Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: da čujem vaša mišljenja...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Moji starci su mojoj djeci isto htjeli otvoriti štedne knjižice, ali nisu mogli bez mene i mojih dokumenata. Kako je to uspjelo tvojim svekrima :?
    ja ću samo reči da mi je jako žao što prolaziš kroz sve to
    ti bar imaš sreću pa dobijaš markirane stvari i skupe igračke (onaj ko me poznaje zna da meni u životu ama baš ništa ne znače marke niti mi cijena igra ulogu u životu) a ja sam dobijala smeće i dobijam smeće iz dana u dan...

s tim da se radi ogromna razlika među djecom...ON1 je prvjenac i ON dobija bolje/veće/novce a ON2 je tu...on pstoji i za njega se nešto uzme....

Stani tome na kraj i reci DOSTA, jer ako ti nešto ne treba i imaš manjak prostora (kao ja npr) onda ti adidas patike u tri različita broja predstavljaju problem....Ako tebe ne slušaju/ne žele čuti/ignoriraju reci TM-u nek to riješi ODMAH I SAD!!!!Imat ćeš problema kasnije vjeruj mi na riječ.....

što se tiče viđanja, kod nas to funkcionira na način ...ako ih mm odvede da vide njegove roditelje onda se viđaju, inače nemaju kontakta....bjesnila sam ja na to jako puno jer nam 200 m od zgrade prolaze svakodnevno i "nemaju vremena" svratiti...ma moš si ga mislit....

ovo "isplati se održavati stanje ne-odnosa do trenutka kada se dogodi mogućnost ravnopravnog odnosa, čak i ako se to ne dogodi baš nikad. A ni tada nisi na gubitku.
    " mi se savršeno sviđa i Davore HVALA TI NA OVOME JAKO!!!!

što se tiče štednje, štedne knjižice i novaca na djetetovo ime...kad imaš "tetu u banci/štedionici" ne treba ti dozvola roditelja....moje dijete, starije, ima štednju ni mm ni ja nikad nismo potpisali pristanak na to....mlađe nema štednju ... on je mlađi....

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i dobijam smeće iz dana u dan...

pardonček...otišla mi misao na drugu stranu....
    ja sam svoju djecu naučila da sve što dobiju "od smeća" ostave kod babe, tako da u rijetkim trenutcima kad posjećuju babu i baba izvuće svinjariju iz "sve po 8kn" oni znaju da to MORA ostati tamo i da za to doma nema mjesta...to je jednostavno bilo jedino rješenje jer je "materijalna ljubav" opustošila sve dučane "sve po 8" i meni od stana napravila "sve po 8" dučan....

probleme imamo stalno...zašto baba starijem uvjek da bolju "svinjariju" nego mlađem...i ti problemi će trajati dok mamino zlato i veliko i malo ne skuži šta baba radi....no..protiv toga se nisam uspjela izboriti....nisam dovoljno jak borac a MM ne vidi problem :/ u svemu tome...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moji kupe mojoj djeci to što ti nazivaš smećem, i u sve po 12 kuna i u kineza. Meni to nije smeće nego je znak pažnje.

Inače, moj odgovor na prvo pitanje je da autorica topica malo prretjeruje.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nemojte se ljutiti, ali iz vaših postova, brane i Grgurovamamam je jasan i vaš stav prema svekijima.
    Meni je jako ružno nazivati poklon svinjarijom ili smećem :/ Ljudi kupe koliko mogu. S druge strane, ne valja ni kad su pokloni preskupi.

Šta da vam kažem, spremite svoje postove i čekajte dok se vaša djeca požene i poudaju, možda će vam biti korisni kao upute kako se ponašati prema nevjesti/zetu

Stvarno, žao mi je ako imate loša iskustva. Da se razumijemo, moja sveki je prilično zahebana žena, a bome i ja sam (kažu ljudi) pa smo ipak uspjele naći zajednički jezik. Tu, kao i u braku i svim međuljudskim odnosima, treba dosta strpljenja i kompromisa. Ja vjerujem da se isplati, jer nikako ne bi voljela zategnuti odnose s mojom mamom radi muža. A i moja mama je prilično zahebana, a MM se ipak slaže s njom, trudi se čovjek

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ovdje nije riječ o "odnosu prema svekijim" - već o tome "kako se postaviti kad ti dijete umjesto ljubavlju i pažnjom obasipaju bespotrebnim poklonima"

kad 8 godina trubiš i moliš i preklinješ da se neke stvari ne ponavljaju a one se ponavljaju jer "ja sam najpametnija/najpametniji" na kugli zemaljskoj onda ti pokloni više nisu pokloni već su svinjarije koje u tebi ne izazivaju sreću i zadovoljstvo već frustracije i bijes jer kad ti dijete razbije igračku (slučajno/namjerno nije btino) kad uništi novu obuču/odječu i kad ti kaže "a nema veze...kupiće baba novo" onda ma kako ti odgajala to dijete, ma kako ti se brinula utisnuti tom djetetu pojma vrijednosti svake igračke svakog komadića robe to je nemoguće...on probije balun, i to se "nekako sazna" moje dijete se doma vraća s novim balunom,...izgubi balun vani, jednostavno ga ostavi vani, ne dira ga previše što ga nema...kupiće mi baba novi, nema veze....

eto...to MRZIM i tustaje sva priča o poklonima....jedno su pokloni, povremeni, onako eto od gušta...a drugo je "kupovanje ljubavi"

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pčelice maro ostale nas dvije crne ovce... :D javascript:emoticon(':D')

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nemoj se sekirati već iskoristi.kad nazovu opet reci-trebam tenisice-i uzmi 3 broja veće-već će ih nositi.isto i sa svim ostalim.tebi će ostat više para za druge stvari,nebuš se sekirala,dijete će se više vezati za tvoje roditelje ako su mu bliži a o djetetovom odnosu sa drugom djedom i bakom nek brinu ta baka i djed.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dobro mi je ovo sto je rakla Sandra23.
    Imala sam djeda kojeg sam rijetko vidala i bio je uzasno teska osoba. Kao unuce sam znala dobiti i lijepe i kvalitetne stvari od njega, jer si je to mogao priustiti. Baka nikada nije imala novaca i zivjela je sa mnom. Baka mi je bila gotovo sve u zivotu, a djed je bio "tamo neki djed". Nikada mu nisu branili da mi nesto pokloni i zahvalna sam im na tome, jer sam ipak imala osjecaj da barem malo misli na mene, iako je tako zlocest i okrutan.
    Misli na ono sto ce najvise usreciti tvoje dijete. Ne prenosi svoj jad na njega...ionako mu je sigurno tesko...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •