Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: RTL priprema reportažu...

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno RTL priprema reportažu...

...o paru iz RH koji odlazi na liječenje u Maribor. Ukoliko bi netko želio podijeliti svoje iskustvo (kamere bi ga pratile tijekom odlaska u Mb i postupka), molim neka mi se javi na pp.

U pripremi je i emisija u kojoj bi se ministar zdravstva (ukoliko pristane na razgovor, naravno) javno suočio s parom koji zbog postojećeg zakona ima problema s mpo postupkom (bilo radi toga što živi u izvanbračnoj zajednici, bilo radi toga što dopuštena mpo metoda, oplodnja samo 3 js i transfer svježeg zametka, nije kod njih primjerena za postizanje trudnoće).

Molim javite mi na pp, hvala

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na zalost ne spadam ni u jednu kategoriju...

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Odlična je ideja o reportaži. Sigurno će se netko javit.

Moj plan je Maribor, ali se još nisam niti upisala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, Martina je sad bila, pratili su je iz JL-a... Sigurno ima parova koji idu sad u MB, odlična ideja. Pretpostavljam da je uvjet da u iz Hrvatske ili (pitam zbog naših BIH pacijenata kojima više nije RH opcija pa se i oni prelijevaju na MB) tj. Sloveniju. BTW, je li uvjet Maribor ili može i oni koji su kod Reša u Postojni/Ljubljani? Čisto da raširimo bazu ako bude frka s pronalaženjem takvog para...

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Maribor, ekipa bi išla u Mb

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja idem tek u veljaci 2010.
    To im je vjerojatno malo kasno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mora bit građanin RH, jel' da? Čisto da pojasnimo, jer ima dosta naših forumaša iz BIH...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, zvala me Sladjana sa RTL-a jer nisu jos nasli nikoga. Vrlo rado bi zbjegla mene jer sam vec kao namjestaj na toj televiziji. Ja sam joj rekla da ako ne nadje bas nikoga da cemo onda opet mene staviti kao primjer nekoga tko je vec spreman za MB.
    Znaci, treba osobu koje vec ima termin ili se ozbiljno sprema u MB. Postaviti ce par pitanja tipa - zasto MB, koliko smo ovdje zakinuti i znate vec...
    E sad! Ja se upravo pakiram za Zadar voziti frendove na aerodrom. Ja se nocas vracam, ali sutra ujutro imam dogovoren neki posao u MUP-u, moram u Rodi podici neke majice da ih Kadauna ne mora slati okolo, moram na Tresnjevku po jednu knjigu za klinca, u Maksimir po drugu knjigu za klinca (skupljam milostinju za svoje skolarce) i kasnije u nocnu smjenu...... i ako bi bilo tko htio odraditi taj kratak 10-minutni razgovor umjesto mene imali bi svi dvostruki dobitak.
    Meni bi olaksao sutrasnji dan i napokon neko novo lice na TV-u. Ja sam vjerojatno vec i bogu dosadna.
    Zato vas molim da uskocite i da tu javite, pa cu vam ujutro ili nocas na PP poslati kontakt od novinarke RTL-a.

HVALA UNAPRIJED!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na pomoci...

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure - zamolba! Ako je koja voljna biti hrabra za nas cilj - javite mi se za RTL!!! Mene vise nece jer sam precesto na TV. Mozete slobodno i na PP

Tihana,

opet ja trebam Vašu pomoć. Znate li nekoga tko je prošao umjetnu oplodnju, ima već dijete i želi govoriti SAMO o postupku ili tko sada prolazi ( osim Vas naravno ). Znači koliko je bolno, kako se to radi, zašto zameci bitni – znači objasni kako to žena prolazi.

Eto, javite

Hvala, Slađana

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cuj, za mene znas, ja trenutno cekam Mb betu.... ne znam bas da im to pase?....

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ti u horizontalu....sto uopce radis tu, brisi odmarati

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    8)

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    8)
    Ja ti bas uopce ne lezim... radimo na zimnici, pa onda malo legnem pa onda malo u vrt pa legnem...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nadam se da neće biti fokus na bolnosti, to u nekim uljuđenim uvjetima (anestezija) i ne treba bit turbo bolno...

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Nadam se da neće biti fokus na bolnosti, to u nekim uljuđenim uvjetima (anestezija) i ne treba bit turbo bolno...
    Da, ali i sama činjenica da se tako bolan postupak radi bez anestezije, govori o još nečemu :prvo, kad bi se uvela anestezija npr. na Vuk Vrhovcu, čija sala sliči više na ambulantu, to bi značilo puno manje žena u postupku tj. sve veće liste čekanja...puno toga nama nedostaje trenutno..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa
    Da, ali i sama činjenica da se tako bolan postupak radi bez anestezije, govori o još nečemu :prvo, kad bi se uvela anestezija npr. na Vuk Vrhovcu, čija sala sliči više na ambulantu, to bi značilo puno manje žena u postupku tj. sve veće liste čekanja...puno toga nama nedostaje trenutno..
    Ne znam sama, imam mixed feelings a propos toga da se sad raisaju sva pitnaja oko MPO-a (neuvjeti u kojima se radi i smanjivanja financiranja iz godine u godinu). U normalnim uvjetima (i privatno) dobije se anestezija i nije sama ona generator čekanja, u uvjetima naših državnih bolnica i pretakanja sredstava kojih nema iz jednog u drugo da bi se pokrpalo, onda je posljedica svega produžavanje liste. Ako se ističe bolnost fizička, onda bi trebalo staviti naglasak na to da to nije bolnost koja je sastavni dio standardnog IVF postupka, nego neka naša devijacija zbog nedostatka sredstava da se to normalno napravi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, koliko je god to masama privlačno (za to se svaki novinar zakači), to nije primarno pitanje IVF-a, to je jedna naša devijacija, tj. devijacija koju su uzrokovali uvjeti u kojima je HZZO već godinama za ta pitanja bio srezao pipu, a sad je želi do kraja zavrnuti, kao i skupljanje opreme za laboratorije humanitarnim akcijama, na žalost, meni je to slična kategorija...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na žalost, meni su te humanitarne akcije za opremu za ovo, za opremu za ono... ma, ispune me tugom, ali šta da se radi, normalno da i ja sudjelujem u tim inicijativama, jer koja je alternativa kad HZZO neće dat novce, ali ideja općenito da pacijenti skupljaju laboratoriju za opremu... to je totalno sve izvrnuto i daleko je od neke ozbiljnosti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ozbiljnosti zdravstva te države, na to konkretno mislim.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ina, fizicka bol nije nista u usporedbi sa psihickom.

znam da se bojis da ne ispadne pateticno i da ne ispadnemo zrtve. nije u tome stvar, bar po meni. Meni je vazno da ljudi znaju kakva je to bol ne imati dijete koje zelis. ceznjivo pogledavati za djecom na cesti, mala ruka u velikoj ruci, a tvoja je prazna. meni je TA bol bila najteza u zivotu, i to je ono sto oni koji nisu prosli kroz to ne razumiju.

kako je to prolaziti kroz postupke - pa fizicki nije mi bilo toliko tesko. bila sam umorna, pospana, razdrazljiva, nervozna, i tu i tamo me nesto bolilo. ALI prolaziti kroz postupke, mjesec, pa mjesec, pa godina, pa dvije, pa cekanja, cekanja, cekanja, nade pa razocarenja - to je BOL.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa

znam da se bojis da ne ispadne pateticno i da ne ispadnemo zrtve. nije u tome stvar, bar po meni. Meni je vazno da ljudi znaju kakva je to bol ne imati dijete koje zelis. ceznjivo pogledavati za djecom na cesti, mala ruka u velikoj ruci, a tvoja je prazna. meni je TA bol bila najteza u zivotu, i to je ono sto oni koji nisu prosli kroz to ne razumiju.

kako je to prolaziti kroz postupke - pa fizicki nije mi bilo toliko tesko. bila sam umorna, pospana, razdrazljiva, nervozna, i tu i tamo me nesto bolilo. ALI prolaziti kroz postupke, mjesec, pa mjesec, pa godina, pa dvije, pa cekanja, cekanja, cekanja, nade pa razocarenja - to je BOL.
    Ajde onda rađe naglasak na psihičku. Ovo kad se izvani čita (liječnici u inozemstvu) - kad čitaju naš Jutarnji i ono o stravičnoj boli na punkciji pitaju se što to rade naši liječnici, kako se to kod nas IVF radi... Pa imam nekako poriv to ne davat na sva zvona i zaštiti naše liječnike, koji nisu krivi što zdravstvo ne može priuštit i platit anesteziologa nego se radi po partizansku.

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

[quote="ina33"]
    Citiraj pino prvotno napisa

Ajde onda rađe naglasak na psihičku. Ovo kad se izvani čita (liječnici u inozemstvu) - kad čitaju naš Jutarnji i ono o stravičnoj boli na punkciji pitaju se što to rade naši liječnici, kako se to kod nas IVF radi... Pa imam nekako poriv to ne davat na sva zvona i zaštiti naše liječnike, koji nisu krivi što zdravstvo ne može priuštit i platit anesteziologa nego se radi po partizansku.

ja se slazem sa poentom psihicke boli (fizicka je u sustini zanemarljiva, mislim da se vecina nas RADUJE odlazeci kod MPO doktora bez obzira sta se tamo desava...)
    takodje se slazem da ne treba previse skretati sa teme diskutujuci anesteziju pri punkciji i razlike u odnosu na strane reproduktivne centre, domaci ljekari sigurno rade najbolje sto je u njihovoj moci.

ono sto bih ja voljela vise da cujem i da osjetim da je prezentno jeste problem TRI STANICE - to je po mom misljenju daleko veci problem od crkve, od diskriminacije neozenjenih parova, trazenja misljenja psihologa pred MPO postupke etc.
    jer ako JS vise NEMA, to NIJE rjesiv problem, za razliku od ostalih problema koji dizu puno prasine, ali se u biti puno lakse rjesavaju...

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cure ne zamjerite ali zasto se ne javite...ina33 ti bi bila idealna...! pino znam da si ti preko bare na tebe se to ne odnosi!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Svaki MPO pacijent drugacije dozivljava MPO postupak i sto je jednoj osobi tesko psihicki podnjeti drugoj nije. Ja se na primjer NIKADA necu rijesiti traume punkcije 19 JS na zivo i osjecaja kada sam morala sjesti na pod (da se doslovce ne zrusim) jer nije bilo slobodnih kreveta i stolica. Psihicka strana postupaka mi je bila podnosljiva jer sam znala da cemo suprug i ja kad tad drzati svoju cudesnu bebu u narucju ...

Osoba koja ce pristati da ju RTL prati, ce vjerojatno pokusati ukazati na napravdu MPO zakona u HR ali isto tako ce unjeti svoja osobna iskustva koja se mogu ali i nemoraju poklopiti s nasima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mvrcelj, ja nisam spremna/hrabra izlazit vani sa svojim likom, a ni MM se oko toga ne slaže. A propos Maribora, i ja sam se tamo osjećala kao da sam došla doma, već i sam dolazak na VV je bio generator totalnog stresa, ali to je sad osobni dojmovi - naši liječnici rade što najbolje mogu i žao mi kad se to sa strane čita jer ispada - pa što rade te hrv. klinike, kakva bol pri punkciji itd. Odvlači pažnju od sada bitne stvari, po meni, a ta je taj stravičan zakon.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

... Odvlači pažnju od sada bitne stvari, po meni, a ta je taj stravičan zakon.
    Potpisujem citate gore i dolje:

Citiraj hanumica fata prvotno napisa
    ... problem TRI STANICE - to je po mom misljenju daleko veci problem od crkve, od diskriminacije neozenjenih parova, trazenja misljenja psihologa pred MPO postupke etc. ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •