Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: s raznih PORTALA....

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno s raznih PORTALA....

t-portal

ZAUSTAVLJENA MEDICINSKA OPLODNJA

SDP: U Hrvatskoj je nemoguće liječiti neplodnost
    Milanka Opačić

Datum objave:
    24.08.2009 12:42 Autor: hina/tportal.hr

Novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji zaustavio je sve postupke medicinske oplodnje u svim klinikama, te je u ovom trenutku Hrvatska jedina zemlja gdje nije moguće liječiti neplodnost, istaknuli su Milanka Opačić i Igor Dragovan na današnjoj konferenciji za novinare SDP-a
    Pozvali su predsjednicu Vlade Jadranku Kosor da nešto konkretno učini i promijeni štetni zakon.

Popredsjednica Kluba zastupnika SDP-a Milanka Opačić rekla je kako je ministar zdravstva dobro znao kakav zakon donosi jer ga je na mogućnost potpunog zaustavljanja postupaka medicinske oplodnje upozoravala struka. Po njezinim riječima, zakon je dokaz licemjernoga i štetnog ponašanja ministra Darka Milinovića i premijerke Kosor, koja je većinu svojega političkog djelovanja temeljila upravo na borbi za veći broj djece u Hrvatskoj.

Istaknula je da je u Hrvatskoj neplodno oko 18 posto parova, što znači da se svaki šesti par u reproduktivnoj dobi ili njih više od 50 tisuća bori s problemom i dijagnozom neplodnosti. Hrvatska je i dosad, umjesto 7000, radila oko 2000 potrebnih postupaka na godinu, što je bilo premalo.

Igor Dragovan upozorio je na mnoge neistinite Milinovićeve izjave ističući kako je prilikom donošenja zakona vrlo dobro znao da je metoda zamrzavanja jajnih stanica neuspješna te da veći uspjeh parovima jamči metoda zamrzavanja zametaka, na što su ga upozoravali i ugledni stručnjaci.

Ministar se, dodao je Dragovan, pozivao i na uspjehe u oplodnji zamrznutom jajnom stanicom Nacionalnog instituta za reprodukcijsku medicinu u Torontu iako je ravnatelj te ustanove poslije izjavio da ga nitko nije kontaktirao te da ministar ne govori istinu.

Dragovan je istaknuo da bi Milinović, umjesto da zakon pokušava mijenjati pravilnicima, trebao doći pred hrvatsku javnosti i reći 'pogriješio sam' te mijenjati zakon u Hrvatskom saboru.

Na takvu bi njegovu odluku trebala utjecati i mišljenja stručnih i nevladinih udruga koje nisu bile konzultirane prilikom donošenja zakona iako je ministar izjavljivao suprotno.

Potpredsjednica SDP-ova Kluba zastupnika i glavni tajnik stranke najavili su da će SDP na jesen u saborsku proceduru ponovno uputiti prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, o kojemu je Sabor već raspravljao lani i iza kojega stoji struka.

Opačić je rekla da je zakon dodatno dorađen na temelju preporuka struke te je izrazila nadu da će ovaj put za njega glasovati i oni zastupnici koji su prošli put bili protiv.

Svrha je zakona povećati broj živorođene djece, smanjiti liste čekanja, omogućiti oplodnju svima kojima je potrebna i podići znanstveno-stručnu razinu medicinskih centara za medicinski potpomognutu oplodnju.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

INDEX:HR
    Objavljeno prije 30 minuta

"Lažeš Milinoviću!"

Tekst: M.M.

"NA TEMELJU obilja laži ministra zdravstva i socijalne skrbi u Vladi Republike Hrvatske Darka Milinovića, u Saboru je donesen Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji" rekli su danas na konferenciji za novinare saborski zastupnici SDP-a Milanka Opačić i Igor Dragovan dodajući kako je riječ o srednjovjekovnom i rigidnom zakonu.

"Hrvatska je jedina država u Europi koja ne provodi postupke biomedicinski potpomognute oplodnje", stoji u tzv. optužnici SDP na račun ministra Milinovića u kojoj je naglašeno da se pozivao na rezultate Nacionalnog instituta za reprodukcijsku medicinu u Torontu dok ravnatelj te ustanove kaže da ga nitko nije kontaktirao.

"Milinović je čini se konzultirao sam sebe i nikoga drugog", zaključio je Dragovan. Na konferenciji za novinare naglašeno kako svaki šesti par u Hrvatskoj ima probleme s plodnošću, a zahvaljujući umjetnoj oplodnji dobili smo grad veličine Makarske.

"Milinovićev zakon prijeti to uništiti, a radi ovakvog zakona i ministra od neplodnosti se hrvatski parovi najviše liječe u Sloveniji i Češkoj", rekla je Opačić zaključujući kako će SDP predložiti na jesen Saboru svoj zakon o umjetnoj oplodnji.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

BRAVO!!!

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Index:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/m...ji/447342.aspx

Divan naslov, da bar i bude tako

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

http://www.siol.net/slovenija/zdravj...slovenijo.aspx
    Balulalow je našla,piše se piše!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

http://www.jadranka-kosor.com/

Draga Jadranka (natječaj za najbolje pismo)
    natječaj za najbolje pismo
    Vjerujemo da i vi imate ponešto reći svim ljudima koji su u hrvatskoj dosad vodili politiku koja je odgovorna za današnje gospodarsko i političko stanje zemlje. Stoga vas ovim putem pozivamo da sakupite svu svoju energiju i napišete pismo koje će oduševiti hrvatsku javnost. Najbolje pismo službeno će se dostaviti vladi i premijerki dan prije velikog prosvjeda u Zagrebu, a i objavit će ga svi mediji. Naoštrite pera i budite iskreni – za razliku od “njih”. Svi imamo puno toga za reći … Recite to glasno !

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Berry je tijekom prvog začeća koristila izvantjelesnu oplodnju, a drugi put je navodno zatrudnjela potpomognutom oplodnjom.

?????

http://www.24sata.hr/show/clanak/hal...main_page_show

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    Berry je tijekom prvog začeća koristila izvantjelesnu oplodnju, a drugi put je navodno zatrudnjela potpomognutom oplodnjom.

?????

http://www.24sata.hr/show/clanak/hal...main_page_show
    Možda je autor teksta prešutio da je prvi put išla na IVF a drugi na AIH, tko zna

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ante Tomić prvotno napisa
    Mimo ovoga s pušenjem, prije mjesec dana srčano su branili Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, pravni akt kakav nema nitko na svijetu. Onakav kakav je napisan, bio bi prikladan možda tek državi Vatikan, no tamo nema bogzna kakve oplodnje, ni prirodne ni medicinski potpomognute. Ministar Milinović tada je odlučno je ustao protiv zamrzavanja zametaka, valjda u strahu da se bebe ne rađaju s ozeblinama. Osim toga, naumio je psihijatrijski isljeđivati nevjenčane parove. Tko god je htio potomstvo, a nije donio potvrdu da je vjenčan, morao je donijeti potvrdu da je normalan. Sada i taj zakon pada, a jedino što će naposljetku od njega ostati jest sumnja da upravo ministar Milinović nije baš najzdraviji u glavi.
    Maestro!

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ante Tomić je moj idol! :D

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa
    Ante Tomić je moj idol! :D
    I moj, genijalac, a da milinović treba biti teta u vrtiću

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma neeeeeeee, pa on ne voli djecu

Tomić je napisao ovo odlično! Samo mi se čini da ovih dana toliko ublažava ovaj zakon, da ne bi eto pao na sudu, pa se bojim da stvarno ne ostane, jer nam je najgore ostalo-zamrzavanje i oplodnja samo 3JS

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa

Tomić je napisao ovo odlično! Samo mi se čini da ovih dana toliko ublažava ovaj zakon, da ne bi eto pao na sudu, pa se bojim da stvarno ne ostane, jer nam je najgore ostalo-zamrzavanje i oplodnja samo 3JS
    Upravo ovoga se i ja bojim!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čitam na txt RTL televizije str. 116
    Broj pobačaja se u posljednjih desetak godina poepolovio.Prije ih je bilo desetak tisuća na godinu, a sada se na pobačaj odluči oko 4600 žena godišnje.Poražavajući je podatak da je više od polovice žena koje pobace već u braku te imaju jedno ili više djece.To ukazuje da se one tom metodom koriste kao kontracepcijom što je zabrinjavajuće za stručnjake.Ni u zavodu za javno zdravstvo ne znaju uzrok tome.

Ja sam šokirana ovom informacijom, prvenstveno iz razloga jer neke brine podatak da postoji 1100 zamrznutih zametaka po koje se ljudi navodno ne vraćaju, a ja sam sigurna da će se vratiti više od polovine!!!
    I više će ih se roditi nego pobaciti, ovo treba u novine!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ante Tomić

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zbog Tomića moj muž želi da se naš sin (ako ga ikad dobijemo ) zove Ante!
    Hvala ti Tomiću - fakat si legenda!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa nis se nije ublazio osim da nevjencani ne moraju na sud nego kod javnog biljeznika i da donori ostaju anonimni.. i ostale odredbe su protuustavne jer ne omogucavaju optimalno lijecenje tak da sam ja uvjerena da ce to pasti na ustavnom.. samo kad ? a ako ne padne, stvarno nema jadnije drzave od nase...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A izglasavanje organskog zakona jedva navučenom većinom u Saboru (i ono najgnjusnije - spuštenim guzicama HSS-a)?

A članak 38?

A savjetovanja?

A obavezno drugo mišljenje?

Mislim, ako zakon ne padne na ustavnom sudu onda stvarno... već čujem u pozadini ni ni-ni ni (kako vam sad dočarat muziku iz zone sumraka )

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma daaaaj, pa platim kavu 10,00 kn i još ćemo morati plaćati da se jadan vlasnik kafića ne nađe kojim slučajem u gubitku, joj ovaj Milinović...koji je to mh!

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...06.html?pos=n0

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam znala gdje da ovo stavim, a steta bi bilo da prodje ne zapazeno pa stavljam ovdje:

http://www.net.hr/webcafe/vic/

Jos jednom bravo za neponovljivog dedu!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Aurora to ti je svekar od naše Gabi

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    Aurora to ti je svekar od naše Gabi
    Znam, znam, kako ne bih znala.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Citiraj Ante Tomić prvotno napisa
    Mimo ovoga s pušenjem, prije mjesec dana srčano su branili Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, pravni akt kakav nema nitko na svijetu. Onakav kakav je napisan, bio bi prikladan možda tek državi Vatikan, no tamo nema bogzna kakve oplodnje, ni prirodne ni medicinski potpomognute. Ministar Milinović tada je odlučno je ustao protiv zamrzavanja zametaka, valjda u strahu da se bebe ne rađaju s ozeblinama. Osim toga, naumio je psihijatrijski isljeđivati nevjenčane parove. Tko god je htio potomstvo, a nije donio potvrdu da je vjenčan, morao je donijeti potvrdu da je normalan. Sada i taj zakon pada, a jedino što će naposljetku od njega ostati jest sumnja da upravo ministar Milinović nije baš najzdraviji u glavi.
    Maestro!
    Legenda živa.
    Tekst je genijalan.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čitam na txt RTL televizije str. 116
    Broj pobačaja se u posljednjih desetak godina poepolovio.Prije ih je bilo desetak tisuća na godinu, a sada se na pobačaj odluči oko 4600 žena godišnje.Poražavajući je podatak da je više od polovice žena koje pobace već u braku te imaju jedno ili više djece.To ukazuje da se one tom metodom koriste kao kontracepcijom što je zabrinjavajuće za stručnjake.Ni u zavodu za javno zdravstvo ne znaju uzrok tome.

Ja sam šokirana ovom informacijom, prvenstveno iz razloga jer neke brine podatak da postoji 1100 zamrznutih zametaka po koje se ljudi navodno ne vraćaju, a ja sam sigurna da će se vratiti više od polovine!!!
    I više će ih se roditi nego pobaciti, ovo treba u novine!
    I mene je šokirao ovaj podatak.
    A da što se tiče brojke od 1100 zamrznutih zametaka, treba uzeti u obzir da ih dosta ne preživi odmrzavanje.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo jedan link da ne otvaram novu temu.

http://www.jutarnji.hr/komentari/kol...anak,178225.jl

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo je prvi članak o našoj temi a da je svaki komentar na mjestu, inače poludim kad čitam komentare ispod ovdje su fantastični, a za Živka nemam riječi..

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Živko ko Živko... Šteta što je promijenio sliku, super mi je ona njegova prepadnuto-izbezumljeno-zbunjena faca koja je do sad krasila JL,a i naslovnicu njegovih sabranih djela. Inače, imam tu knjižicu doma, moja M. često čita Živka

Moram priznati, i meni je ovaj izraz "uginuo" odmah zaparao uši...

Zato mi odličan komentar o natpisu u novinama kad nas jednog dana Živko napusti i ode... Kamo? Ne znamo.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jeste li vidjele ovo:
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/j...u-/453599.aspx

Mislim da su sad ipak malo previše pretjerali u svakom pogledu. :/

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

"Nikakva umjetna oplodnja ne može ni približno riješiti ovaj problem. Kuća ne može biti stabilna, ako nije postavljena na sigurne temelje jednoga naroda i čovječanstva, jer „jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizičkih i moralno zdravih zadovoljnih hrvatskih obitelji, a njih neće biti bez čestitih i zdravih pojedinaca i bez zdrave i valjane djece", rekao je Jezerinac spominjući se riječi kardinala Alojzija Stepinca.

Valjana djeca?! Ja bi lijepo molila da mi neko objasni što to znači,jer se ovako osjećam jako uvrijedjena i povrijedjena tim riječima i smatram da su svetogrdje za moje dijete.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

grozno...

i zalosno...

i pitam se da li on poznaje ijedan neplodni par

da li poznaje osnovne bioloske cinjenice

ne mogu vjerovati da jedan svecenik NEMA SRCA

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    "Nikakva umjetna oplodnja ne može ni približno riješiti ovaj problem. Kuća ne može biti stabilna, ako nije postavljena na sigurne temelje jednoga naroda i čovječanstva, jer „jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizičkih i moralno zdravih zadovoljnih hrvatskih obitelji, a njih neće biti bez čestitih i zdravih pojedinaca i bez zdrave i valjane djece", rekao je Jezerinac spominjući se riječi kardinala Alojzija Stepinca.

Valjana djeca?! Ja bi lijepo molila da mi neko objasni što to znači,jer se ovako osjećam jako uvrijedjena i povrijedjena tim riječima i smatram da su svetogrdje za moje dijete.
    mene bi vise uvrijedilo "cestiti i zdrav pojedinac" i "fizicki i moralno zdrava zadovoljna h. obitelj"

katastrofa
    ovi kaj su zidove sredjivali su male bebe za nase politicare i kler

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mukice, meni ovo 'valjana djeca' kao da objedinjuje sve ovo još gore navedeno tako da me ova riječ najviše ubola u oči, jer to po njima znači da je moje dijete nevaljano, loše i sve što ide uz to, jednostavno se ne usudim dalje ni nabrajati, jer time obezvrijedjujem svoje dijete za koje se trenutno borim svim snagama da ga donesem na ovaj svijet, a još više ću se truditi i iznad svojih mogućnosti da ga sačuvam od ovakvih osoba i njihovih izjava tijekom njegovog života.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ovi dijelovi o pravoj hrvatskoj obitelji previše me podsjećaju na neke stavove od prije kojih sedamdesetak godina koji su poveli drugi svjetski rat i stvorili najveće logore smrti na svijetu, a čije posljedice se osjećaju još i dan danas, tako da to ni ne želim komentirati.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ovi dijelovi o pravoj hrvatskoj obitelji previše me podsjećaju na neke stavove od prije kojih sedamdesetak godina koji su poveli drugi svjetski rat i stvorili najveće logore smrti na svijetu, a čije posljedice se osjećaju još i dan danas, tako da to ni ne želim komentirati.
    X
    a da ironija bude veća..mi smo ti koje se indirektno ili direktno optužuje da biramo spol, boju kose, očiju..

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mjesto radnje: bračna postelja (pitam se koliko bi malih Hrvata bilo da se broje samo oni začeti u njoj)
    Način izrade: bračin čin, poželjan misionarski položaj.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Mjesto radnje: bračna postelja (pitam se koliko bi malih Hrvata bilo da se broje samo oni začeti u njoj)
    Način izrade: bračin čin, poželjan misionarski položaj.
    I zaboravila si napomenuti da je mjesto radnje i nacin izrade rabljen iskljucivo i samo u reproduktivne svrhe.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislila sam da se to podrazumijeva

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tužno...pretužno...

U jednoj katoličkoj zamlji postalo mi je preteško zvati se vjernicom jer ne mogu dozvoliti sebi da me s oltara gađaju ovakvim strahotama...niti to želim priuštiti svome djetetu...u crkvi sam sve rjeđe...

Iskreno se bojim za njen opstanak. Trebalo im je 2 tisućljeća da ukinu limb, a IVF postoji tek par desetljeća...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zašto se uopće hvatate u te zamke? ja to ignoriram

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja se zaista trudim ignorirati, ali sve mi teže to uspijeva
    Ovakve gadarije posebno bole....
    Strašno i tužno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="tinaka"]"Nikakva umjetna oplodnja ne može ni približno riješiti ovaj problem. Kuća ne može biti stabilna, ako nije postavljena na sigurne temelje jednoga naroda i čovječanstva, jer „jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizičkih i moralno zdravih zadovoljnih hrvatskih obitelji, a njih neće biti bez čestitih i zdravih pojedinaca i bez zdrave i valjane djece", rekao je Jezerinac spominjući se riječi kardinala Alojzija Stepinca.

Cijeli ovaj citat je zastrašujuć i stvarno podsjeća na retoriku prije II. svjetskog rata - jake, fizički moralno zdrave, što onda s nezdravima, nejakima, što s nezdravima - oni su svi nevaljani? Stvarno zastrašujuće iz ustiju jednog svećenika .

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa
    Ja se zaista trudim ignorirati, ali sve mi teže to uspijeva
    Ovakve gadarije posebno bole....
    Strašno i tužno

Potpisujem!
    Do sada sam više-manje uspijevala ignorirati ovakve izjave, ali ovo me je danas posebno pogodilo, šokiralo...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo jako podsjeca na Hitlerovu retoriku. Prestrasno.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Aha... riješimo se nezdravih, nejakih, nevaljanih, neplodnih...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je li to još kome zapelo za uho osim nama, mislim mediji :? Mesić

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hoću reći, čula sam na TV dio govora, ali ne i ikakvu kritiku istoga.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...06.html?pos=n0

"Tragedija je da umjesto žene i njezinog partnera o tome hoće li ona zamrznuti jajnu stanicu ili zametak, odlučuje ministar Milinović", kazala je Vesna Pusić.

"Kakvo je stanje trenutno u državi mislim da bi zamecima bilo bolje da ostanu zamrznuti još nekih pedesetak godina", kazao je na to Kajin.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •