Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zatvoreno oko - ubod komarca

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Zatvoreno oko - ubod komarca

Lauru su jučer dok je bila na čuvanju kod bake ispikali ja mislim komarci. Ima pet uboda po nogama i jedan ubod na obrvi. Svi ubodi su jučer bili dosta naotečeni, kvrgice, ali ona zna tako malo jače izreagirati na komarca. I ovo na obrvi je bilo naotečeno. Međutim, danas ujutro naoteklina se malo povečala i došlo je jednostavno do mehaničkog zatvaranja oka. ja sam joj ubode mazala jučer sa fenistilom, međutim ovo oko oka nisam baš pošteno namazala jer me bilo strah da joj ne uđe u oko jer je ona znala sa rukicom par puta trljati po oku.
    Moja pretpostavka je da je ona po noći nadražila još malo više taj ubod trljanjem i naoteklina je zatvorila oko. Šta mi je činiti? Doktorica radi popodne, da li je potrebno da odemo?
    dala sam joj prije pola sata homeopatiju (apis) sad je kod bake pa ju nemam na oku, zvat ću za pola sata da vidim rezultate....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Curici od brata se uvijek tak zatvori oko, ako ju ubode komarac negdje na licu. Ne tretiraju ničim. Par sati nakon ustajanja se oko normalno otvori, naravno, i dalje je naotečeno, ali več je drugi dan relativno ok, jedino što ostane "plava šljiva" ispod oka, još dosta dugo (cca tjedan dana).

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ista stvar se jednom dogodila nama, ali ne samo da se oko zatvorilo, nego je polovica lica isto bila grozno naoteknuta!
    mi isli na hitnu i dobili neku kremicu (vise ne sjecam koju)!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je rečeno da se oko ne smije ničim tretirati, osim nekom kortikosteroidnom masti. kako nismo imali prilike otići do liječnika, davala sam joj rinolan 2x dnevno. treći dan je bilo ok.
    i, njeno okeco se nije otvaralo par sati nakon buđenja. a cijelo lice joj je bilo kao jedna velika oteklina.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I nama se to jučer dogodilo, ali danas smo već puno bolje. Hoću reči, oko je otvoreno, oteklina splasnula, ostalo malo crveno i to je to. I mi smo mazali s fenistilom.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo samo da javim novosti
    zvala sam jučer laurinu doktoricu (dok još nisam vidjela oko jer sam bila na poslu a ona sa bakom doma) i dr mi je rekla da će joj šibnuti inekciju i bit će ok. To mi uopće nije bilo prihvatljivo a naročito kada sam popodne vidjela oko koje je počela splašnjavati i čak je mogla malo i gledati na to oko. Dala sam joj opet homeopatiju i oko se ispuhalo do te mjere da je izgledalo kao da se malo namrštila. Uglavnom, prošli smo bez doktorice, danas ujutro je oko isto bilo malo bolje.... spasila nas homeopatija :D :D (opet!)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što si davala od homeopatije?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj di_zg prvotno napisa
    zvala sam jučer laurinu doktoricu (dok još nisam vidjela oko jer sam bila na poslu a ona sa bakom doma) i dr mi je rekla da će joj šibnuti inekciju i bit će ok. To mi uopće nije bilo prihvatljivo a naročito kada sam popodne vidjela oko koje je počela splašnjavati i čak je mogla malo i gledati na to oko. Dala sam joj opet homeopatiju i oko se ispuhalo do te mjere da je izgledalo kao da se malo namrštila. Uglavnom, prošli smo bez doktorice, danas ujutro je oko isto bilo malo bolje.... spasila nas homeopatija :D :D (opet!)
    Super za homeopatiju, mada prema našem iskustvu, mislim da bi isti učinak bio i bez homeopatije.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja mislim da nema veze to s homeopatijom..i mojem prvom djetetu je tak bilo, oko totalno naotečeno i zatvoreno od uboda..isto dok htjela dati inekciju..ali, rekla sam da joj ipak neda..i ništ joj nisam niti mazala, niti davala..prošlo samo od sebe..sveki sat je bilo sve bolje i bolje..tak da ti je to u biti placebo efekt...dala si homeopatski lijek, pa misliš da je boje od toga, a ionako bi bilo bolje bez ičega..
    no, nije to važno..glavno da ide prema boljemu..
    pozdrav..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj di_zg prvotno napisa
    Nama je apis isto pomogao u takvim naoticanjima.
    Prije toga sam probala ledum i staphisagriu ali bez učinka pa smo dva puta završili na hitnoj.
    Ako ti ponovo naotekne(ali u manjoj mjeri) ponovi dozu.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

davala sam apis
    i 100% smanjenje otekline ima veze s tim jer je za cca pola sata nakon homeopatije oteklina počela skoro pa na očigled nestajati....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •