Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Jeste li kreativni?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Jeste li kreativni?

ne mislim ovdje na posebne vještine u pismenom, likovnom, glazbenom i inom izražavanju već na kreativno snalaženje u svakodnevnom životu.
    na one kreativnosti koje nam uljepšavaju život.
    može to biti kreativnost u kulinarstvu, vrtlarenju, uređenju životnog prostora, osmišljavanju vremena provedenog s djecom...

ja sam sebi u zadnje vrijeme vrlo nekreativna.
    nekako imam osjećaj da mi se sva kreativnost svela na smišljanje kako pretočiti financije iz šupljega u prazno.
    to me uopće ne čini sretnom ni zadovoljnom, dapače - zatupilo me skroz i oduzelo mi energiju i entuzijazam!

želim svoju kreativnost izvući na vidjelo!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kratko i jasno.. NE! :/

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne, nisam baš kreativna, tj. kažem da volim jednostavnost, minimalizam ili slično a ne "kompliciranje"!
    Za zabavu s djetetom si još i dam truda pa čitam tuđe ideje kada nemam inspiraciju dok mi ne sine kakva vlastita (a ni tada nisam baš blistava - kada čujem što npr. neke tete iz vrtića kod kuće rade...) ali za ostale stvari kao da sam cijepljena od kreativnosti.
    Nema te neke doze "ekstra", ako me razmijete.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ustvari sam kreativna u pečenju kolača (mada ih ne pečem več 100 godina), ali ne baš za kreativne dekoracije, nego za izmisliti recepte.
    I kreativna sam za svakakve kućne radove, rušenja, mijenjanje rasporeda, zidova, uvijek imam u glavi gdje treba doči struja, voda, plin, kanalizacija, a da je jedno s drugim kompatibilno, pa pregovore s majstorima uvijek ja obavljam.
    Na drugim poljima, ne znam baš???? :/

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Ne, nisam baš kreativna, tj. kažem da volim jednostavnost, minimalizam ili slično a ne "kompliciranje"!
    Za zabavu s djetetom si još i dam truda pa čitam tuđe ideje kada nemam inspiraciju dok mi ne sine kakva vlastita (a ni tada nisam baš blistava - kada čujem što npr. neke tete iz vrtića kod kuće rade...) ali za ostale stvari kao da sam cijepljena od kreativnosti.
    Nema te neke doze "ekstra", ako me razmijete.
    ja se ovdje pronalazim

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne. ne znam od 2 mrkve i jednog krompira napravit ručak, od 2 šišarke i kestena -helikopter, biljke su mi polucrknute, kuća čista ako se gleda iz Lagrangeove točke , i tako....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja i od govna napravim pitu...toliko mi sve ide od ruke da mi se ćini da je ponekad to pravo prokletstvo. Talentirana sam i kreativna i u slikarstvu, i u fotografiji, dizajnu, pisanju, uređenju vrta, dekoriranju stana, kuhanju, radu sa životinjama, u krevetu u marketingu, u biznisu...od svega čega sam se dotakla sam uspjela nešto napraviti a od mnogih stvari i uspješan biznis....ali na kraju sam stala pa više ni sama nisam znala što me od svega najviše zanima, što mi najviše paše......ćini mi se da pored svih kreativnih ideja i talenata ja ipak najviše želim biti samo nečija mama......moja sestra misli da sam čisti waste of talents...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne.
    I nisam "sam svoj majstor" tip.

Npr. kad je MM zvao mog brata da beru vrganje, ovaj mu je zbunjeno rekao da će mu radije on dati 200kn da kupi vrganje nego da ih bere. E tako "nesposobna" sam otprilike i ja.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne. Vrhunac kreativnosti mi je na forumu crpiti tuđe ideje, i onda ih doma primijeniti. I to je nešto. Netko ne zna niti to .

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da li ste kreativni u osmišljanju slobodnih trenutaka?
    ja sam shvatila da vikendima ne znam što bih sa sobom jer sam navikla da mi netko drugi uređuje radni dan.
    naravno da imam milion kućanskih poslova ali nemam elana obavljati ih.
    ustajem da bih otišla na posao, a po povratku s posla radim nekakvu klopu (bezidejnu i dosadnu), djeca se zabavljaju (ili dosađuju) svaki na svom kraju kuće ili dvorišta.
    tu i tamo uskočim ako negdje zapnu i stalno imam osjećaj da nešto radim a ne radim ništa.
    ljeti odemo do mora jer mi je to prilika da se dijete samo zabavlja bez mog angažmana (osim što pazim da ga more ne proguta).
    i tako... sve nešto linijom manjeg otpora.

sada ću ja kao mukica - JA SAM KREATIVNA, JA MOGU I HOĆU JER TO ZASLUŽUJEMO JA I MOJA DJECA!

RozaGroza, aj podijeli s nama ideje! 8)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa
    Ne. Vrhunac kreativnosti mi je na forumu crpiti tuđe ideje, i onda ih doma primijeniti. I to je nešto. Netko ne zna niti to .
    Ja npr.

Osoba koja je napisala da je ful jednostavno crtati oblačiće po zidu dj. sobe mi je još na ignore

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa
    pa tako i nastaju nove ideje!
    malo tuđeg, nešto tvojeg i eto ti nečeg novog.
    pa čak i ako nije novo, čovjeka veseli što je sam nešto stvorio.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa

sada ću ja kao mukica - JA SAM KREATIVNA, JA MOGU I HOĆU JER TO ZASLUŽUJEMO JA I MOJA DJECA!

RozaGroza, aj podijeli s nama ideje! 8)
    ubola si me s ovim mantranjem, a mislila sam da me danas ništa ne može nasmijati!

Samo ti pitaj ja dam ideje 8)

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam dosjetljiva. ako imam konkretan problem, dođu mi svakakve ideje i rješenja. ali onako na suho nešto smišljati .. malo teže.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne, nisam kreativna i to mi jako žao. Imam divnu prijateljicu koja je dovoljno kreativna i za mene, ako treba

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja na poslu moram biti kreativna. najgore je kad ti netko kaže e sad moraš nešto iskreirati do danas u 21h. i mora biti super.
    :/
    al ljepota prisile je što stvarno uspijem i onda se osjećam ko vladarica

nije zgorega nekad si zamantrat da si kreativan do bola

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tj., u slučaju nužde sam dobar kompilator, inače :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Isto dobar kompilator, kreativa - nula bodova. Ali znam prepoznati kreativnost drugih i uživati u njoj. Jel' mi žao - nije, nekako razmišljam da je i logično da mi ne nedostaje jer kako da mi nedostaje nešto što ne osjećam?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kompilacija jeste kreativnost - smućkaš pa prospeš i stvori se nešto novo.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ajme i ja volim kad netko nešto smisli ili osmisli pa si pomislim vauuu baš super, kako to meni nije palo na pamet, tako lako i logično izgleda

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    [
    Osoba koja je napisala da je ful jednostavno crtati oblačiće po zidu dj. sobe mi je još na ignore
    meni je na ignore-u cijeli pdf obiteljsko - kreativni kutak

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    [
    Meni nije samo zbog putovanja i topica "što čitate?". Ostalo - nula bodova :/

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    ajme i ja volim kad netko nešto smisli ili osmisli pa si pomislim vauuu baš super, kako to meni nije palo na pamet, tako lako i logično izgleda
    Isto tako!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A i da Angie potpišem

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    [
    Meni nije samo zbog putovanja i topica "što čitate?". Ostalo - nula bodova :/
    Meni je i to bezveze. Svi čitaju tamo neke pametne knjige, samo ja chick lit.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa to je logično, icy, ti puno radiš pa ti treba odmor za mozak

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Fegusti, draga, osoba koja je zavrtila toliko školskih knjiga za razmjenu ne može za sebe reći da nije kreativna... Itekako jesi! A bit će toga još!

S druge strane, ni previše kreativnosti nije dobro. Ja moram svoju kreativnost držat na kratkoj lajni da se ne rasipam na previše stvari i da radim ono za kaj sam plaćena (a i to uključuje dozu kreativnosti i dozu snalažljivosti).

A što se tiče slobodnog vremena, evo kako se mi doma kreativno organiziramo (nisam uvijek ja inicijator, djeca su sasvim dobro krenula):

Danas popodne će se ići na Bundek (stariji sin je savladao onu veeeeliku penjalicu za 12-godišnjake iako ima tek devet... za njega koji nije oličenje spretnosti to je veliki uspjeh).

Ja ostajem doma silom prilika, jer treba skuhat drugu rundu džema od vinogradarskih bresaka i napravit sok od kupina. To je moje područje kreativnosti - kuhinja!

Slobodno vrijeme ostalih dana koristit će se za razno - treba provjeriti što su sve dječaci prek ljeta prerasli, nakoliti susjedine paradajze (dok se ona ne vrati s g.o.), a moramo započeti i privikavanje djece na rad (uskoro će škola, obično pred kraj kolovoza obrišemo prašinu s knjiga), u subotu ćemo... u subotu ćemo... ne znam još.

Nudi se - vikendica, svekrvina kuma u Posavini, neko kupanje (Jarun ili Jezerčica, na što djeca budu grizla), a moj pravi dan kojem se radujem i kojeg si priuštim 1 - 2 puta godišnje je nedjelja - HRELIĆ! :D Mislim da ćemo povesti i djecu. A tamo - shopping za cijelu obitelj u vrijednosti 50 kn (predzadnji put našla sam originalne Andromedine audio priče za djecu za 10 kn 2 cd-a nova novcata u originalnom pakiranju!)

Eto, ako sam kome dala ideju - baš super! A bez brige, zavirit ću i među ostale prijedloge...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne se tako omalovažavati!
    nisam ni mislila da znate napraviti ticino tortu s hiperrealističnim figuricama (iako ni to nije isključeno).
    meni bi jednaki uspjeh bio da smislim neku igru s djetetom malim ili da veliko dijete uspijem zainteresiratai za neku zajedničku aktivnost.
    morat ću si otpustiti kočnice JER JA ŽELIM I MOGU BITI OTKAČENIJA!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja mislim da sam dosta kreativna, ali sam istovremeno i beskrajno lijena. Npr. imam super ideje šta napraviti s N sobom, ali mi se ne da tražiti po trgovinama potrebne stvari, imam 10ak započetih dječjih priča ali mi se nikako ne da završiti ih do kraja, imam super ideje za 2 biznisa ali na sam spomen birokracije diže mi se kosa na glavi i ostajem raditi u svojoj firmi, sjetim se super izleta ali odmah pomislim, kako će N vrištati cijelim putem i odustanem...mogla bi ovako do sutra.
    Mrzim se što sam takva i trudim se promijeniti ali ide mi jako polako.
    Jedino u čemu sam baš super i što mi se uvijek da, na veliku radost MM, je kuhanje!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Najbolje je kad doma dođem s nekom idejom (koju sam, naravno, pokupila na forumu), a moji se s tim oduševe .

Ne znam, tu pokupim hrpu ideja za izlete npr. (jer sam vrtirep kojem se vikendom ne da biti doma), pa kad ne znam kaj bi kuhala pokupim tuđe ideje za recepte.
    Lani smo išli na more u Solaris (jer sam tako pročitala na forumu), i tako.

Icyoh, ne pretjerujmo s mojim likovnim izražajem. Tu sam ne nula, nego ispod nule. Oslikavanje zidova: sto je to? (a nije da ne bih htjela). Imam dvije lijeve ruke i nikakve ideje u glavi .

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ako ćemo na ovoj ili sljedećoj stranici birati forumsku miss kreativnosti, ja odmah imam dvije nominacije: Peterlin i vještičica
    Zavidim svim kreativcima, ali ja sam baš jako prizemljena i nemaštovita (najbolji primjer: najveći horror u školi bilo mi je pisanje zadaćnica, dobre ocjene zaslužila bih zbog pravopisa , iznimke su bile one tipa: opišite najdraži lik iz knjige xy, te zašto vam se svidio-e to mi je išlo.) Dakle-ja ne znam izaći iz zadanih okvira, i MORAM imati zadanu temu, jer sama...Na pustom bih otoku vjerojatno umrla od gladi i hladnoće (uz kokosovu palmu i gomilu naplavljenog drva).
    Tako da, fegusti, ja se svakako ne podcjenjujem, samo sam realna.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svimbalo, ja isto tako
    Na svu sreću, mm je uvijek i svuda sam svoj majstor.
    Uz njega nema brige

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

svaki put kada bacam neku ambalažu pomislim - tko zna što bi se od toga sve moglo napraviti?
    ...ali nikako da mi sine.
    jedno vrijeme sam skupljala razni otpad pa ga se na kraju ipak riješila.
    evo npr, sada imam dosta onih malih plastičnih čašica za kavu iz automata.
    sigurna sam da bi se od njih nešto dalo napraviti - ali što?

arilu, vrlo smo slične! (osim onog o kuhanju) - lako se obeshrabrimo :/

DOLJE LJENOST, ŽIVJETA KREATIVNOST I ODVAŽNOST!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    (najbolji primjer: najveći horror u školi bilo mi je pisanje zadaćnica, dobre ocjene zaslužila bih zbog pravopisa
    Isti slučaj 8) Pravopisno-gramatički savršen tekst, a najbolja iz razreda me frendica mrzila jer su njezina poetičnost i maštovitost bile podcijenjene

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jesam

jedino me smeta što imam sve manje i manje slobodnog vremena

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    (najbolji primjer: najveći horror u školi bilo mi je pisanje zadaćnica, dobre ocjene zaslužila bih zbog pravopisa
    Isti slučaj 8) Pravopisno-gramatički savršen tekst, a najbolja iz razreda me frendica mrzila jer su njezina poetičnost i maštovitost bile podcijenjene
    Meni su zadaćnice bile jedine 5 koje sam ikad dobila u svom obrazovanju. A sve što je trebalo sjest i učit sam imala 3.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj najmrži predmet je oduvijek likovni. Svi oduševljeni slikom i padaju u nesvijest, a ja gledam tako neke suncokrete i razmišljam "Da, i??".

I inače ne volim kad moram pokazati svoju (nepostojeću) kreativnu stranu - volim činjenice i brojke.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam kreativna tipa "obiteljsko-kreativni kutak" kreativna . Ne znam raditi s glinamolom, nakitom od tjestenine i sl.

A za igre s djecom... ovisi kako sam raspoložena. Nekad mi paše da samo sjedimo u parku u kvartu i one se igraju, ja ih gledam , nekad smislimo skupa neku igru pa se igramo.

Inspiracija najviše dolazi iz Dore istražuje, Bolta i drugih crtića.
    Npr. netko sakrije neku igračku i mora nacrtati kartu da je nađeš.
    Tako da je dobro da vole gledat crtiće, inače ne bi imale priliku upoznati tu moju stranu

A u kuhinji neki već znaju koliko sam kreativna. Al ne smeta me to.
    Kuhinja me stvarno ne zanima. Kuham koliko moram

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Recimo da sam vrlo slicna RoziGrozi, samo sto je meni to problem. U neku ruku, barem. Stalno imam previse ideja i previse toga volim zapoceti, pa se onda malo pogubim. ADHD nemam.

Obozavam iz nicega stvarati nesto, sto god to bilo.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

NE

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lafo jesam :/

Al sam toliko lijena i dokoličarim i sve mi se čini da je za to odgovoran prolaktin.
    Ono, kad prestanem dojit...

skuža uvijek nađe muža - iako nemam pojma zašto bi prolaktin bio odgovoran za to. Ok, ne da mi se seksat, al za druge stvari...?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    sigurna sam da bi se od njih nešto dalo napraviti - ali što?
    odnesi u vrtić. tamo su tete strašno kreativne.

no, da ne budem previše stroga prema sebi, kreativna sam kad treba zabaviti djecu, ali ne ovim kreativnim igrama u smislu crtanja, glinamola, napraviti od ničega nešto i to. smišljanje pi**arija mi sasvim dobro leži.

a i dovoljno u vrtiću/školi crtaju, rade čestitke (i te razno-razne radionice sam uglavnom izbjegavala), lijepe i sl.

i da, volim kuhati.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A čuj, bitno da si kreativna u nekim prostorijama u stanu, ne moaš u svima

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    jesam

jedino me smeta što imam sve manje i manje slobodnog vremena
    Ovo potpisujem.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa
    Ja mislim da sam dosta kreativna, ali sam istovremeno i beskrajno lijena. Npr. imam super ideje šta napraviti s N sobom, ali mi se ne da tražiti po trgovinama potrebne stvari
    potpis!
    mogla bih cijeli dan samo sjedit i promatrat prostor oko sebe, i fino zamišljat što bi gdje mogla kako nešto nekako. ideja milijun. ali sve što zahtjeva odlazak u neki dućan se neće dogoditi

srećom, ponekad me netko drugi zarazi energijom i entuzijazmom pa se i u neki šoping ode. sad čekam da me netko odvuče u neku dobru metražu već su mjeseci i mjeseci prošli otkad sam pobrala odličnu stolicu sa krupnog otpada, samo joj sjedalicu treba malo tapecirat.no, ispada da mi je lakše nać "zabiti ćošak" u ovih 40 kvadrata da maknem tu stolicu s puta, nego to obavit

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jedina kreativna ideja mi je bila za uredenje stana, tu sam stvarno imala beskrajno puno inspiracije i svi su odusevljeni. Sve ostalo - 0 bodova! Imam volju npr. malcu izradit igracke od kartona ili drveta ili neceg slicnog al nemam ideju, ne znam kako bi krenula, pa mu rade kupim

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nažalost nisam-i zavidim svima koji jesu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam nekreativna i dosadna
    Likovne aktivnosti mi nikad nisu išle, a kreativnost na području pisane riječi uspjela sam izgubiti negdje tijekom školovanja, ne znam više kad i kako :/

Ali što se tiče osmišljavanja slobodnog vremena - to mi dobro ide Osmišljavam nam i godišnje, i produljene vikende, i obične vikende, i mislim da se ne dosađujemo pretjerano. Ajde bar nešto.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam vrlo kreativna. Nije ni to uvijek dobro. Nađeš se u situaciji kad misliš da sve moraš napraviti sa svoje dvije ruke. Mislim, što reći, omiljena uzrećica mi je: "Najlakše je kupiti"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •