Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Zglobovi kod poroda i groznica

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Zglobovi kod poroda i groznica

Evo ja imam par pitanja na koja mi nitko nije znao odgovoriti a zanima me baš!
    Radi se o tome da sam kod prvog poroda - odmah nakon njega imala groznicu - onu zimavu - bilo je ljeto, vruće a ja se tresla i imala osjećaj da me netko golu u Antarktik bacio.
    Kod drugog poroda mi se to odmah nakon poroda desilo i nakon par 4 dana - kod kuće. Prođe ta groznica/ zimica nakon 10-tak min ali eto mene zanima zašto do toga dođe - planiram još rađati i voljela bih da toga nema.
    Drugo pitanje - kod drugog poroda - kad su bili najjači trudovi - zglobovi su me jako boljeli. Trudovi najjači me nisu toliko boljeli koliko zglobovi - svaki zglob na tijelu bih najradije bila pokidala i zdrobila. UF. Pitam se čisto zbog čega to dođe i kako i to izbjeći - jel to nedostatak nećega u tijelu, višak????
    Ak neko zna - zahvaljujem.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Za zglobove ne znam, ali što se tiče drhtavice- jesi možda izgubila puno krvi na porodu?

Ja nisam imala drhtavicu- meni su samo noge skakale pola metra u vis, ali to nije to što ti opisuješ. Ovo sa nogama se skoro svakome dogodi.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ajoj - noge skakale, prvi put čujem! Ne nisam izgubila puno krvi, čak malo - onako - normalno.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma ono-drhtale noge...valjda dok su se mišići opuštali nakon upiranja

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam se tak tresla od zimice. a za zglobove si ja mislim da možda imam viška kiseline ili tako nečega u krvi, baš me jako zanima, ne znam koga bi još pitala za to, smatram da to nije normalno i da pokazuje na neki nedostatak u tijelu pa bih voljela to regulirati, inače što se zglobova tiče - nemam problema - ujutro i često preko dana imam potrebu rastezat se, protezat ko mačka - nekad u šali kažem da bih voljela da me stave na onaj kotač za mučenje iz srednjeg vijeka pa da malo nategnu - ali nisu to bolovi već samo želja za jakim istezanjem zglobova, dok kod poroda je bilo strašno.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam baš sve pročitala deteljano, ali jedna od bitnih stvari kod poroda je utopljavanje rodilje nakon poroda, jer počne treskavica...

E sada, tačno zašto, ne znam, to će drugi neko na to odgovoriti, ali jako često se spominje utopljavanje i ugodna atmosfera.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, treskavica i osjećaj hladnooće javljaju se fiziološki jer pred izgon naglo naraste količina adrenalina u krvi.
    Rodilju treba odmah jako utopliti, tako adrenalin brzo padne.

Ovo za treskavicu nakon par dana...nisam sigurna. Vjerojatno kombinacija umora, hormona, ali može biti i anemija.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala - može biti da je tako, no još me zanima ova stvar sa zglobovima.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S http://www.radmid.demon.co.uk/pain1.htm, no odnosi se samo na zglobove u zdjelici i donjem dijelu leđa:

Joint Pain

This was largely (not entirely) my experience too, with my first labour at home. Still waiting to find out about the second! Personally I didn't find the first stage painful at all - uncomfortable, and intense muscular effort like weightlifting (which I used to do), but not painful. But then I was at home, free to move, and very confident. There was nothing sharp about the sensation - contractions sometimes overwhelming, like retching, but I just went with the flow.

What I did experience was excruciating joint pain in second stage, in my pelvis and lower back... my husband said he could see my bones bulging out and this really was pain in the joints; my uterus and cervix were no problem! I think that was probably because my son was 9lb 6oz and very wide (it took a big shove to get his shoulders out too, and then after the shoulders he was still stuck at the tummy!). Probably also connected to my having some spinal deformities in the lower back and pelvis which mean that area is always a little inflamed. Crowning burnt, but I didn't care about that - the `ring of fire' was really no problem, and I wasn't afraid of pushing the baby out.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala na trudu ali ne - ni to nije to, kod mene su bili zglobovi u rukama i nogama - svaki pojedini zglob (svi prsti, lakat, koljena....), očito sam neki čudan slučaj.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da te nije neki virus napao pa se baš poklopilo s porodom? Nikakve druge simptome nisi imala?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne, sve drugo ok....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •