Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Pomoć!!!

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Pomoć!!!

Napunili smo 6 mjeseci i bili smo kod pedijatrice prije 2 dana na kontroli i cjepljenju i šokirala sam se kad mi je rekla da je u 2 mjeseca dobio samo 400 gr!
    Iskljucivo je sisao i imao dovoljan broj mokrih i pokakanih pelena! Nocnih podoja nije bilo jer se ne budi!
    Jedino sto je stolica bila vodenasta a to sam prepisala zubicima jer su nam taman dva izbila!
    Pedijatrica mi je rekla da mu odmah uvedem 2 kasice! Jutarnju od voca a popodnevnu od povrca i dojenje naravno!
    Sa da radim i je itko zna sta je uzrok tako maloj kilazi?????

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čuj, sad je normalno da dobiva manje nego na početku. Rekla bih da je vjerojatno manje od prosjeka (otprilike, ja ti baš ne baratam točnim brojkama na ovom području) ali ne alarmantno. Odstupanja od prosjeka su normalna.
    Nisi navela s koliko je kila rođen, i koiko ima sada?

Može biti da nije baš izjelica. Uvela bih dohranu, ionako je vrijeme, ali vidjet ćeš hoće li početi odmah baš toliko jesti - 2 kašice na dan :/ ja bih prvih dana počela s jednom, pa makar par žličica, pa polako povećavala količinu. Ako budeš forsirala više nego što je on spreman, može doći do kontraefekta. Pogotovo ako osjeti tvoju napetost. Pokušaj biti opuštena.
    Dozvoli mu i da se sam ponekad hrani rukama, da se igra hranom pa makar se zamazao, to dosta motivira djecu u hranjenju, mislim da često odbijaju hranu jer im se gura žličica u usta na silu.

I pokušaj i da nešto više siše. Ne znam da li bih na tvom mjestu uvela i noćni podoj - pričekaj da ti se neka od savjetnica javi da te o tome posavjetuje. Lijepo je spavati cijelu noć (evo ja to nisam uspjela već 2 godine) ali ako treba povećati kilažu možda ne bi bilo loše i to pokušati.

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Rodio se sa 3,100 a sada ima 7 kg!
    Pokusala sam ja i sa nocnim podojima ali onda kad se probudi ujutro preskoci cjeli jutarnji podoj i jede tek oko 11 :?
    Danas ce mu biti 3 dan jabukica i super papa ali mislim da sve sto pojede on popiski i pokaki!
    Ima bar jedno 7 mokrih pelena i svaki put kad doji on se pokaki, kao da mu to sve sto ude na usta izade na guzu!!! :/

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Pomoć!!!

Citiraj pčelica01 prvotno napisa
    Napunili smo 6 mjeseci i bili smo kod pedijatrice prije 2 dana na kontroli i cjepljenju i šokirala sam se kad mi je rekla da je u 2 mjeseca dobio samo 400 gr!
    Sa da radim i je itko zna sta je uzrok tako maloj kilazi?????
    Rodio se sa 3,100 a sada ima 7 kg! ?????
    Pa i nije to baš mala kilaža. Sa 6 mjeseci dijete bi trebalo udvostručiti svoju porođajnu težinu. Dakle, kod vas bi to bilo 6 200 g.
    (Jedino ne bi trebalo sad stagnirati.)
    Pedijatrica mi je rekla da mu odmah uvedem 2 kasice! Jutarnju od voca a popodnevnu od povrca i dojenje naravno!?????
    Možeš ti uvesti i dvije, ako on to prihvati. Nastoj svakako da što više pojede, uz priču i ugodnu atmosferu.
    Jedino sto je stolica bila vodenasta a to sam prepisala zubicima jer su nam taman dva izbila!?????
    Ako su izbili zubići, možda maleni ne siše toliko kao prije? Ranije prekida podoj, pa dobije više vodenastog mlijeka, a manje masnog?
    Isprazni li dojku do kraja?
    A to s vodenastom stolicom, otkad to traje? Je li u pitanju proljev? Ima li maleni temperaturu?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako malo dobivanje je sasvim normalno za djecu koja su puno dobivala prvih mjeseci (sto je slucaj kod vas). Bitno je ono sto su cure spomenule vec ranije, da dijete otprilike podupla tezinu sa 6 mjeseci, sto ste vi napravili i jos vise od toga dobili. Ako dijete ne pokazuje neke probleme, normalno kaka i piski, nije bolesno - meni ovo sve zvuci sasvim ok.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

O, pa on ima puno kila. Mora jednom usporiti
    Potpisujem ostale postove (uostalom pisali su ih pametniji od mene, bar na ovom području). Samo opušteno.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Potpisujem ostale postove (uostalom pisali su ih pametniji od mene,
    :?
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    bar na ovom području).

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pčelica, moj je potpuno isti kao tvoj.
    Rodio se sa 3050g, a sa 6 mjeseci je imao 6700g. I M. je u zadnja 2 mjeseca dobio 400g. Pedica nije ništa zabrinuta tako da i dalje dojimo i normalno smo počeli sa dohranom, bez presinga i bilo kakvog šopanja.

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Ne sise on kao prije to se vidi ali podoji uvjek do kraja tako da mislim da dobija i ono masnije mljijeko!
    Ja mislim da je proljev onoka rjedak je dosta i ima jedno 2 tjedna, nema temperaturu!
    Znam da je on poduplao sviju porodajnu tezinu ali kad vam neko kaze da je u 2 mjeseca dobio samo 400 gr zapitate se sta se desilo da dijete koje je ljepo napredovalo odjedamput stane :? i pogotovo zato sto nam je pedijatrica rekla da moramo opet na kontrolu za mjesec dana radi tezine!
    Zanima me dali neko mozda zna da li je moguce da postoji stvarno neki problem?
    Znam da sam dosadna!!!!!

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Draga pčelice, znam kako se osjećaš. I nama je bilo tako, malena se rodila sa 2840, iz bolnice izašla sa 2700, za mjesec dana je imala 3950, pa je u drugom mjesecu dobila 700 gr, pa u trećem 450, u četvrtom 600 i onda u 2 mjeseca samo 400 grama. Ja sam bila iznenađena koliko je malo dobila jer sam ju dojila normalno, stolice i mokraća redoviti, tada je već tri tjedna jednom dnevno i kašicu papala. U duljinu je rasla, to sam i po odjeći vidla. Kad sam rekla doktorici da mi je to malo da s 6 mjeseci ima 6 kila, rekla mi je da što bi ja htjela jer ona je u 6 mjeseci morala udvostručiti svoju porođajnu težinu (do toga je došla s 4 mj.) i da je ovo super i da je ostala u svom percentilu razvoja. Tako da sam prestala brinuti oko toga. Ako je bebica zadovoljna nakon obroka i probava radi normalno, mislim da nema razloga za brigu
    Normalno je da će sad sve manje dobivati. U tabeli moja beba sa godinu dana mora imati 7 kila...pa sad računaj - to je samo 1 kg za 6 mjeseci!!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Ne sise on kao prije to se vidi
    Imaš li dojam da ga smetaju zubići, da je to razlog što siše manje?
    Ja mislim da je proljev onoka rjedak je dosta i ima jedno 2 tjedna, nema temperaturu!
    E, sad, ako je samo meka stolica, onda OK, ali ako je proljev, ne bi se trebao nastaviti. Dijete ne može dobivati na težini ako ima dugotrajniji proljev.
    kad vam neko kaze da je u 2 mjeseca dobio samo 400 gr zapitate se sta se desilo da dijete koje je ljepo napredovalo odjedamput stane :? i pogotovo zato sto nam je pedijatrica rekla da moramo opet na kontrolu za mjesec dana radi tezine!
    Zanima me dali neko mozda zna da li je moguce da postoji stvarno neki problem?
    Znam da sam dosadna!!!!!
    Ako je maleni zdrav, bit će i s težinom sve OK. A evo što bih ja napravila.
    Odnijela bih urin na analizu u Dom zdravlja, a stolicu u Mirogojsku. Možeš i pedici postaviti takvu stolicu kao problem, da traje već dva tjedna, pa će i sama tražiti pretrage.
    Ovo ti pišem jer je moja Pupica s 9 mjeseci dobila uroinfekt, a kod tako male djece još nema izraženih simptoma. Može imati blago povišenu temperaturu (normalno je do 37.4 u guzi). Mi smo imali 37.3, a to inače nije imala. Dijete može imati proljev.
    Mislim, sumnjivo mi je što pišeš da maleni manje siše, puno spava, ne dobiva na težini, a stolica mu je rijetka.
    Nemoj se preplašiti. Ako je infekt, vidi se iz urina, ako je bakterija u stolici, nađe se. Stolicu, ovisno o uputnici, testiraju i na viruse, pa ćeš vidjeti. Može biti i neka ljetna crijevna viroza.
    A ako laboratorij bude OK, onda si mirna.

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

[quote="dutka_lutka"]
    Ne sise on kao prije to se vidi
    Imaš li dojam da ga smetaju zubići, da je to razlog što siše manje?
    Prije sam mislila da su zubici ali sad vise ne znam,nikli su pa valjda ne bi trebali biti vise problem ali i dalje slabije jede!
    E, sad, ako je samo meka stolica, onda OK, ali ako je proljev, ne bi se trebao nastaviti. Dijete ne može dobivati na težini ako ima dugotrajniji proljev.
    Mislim da je proljev jer zna nekad biti i sluzav!

Odnjet cu urin i stolicu na analizu pa cu vidjeti! Je li moram u pedijatrice prvo po uputnicu ili mogu bez nje?!!!
    Hvala puno!!!

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Normalno je da će sad sve manje dobivati. U tabeli moja beba sa godinu dana mora imati 7 kila...pa sad računaj - to je samo 1 kg za 6 mjeseci!![/quote]
    Sve ja to znam ali nekako me strah da nije nesto a da ja to ne vidim!
    Moja prijateljica ima malog koji je stariji 7 dana i ima 9 kg(ali dobro on je na adaptiranom) i izgleda ko da ga je stavila na napuhavanje, i onda svi govore vidi kako je njen krupan da tvojem nije nesto i onda te uhvati panika sta ako stvarno je! Sta ako je stvarno gladan i ja ga izgladnjujem, toga me je jedino strah!!!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

i dalje slabije jede!(...)
    Mislim da je proljev jer zna nekad biti i sluzav!(...)
    Odnjet cu urin i stolicu na analizu pa cu vidjeti! Je li moram u pedijatrice prvo po uputnicu ili mogu bez nje?!!!
    Hvala puno!!!
    Ako nemate uputnicu, morali biste pretragu platiti sami.
    Ja bih pedici iznijela činjenice: kakva je stolica (proljev, sluz), koliko dugo to traje, i u kontekstu nedobivanja na težini očekujem da ona da uputnicu za urin i stolicu. Ako sama tako ne odluči, možete je zamoliti.
    Ako pak ne bude ništa od uputnice (ima i takvih doktora), ja bih pretragu platila sama.
    (Stolicu bi trebalo testirati bakteriološki i virusološki.)

Sretno!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja prijateljica ima malog koji je stariji 7 dana i ima 9 kg(ali dobro on je na adaptiranom) i izgleda ko da ga je stavila na napuhavanje, i onda svi govore vidi kako je njen krupan da tvojem nije nesto
    Sad, ovo stvarno nije mjerilo.
    onda te uhvati panika sta ako stvarno je!
    Samo smireno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    Moja prijateljica ima malog koji je stariji 7 dana i ima 9 kg(ali dobro on je na adaptiranom) i izgleda ko da ga je stavila na napuhavanje, i onda svi govore vidi kako je njen krupan da tvojem nije nesto
    Sad, ovo stvarno nije mjerilo.
    onda te uhvati panika sta ako stvarno je!
    Samo smireno.
    Nazalost trenutno ne stignem pisati vise. Samo cu ti reci da je dokazano da djeca koja su dojena dobivaju manje kasnije i da je to ZDRAVIJE

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa normalno je da dobiva manje, nemre sad svaki mjesec dobivati po kilu. znaci osim brojki na vagi, kako ti on djeluje? da je bolestan? iscrpljen? drugaciji nego prije?

ako se beba normalno ponasa, isto kao ranije, nemas razlog vjerovati da nesto nije u redu. manji dobitak na tezini je normalan nakon 4. mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa normalno je da dobiva manje, nemre sad svaki mjesec dobivati po kilu. znaci osim brojki na vagi, kako ti on djeluje? da je bolestan? iscrpljen? drugaciji nego prije?

ako se beba normalno ponasa, isto kao ranije, nemas razlog vjerovati da nesto nije u redu. manji dobitak na tezini je normalan nakon 4. mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, kolko me za*ebava, dobro da nije 5 odgovora postalo

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, za odnijeti urin i stolicu moraš imati uputnicu od liječnika. A nije mi to jasno, kako ti pedijatri reagiraju drugačije? Moja je pedica uvijek bila zadovoljna i nikad nije rekla da se F. premalo udebljao. Rođen je s 3330 i uvijek je bio šlang. Jeo je koliko mu je trebalo i ja se baš nisam zabrinjavala oko toga. I danas je šlang momak. Ali ta proljevasta stolica od dva tjedna (ako inače nije takva) bi trebala otići na analizu.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da sluzava zna biti i od samih crijeva, tj.njihova rada, bar su nama znale biti takve, a sve 5.

Moja curka je u toj dobi, iako smo tad krenuli s dohranom, kakala i 7x pa je pedica zaključila da je to ipak previše i poslala na analizu, unatoč tome što sam joj objašnjavala da moja beba oduvijek puno kaka, a da je kakica urednog mirisa, konzistencije (tada je još uvijek bila dosta " vodna", tj.kao kad je bila mala mala) i snefaste boje.

Nalaz bio uredan.

Ako ti je sluzava i teksture, boje kao inače, možda i nije proljev, nego je jednostavno takva, noako sumnjaš da je doista prolijev, traži uputnicu za analizu.

I ne brini za dobivanje na težini, kako ide dalje, sve manje dobiva.
    Npr.moja curka je udvostručila težinu s 4mjeseca, a od 6. do 9. je ukupno dobila možda 1kg.

Ujedno ne možeš uspoređivati svoju bebu s drugom, svaka beba je za sebe, pogtovo ne dojenu i bebicu na adaptiranom.

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

[quote="mikka"]pa normalno je da dobiva manje, nemre sad svaki mjesec dobivati po kilu. znaci osim brojki na vagi, kako ti on djeluje? da je bolestan? iscrpljen? drugaciji nego prije?

Nije nista drugaciji jedino sto se eto sad malo prehladio pa mu nosic curi!
    Zvala sam pedijatricu ona mi kaze da po njenom sto je ona vidila da je mali skroz uredu a za uputnicu mi je rekla ako ja bas hocu da ce mi je dati1
    Evo jos jedno mozda malo glupo pitanje, kako cu mu uzeti urin?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo jos jedno mozda malo glupo pitanje, kako cu mu uzeti urin?
    U ljekarni kupiš vrećicu za uzimanje urina. Djetetu opereš spolovilo i zalijepiš vrećicu, pa vratiš pelenu. Mi (nakon određenog iskustva) baš i nismo vraćali pelenu, nego bih ja malenu nosila na rukama, pa bismo odmah vidjeli kad se popiški, prije nego što se urin eventualno razlije.
    U laboratorij možeš predati vrećicu (ako ste od spretnijih ), ili tekućinu doma preliti u posudice za urin (iz ljekarne).
    Urin (najbolje prvi jutarnji) nakon uzimanja treba što prije predati na analizu. U našem Domu zdravlja uzorke primaju samo ujutro, od 7.15, ne znam točno dokle. Jedino ako je uputnica za "hitno", onda do 18 h.
    Posudicu za stolicu nama je davala sestra kod pedice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •