciju u makedonii? ja sam kod dr.Lazarevskog u Sistini...i molim te objasni mi kako to dve inseminacije u dva dana, to mi nije jasno...
    ako nisu popucali folikuli za svaki slućaj u pojedinim pol. znaju ponoviti postupak inseminacije. Znam da je to običaj na VV jer mi je prijateljica bila kod njih na AIH- u i gdje su joj ponovili postupak sutradan. Sretno!!!

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Curke su sve rekle ,pa ću ti poželjeti pozitivan ishod postupka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala vam puno na odgovoru i na lepim zeljama!!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cao curke sve najlepse svima i se spremam za inseminaciju tzelim da pitam jeli obavezno da se uradi HSG pre toga? posto moja sedimentacija je bila visoka 22 i sada treba da cekam neko vreme. Za devojke iz Makedonije gde su radile to jeli privatno?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

HY! I ja se spremam na svoju prvu inseminaciju. U biti moram poći na razgovor s doktorom da se dogovorimo oko svega toga, ali eto malo i to odgađam, s jedne strane me strah da neću uspjeti.
    Zanima me dali je netko išao u Zadar u bolnicu kod doktora Matasa!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za inseminaciju je potrebno znati jesu li jajovodi prohodni - ako nisu, uzalud sav posao!
    Drugo, za inseminaciju treba imati pristojan spermiogram - ako je broj plivača mali, njihova građa loša i pokretljivost na razini puža, onda ..... :/
    Zato, koliko god vam se činilo da tapkate u mjestu, kvalitetne pretrage su bitne da ne biste tapkale još duže....
    Preporučam još napraviti i hormone te cervikalne briseve.

lila_mk , obavezno riješiti upalnu prije bilo kakvog pokušaja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

lila_mk, praticu ti pp da ti sve objasnim

Datum pristupanja
    May 2008

Početno inseminacija

ej cure!ja sam nova i drago mi je da vam se mogu javiti.evo ovako,moj muž i ja imamo cilo vrime odlične nalaze(spermiogram,hsg,hormone)5 g smo u braku,prije godinu dana sam uspila prirodno zatrudnit al je nažalost bila vanmaterična trudnoća nakon oporavka krenuli smo dalje i sad sam po 3 put na klomifenima i idući misec idem na inseminaciju kod dr. šparca u poliklinici CITO u Splitu.Ne mogu virovat da mi se sve ovo događa,uspila sam prirodno zatrudnit,a sad niti uz klomifene jedno veliko ništa! jeli koja od vas imala slično iskustvo?! :?

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: inseminacija

Draga Bebita evo i ja imam slično iskustvo. Prirodno sam ostala T
    prije 2,5 god od tada pokušavamo, ali ništa. Bila na 1 inseminaciji i
    ništa, sada čekam drugu.
    Zašto ne dolazi do T??? To isto pitanje si i ja svakog dana postavljam.
    Trebamo biti strpljive i sigurna sam da ćemo uskoro doći do svojih

ninatz avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bebita da li si radila nalaze nakon vanmaterične? I da li ti je odstranjen jajovod.
    Ja sam imala uspješne i neuspješne inseminacije prije vanmaterične koja je došla kod prirodne trudnoće. Nakon vanmaterične više nije došlo do prirodne trudnoće. Sada sam u IVF postupcima, ali ne zbog nalaza nego zbog godina. Nemamo više baš puno vremena

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da li ima tko da je išao na inseminaciju a da je dijagnoza muža oligoathenospermija????

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

cure drage imam pitanje ako neko zna:

ako se npr.desilo da je muskarac DAN prije IUI masturbirao (recimo, desilo se, nije znao da ce tako rano pasti termin), koliko to utice da se dobiju losi rezultati spermiograma?

jasno je da ce ukupan broj/ml biti manji, ali koliko se kvare ostali parametri? moze li to biti uzrok da asteno odjednom izgleda kao astenoteratozoospermija?

ima li neko ko je radio IUI sa slicnim spermiogramom?
    puno vas pozdravljam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •