Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: odlaganje prljavih pelena i etericna ulja

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno odlaganje prljavih pelena i etericna ulja

citala sam dosta po ovom podforumu i vidim da puno vas koristi etericna ulja pri odlaganju zaprljanih pelena.

e sad, ja preferiram varijante u kojima pelene ne stoje stalno namocene u vodi (osim ako je na nekoj od njih ostao poveci trag kakice, onda je nakon ispiranja stavim da stoji u vodi s malo octa ili ulja cajevca). inace na svaku pri odlaganju nakapam par kapi ulja cajevca (onako izravno iz bocice s kapaljkom u kojoj inace stoji), i ostavim ih u suhoj kanti.

ovdje sam saznala za ideju koja mi se cini puno bolja - u plasticnoj boci s rasprsivacem pomijesati vodu i etericno ulje, pa s time prskati pelene... no pojedinosti mi nisu jasne i nisam ih uspjela pronaci. dakle:

1. koliko kapi etericnog ulja dodajete u odredjenu kolicinu vode?
    2. koliko dugo smije ta smjesa 'stajati', odnosno, hoce li takvim mijesanjem ulje brze izgubiti svoja etericna svojstva?
    3. gdje kupujete ulje lavande?

hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ti na 500 ml vode dodam četvrtinu one male bočice iz dm-a.
    Traje mi dok ne potrošim i miriši do kraja, jer je na zatvorenom pa ne isparava :namig:
    Koristim lavandu, kupujem u dm-u (dok ima; kod nas pak nema čajevca - niti ne znam kak to ulje miriši)

Hint: prije prskanja - dobro promućkati!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ulje čajevca (Teebaumol) ima u dm-u, ali ne kod eteričnih ulja nego kod zdrave hrane, 30 ml oko 20 kn

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja nakon cajevca probala s lavandom - i sad vise ne mogu smisliti cajevac, tako mi smrdi ; - )

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja više ne prskam pelene etetičnim uljem, nego svaku isperem u vodi prije nego ju odložim. Tako stvarno nimalo ne smrdi.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stavi destiliranu vodu i etericno ulje i nece se kvariti. Ili u obicnu stavi zlicicu alkohola i etericno ulje.

Ja (za ciscenje) u prskalicu od .75 l stavim dvadeset kapi.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Treba li tretirati et. uljem i pelene beba koje su samo na mlijeku, budući da one ionako ne smrde?

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam isto probala i sa uljem lavande i čajevca ali svi ti mirisi mi smetaju pa sam sada počela odlagati pelene samo u kanti sa hladnom vodom ,pelene prije isplahnem,vodu mjenjam 2x dnevno i ništa ne smrdi.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

oprostite na pitanju - koliko cesto vi perete zaprljane pelene?

ja sam koristila pamucne tetra pelene preko dana, samo nocu pampers, i odlagala sam ih u ves masinu a masinu sam ukljucivala jednom dnevno.

taman se bi se u toku dana nakupilo dovoljno prljavog bebinog vesa, tetra pelena, svedskih pelena, benkica i ostalog za jednu masinu - odvojeno bebine stvari sam prala ste gotovo dok beba nije napunila godinu dana

zato mi uopste nije jasna potreba da se pelene spricaju etericnim uljima - kod mene u kupatilu se nikad nisu osetile prljave pelene???

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja pelene perem svaki drugi dan.Nemam baš punu mašinu bijelog veša osim ako se ne potrefi da mjenjam posteljinu i slično

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja ih zadnjih nekoliko tjedana perem svaki dan. Sve što mi se nakupi u toku dana ubacim navečer u perilicu, dodam svijetli ili bijeli veš i stavim na noćno pranje. Imam i jednu plahtu koju inače ne koristim, a služi mi samo za popunjavanje kapaciteta perilice ako je pokuprazna.
    (Ta je plahta definitivno najčišći komad otpadne krpe u našoj kući )

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

j sam u početku prala svaki dan-imala sam svakom 10 i morala sam. dosta su se bile uništile zbog toga.

sad zbog količine, a i zbog vremena, perem svaki treći, taman napunim punu mašinu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne mislim da će se zbog svakodnevnog pranja više ili manje uništiti. Ionako bih ih morala jednom oprati, a ne perem uvijek iste. Naime, osušene uvijek stavim na dno hrpe (a ne na vrh) tako da su mi sve pelene u cirkulaciji, što znači da ih sve podjednako koristim, a ne da imam neke koje puuuno perem, a neke koje niti ne dođu na red.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam ih uvek prala svaki dan - i cini mi se da su i ravnomereno bile sve u upotrebi iako sam ih imala bas dosta - 50 tetra i 20 svedskih ali mi se nisu ostetile, pocepale, nego cu iste te koristiti i za drugu bebu

uvek sam ih prala na 60C u ves masini sa Arielom i da budem iskrena i dan danas su bijele kao snijeg :D

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kako stavljate ocat u pretinac za omekšivač, sam ili dodate i vode?
    Imate li iskustva sa lavandinim uljem umjesto omekšivača? Koliko metnuti na punu mašinu? Ja nabavila pola litre pa bi ga sad svugdje mećala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja stavim dec octa i deset do dvadeset kapi lavande, ali na program za ispiranje - prvo s time isperem robu, onda ide program s omeksavanjem, ali ne dodajem nista ekstra.
    Nije mi nista meksa roba od octa, ali mirise lavanda.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

BusyBee, samo jedno objasnjenje, please.
    Ne znam da li sam dobro razumela. Ti ne peres pelene sa deterdzentom uopste, samo ih isperes? A zasto ih stavljas na program za omeksavanje ako ne dodas omeksivac?
    Bas me zanima, hajde napisi molim te.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma moje su se uništile jer sam 10 jednih te istih prala svaki dan. a bile su aio.

i ja stavljam friške na dno, da ravnomjerno podnesu teret
    sad perem svaki treći dan, to mi je optimalno. vunu jednom svakih 4-6 tjedana.

i ne koristim više omekšivač, nego eterično ulje lavande, ili mente. plus soda ili ocat, kako mi se da.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj klmama prvotno napisa
    ma moje su se uništile jer sam 10 jednih te istih prala svaki dan. a bile su aio.
    Aaaaa.. to je onda druga stvar

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ja nemam pelene, nemam za koga. Ja sav ves perem tako da operem na normalnom ciklusu s detergentom i onda ne koristim omeksivac nego vratim ciklus ispiranja i ubacim dec octa i etericno za miris.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •