Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Što jedet za doručak na poslu?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Što jedet za doručak na poslu?

Ja sada već pomalo muku mučim s tim i svako jutro od doma do posla razmišljam što da doručkujem.
    U početku sam kupovala štrudle, lisnata, i slične kalorijske bombe i kada sam skužila da me to počelo širiti nastao je problem što jesti.
    A to mi je bilo najjednostavnije, uđeš u pekaru i kupiš neko pecivo i bok.
    E onda sam odlučila da je dosta i prešla sam na voćne musle s jogurtom. I ok mi je to ali nakon dva tjedna već mi na uha idu van...
    I što sada, jednsoatvno nemam ideja kaj da jedem. Voće mi i nije neka ideja, to mi je preslabo, ipak ne jedem od jutra skoro pa ništa dok ne dođem doma i ne skuham ručak...A i nemam vremena dok sam na poslu, pa se sve svodi na taj doručak, što pojedem prije posla.
    Kako vi, što jedete? Dajte mi neke ideje?
    I da je naravno nekalorično

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo ja sam se isto skinula peciva i sl. smeća.

Sad si ujutro imam neko integralno malo pecivo, pripremim uvijek dan prije da me čeka, stavim unutra žlicu svježeg sira i feticu pureće salame. Nekad uz to ponesem rajčicu ili je narežem unutra i kupim si neki probiotik jogurt.
    Meni je to super ukusno, da mi dovoljno energije i imam što žvakati.
    I što je najbolje, ne dosadi mi.
    Kad dosadi onda si napravim paštetu od tune pa dodam malo sjemenki ili kukuruza u snedvič...ili promijenim pecivo, uzmem s drugim sjemenkama.

I uvijek uz to popijem jogurt i kockicu čokolade nakon...lol...i mirna do ručka

Musle, voće, mlijeko i sl. stvari meni ne pašu ni inače, a ujutro bi rađe umrla nego to, tako da sam morala ovako. No u biti uzme mi 5 minuta vremena da to složim i zamotam u foliju.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zobenu kašu s voćem.
    zobene pahuljice preliješ vrućim mlijekom (ili kombinacijom voda-mlijeko, ako hoćeš manje kalorično), dodaš javorov sirup/rižin slad/med, malo mljevenih badema/lješnjaka i voće po želji.
    spakiraš si u malu posudicu i nosiš na posao.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pijem voćnu sensia!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pijem voćnu sensiu!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam se "skinula" s peciva.
    - u zdjelici uzmem žgance, a posebno uzmem još jedan jogurt.
    - od prvog dana uzmem ako smo imali neko tijesto i saft
    - napravim sendvić od kruha i neke salame i uzmem 1 paradajz i 1 papriku
    - ili sendvić od sira ili nekog namaza + opet paradajz i paprika
    - obično uvijek uzmem i bio aktiv
    ...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam inače jela čokolino.
    A pošto mi sad bude mučno ako se normalno ne najedem, obično pojedem sirni namaz, paštetu, salamu, jaje...bilošto što mi padne na pamet, a ima u frižideru.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja nosim od doma ili jogurt, ili zrnati svježi sir, obavezno moram imati na poslu rižin kruh za slučaj da se hoću srušit od gladi.
    Neko voće je obavezno, i to jabuka, ili sad nosim breskve, jer mi često padne šećer pa mi to pomogne.
    Al ja sam uvijek gladna na poslu.
    Da se tome prepustim, začas bi bila ko little tenkić.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    Al ja sam uvijek gladna na poslu.
    ovo mi je najgore
    ja bih na poslu uvijek mogla nešto žvakat, a najgore je što nas ima mali milijun i uvijek se neko oženio, diplomirao, rodilo se dijete, rođendan ili jednostavno dečki donesu čokoladu, kekse, stvarno se uvijek ima šta pojest.
    trenutno sam na bolovanju, ali kad sam radila u zadnje vrijeme sam se trudila nositi od doma nešto što mi je ostalo od jučerašnjeg ručka ili ako je sendvić onda obavezno jogurt uz to.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo današnji gablec:
    - paprika, paradajz, pecivo i špek, bio aktiv još čeka. Kao da sam bauštelac, a ne žemska od ureda.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Evo današnji gablec:
    - paprika, paradajz, pecivo i špek, bio aktiv još čeka. Kao da sam bauštelac, a ne žemska od ureda.
    samo ti još fali luk i karirana krpa na koju ćeš sve to stavit

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma i ja sam stalno gladna na poslu. :/ .
    Doma mogu ne jesti ništa od jutra do 5 i da ne razmišljam uopće o tome, ali na poslu.....koma!
    Jedna sensia od jutra do 5 popodne mi je puno premalo.
    Dakle stvarno mi trebaju neke stvari koje bi me zasitile, a da su nekalorične.
    Da, izgleda ću morati početi pripremati i nositi od doma.
    Ova peciva me ubiše, čim sam ih prestala jesti osjetim kak sam splasnula! :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Špek?? Heheh, pa i nije baš nekalorično!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja na poslu imah ladicu u kojoj su uvijek bile - zobene pahuljice, grozdjice, bademi, u frizideru sam drzala mlijeko ili jogurt i kupila bih voce.

tako sam su uvijek mogla napraviti zobene ili prigricnuti, a da nije bilo prekaloricno.

ako sam bila na pecivima ili samo na jogurtu i kavi do 5, dosla bi doma i prezderala se za rucak, onda ne bih mogla vecerati poslije obilnog rucka - samo sam se fino debljala.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ana meni je dobro pomiješati corn flakes, narzanu voćku na kockice (breskva, netarina, banana...) i zaliti tekućim jogurtom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Špek?? Heheh, pa i nije baš nekalorično!
    Ma kakvo nekalorično, znaš ti koje napore iziskuje rad u uredu. Za to treba eneeeerrrrgije.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sad se meni jede špek i luk.
    al dobro, sutra jedan kolega časti za rođendan, prekostutra drugi, tak da ne bude gladi

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam kraljica doručaka i svi me zezaju u firmi. Evo mojih omiljenih:
    1. Zeleni kašasti sok- miksam zelenje (blitvu, lišće mrkve, salatu, brokulu), dodam 2-3 dcl vode, pola limuna, voće (banane, kruške, jabuke, borovnice...) i prelijem u staklenu bocu.
    2. Palentu skuham u zobenom mlijeku i prelijem preko malo javorovog sirupa. I to nosim u staklenci jer je najpraktičnije. Palenta je fina i sa jogurtom. Ja radim domaći sojin, ali nekome je možda kravlji bolji izbor.
    3. 'Kolač' od palente, zobenih pahuljica i povrća: Večer prije ili za vikend napravim ovaj kolač tako da skuham palentu i zobene pahuljice u željenom omjeru, na tavici propirjam neko povrće, umiješam u palentu i zapečem u pečnici. Kada se ohladi režem na kvadrate koje onda nosim na posao.
    4. Salata od sirovog povrća s dimljenim tofuom (može i tuna), nevjerojatno zasitno. Narežeš povrće koje ne treba ocat (paradajz, mrkva, paprika, krastavac,...) i dodaš kockice tofua.
    5. Ponekad prođe i proteinski shake u zobenom mlijeku. Muller ima dobar izbor, a gotovo za par sekundi.
    6. Kašica od prosa i amaranta (amaranth je vrijedan toga ): proso i amaranth ukuhati u zobenom mlijeku, dodati maslac od lješnjaka, malo soli i kuhati 20-ak minuta. Može se napraviti i večer prije. Inače, amaranth je odličan za probavu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    Ja sam kraljica doručaka i svi me zezaju u firmi. Evo mojih omiljenih:
    1. Zeleni kašasti sok- miksam zelenje (blitvu, lišće mrkve, salatu, brokulu), dodam 2-3 dcl vode, pola limuna, voće (banane, kruške, jabuke, borovnice...) i prelijem u staklenu bocu.
    2. Palentu skuham u zobenom mlijeku i prelijem preko malo javorovog sirupa. I to nosim u staklenci jer je najpraktičnije. Palenta je fina i sa jogurtom. Ja radim domaći sojin, ali nekome je možda kravlji bolji izbor.
    3. 'Kolač' od palente, zobenih pahuljica i povrća: Večer prije ili za vikend napravim ovaj kolač tako da skuham palentu i zobene pahuljice u željenom omjeru, na tavici propirjam neko povrće, umiješam u palentu i zapečem u pečnici. Kada se ohladi režem na kvadrate koje onda nosim na posao.
    4. Salata od sirovog povrća s dimljenim tofuom (može i tuna), nevjerojatno zasitno. Narežeš povrće koje ne treba ocat (paradajz, mrkva, paprika, krastavac,...) i dodaš kockice tofua.
    5. Ponekad prođe i proteinski shake u zobenom mlijeku. Muller ima dobar izbor, a gotovo za par sekundi.
    6. Kašica od prosa i amaranta (amaranth je vrijedan toga ): proso i amaranth ukuhati u zobenom mlijeku, dodati maslac od lješnjaka, malo soli i kuhati 20-ak minuta. Može se napraviti i večer prije. Inače, amaranth je odličan za probavu.
    Gdje me nađe kraljice, na ovaj moj špek.
    Evo, ovdje zapisujem, sutra je obavezno palenta sa žgancima na mojem meniju.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možeš sama napraviti granolu (od zobenih pahuljica, suncokretovih sjemenki, sezama, lješnjaka i ječmenog slada, ili neka druga kombinacija). To je tako fino da će trebati vremena da ti dosadi.
    Dakle, ja ponekad jedem granolu (ja sa alternativnim vrstama "mlijeka", ali može i sa kravljim naravno). Nekad je grickam i samu.
    Sendvič (kruh obavezno pečem sama i to ručno, iako imam pekač). Ubacim dimljeni tofu ili pohani seitan, prženi seitan klice, svježi krastavac. U nemakrobiotičkoj verziji može sir, pohano meso, zelena salata, krastavac. Mislim da je to dosta zasitno. Svakako bi trebalo izbjegavati salame, ja smatram čak i apsolutno izbjegavati, stoput je bolji špek.
    Jutros sam se ubila u domaćem kruhu sa carobellom (namaz od rogača) s domaćim maslacem od lješnjaka. (al od ovoga se, mislim, isto širi )
    Ja često nosim miso juhu, a može i obična gusta juha od povrća. Nema veze što je to doručak, paše topla tekućina.
    Skuham nekad rižu i azuki grah, ili neku drugu žitaricu i mahunarku, pa nosim u posudici. Popuni rupu u želucu.
    Ponesem tjesteninu s nekim umakom, može najobičnija salsa s bosiljkom, može gore parmezan, pa imaš doručko-ručak.
    Dobro je imati i spečene domaće mafine, savršen doručak.
    Hm, koliko na poslu pojedem, zapravo sam rijetko i gladna kad dođem doma.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čekaj, pa ja tek sad vidim da se priča o doručku, ja sam pisala o gablecu/ručku.
    kod mene nema klasičnog dorčka na poslu, to je više onako nešto usputno čaša soka, nešto voća, koji kolačić ili keksić. bilo bi stvarno tu mač kad bi još i doručkovala, trokrilni ormar u najmanju ruku.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    čekaj, pa ja tek sad vidim da se priča o doručku, ja sam pisala o gablecu/ručku.
    kod mene nema klasičnog dorčka na poslu, to je više onako nešto usputno čaša soka, nešto voća, koji kolačić ili keksić. bilo bi stvarno tu mač kad bi još i doručkovala, trokrilni ormar u najmanju ruku.
    ja isto pisala o gablecu na poslu.
    Na onome što sam navela živim do 16,30.
    Onda doma imam pravi ručak - danas mahune, jedva čekam.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    ja isto pisala o gablecu na poslu.
    Na onome što sam navela živim do 16,30.
    Onda doma imam pravi ručak - danas mahune, jedva čekam.
    Potpis pod Smajlić, jedino što ja radim do 15.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja moram napomenuti da kod mene nema tofua, seitana i sl. stvari niti to imam namjeru kupovati. Meni je to prekomplicirano.
    anchi svaka čast, ja doma imam eventualno 3 vrste voća .
    I to trenutno izmjenjujemo lubenica, breskve i grožđe. A kao stalno voće su jabuke. Ovo sve kaj si ti nabrojala...ajme, morala bih se ustati u 5 da sve to spremim ili...?
    Moram priznati da mi se za sada najjednostavnije i najfinije čini ovo kaj je napisala Ria, na tako nešto sam i mislila...
    Mada naravno, sve ideje su dobrodošle i vjerujem da će još ljudi osim mene skupiti ideje za fini doručak.

I naravno, meni nikada dosta ideja!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaj ej to amaranth?

Javorov sirup je preskup, koja je alternativa za to. :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja moram napomenuti da kod mene nema tofua, seitana i sl. stvari niti to imam namjeru kupovati. Meni je to prekomplicirano.
    Meni nije komplicirano nego mi je tofu nekaj najodvratnije kaj sam u životu okusila.

Ja radim od 7 do 15. Ujutro pojedem neko malo pecivo iz pekare ili bananu, najčešće ništa. Do nedavno smo za gablec u firmi imali ručak iz restorana u pol 11, sad si moram sama kupovati ili nositi od doma pa je to uglavnom malo veći sendvič. Prije sam za gablec pojela više od dečki koji rade u proizvodnji.
    Kad dođem doma u 15:30 osjećam se ko da nisam tri dana jela pa smažem ručak, koji skuham nabrzinu ili dan prije, ili uzmem od mame skuhano. Da cijeli dan na poslu živim od nekog malog peciva ili jogurta onesvijestila bih se. Ako ujutro ništ ne pojedem jedva izdržim do 10:30 da ne padnem pod stol, spašava me vruća čokolada iz automata.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, nije bitno je li to gablec ili doručak, odnosi se na ono što prvio jedete, a meni je ono što ujutro pojedem na poslu prvo i skoro pa jedino kaj jedem dok ne dođem doma!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ako ustanem na vrijeme napravim sendvič sa onim što se nađe u fridžu
    ako ne, najčešće ne jedem ništa (što i nije najpametnije, znam)
    inače pijem jako puno kafe, pa mi ona vjerovatno ubije glad
    tu i tamo znam štrpnuti komadić čokolade ili keksić u prolazu
    najgore od svega je što kad ne ponesem doručak - ne napravim ni pauzu

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Po novom (unatrag par tjedana) je kod mene tako da za vrijeme radnog vremena jedem integralne žitarice s 0,9 jogurtom (svaki tjedan novu vrstu mueslija- da mi ne dosadi) plus dva komada voća - jedan prije doručka, jedan poslije. Za hitne slučajeve imam suhe marelice, brusnice, bademe, lješnjake...ali to jedem baš kad ne mogu izdržati.
    To mi se lijepo rasporedi od 7-15 i nisam više gladna. Trebalo mi je tjedan dana da se naviknem jer sam do tada hodočastila godinama u pekaru! I nabila kile, kolosterol...
    Da dodam da doma poručam oko 15,30/16,00 i to je to, eventualno još komad voća ili jogurt, rijetko...
    Rezultat=lijepo gubim kile, polako ali sam zadovoljna!
    Ispričavam se što sam se raspričala ali baš sam ponosna na rezultat i promjenu!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

enchi pa i najbolje je polako ali sigorno gubiti kile a ja krećem dok sam još na malo kila dok se to ne popne na više. A i u zadnje mi ej vrijeme postalo dosta važno da ne jedem baš stvarno svakakv junk.
    Jedino kaj ja ne preferiram ove light proizvode, to je za mene poreumjetno i prebezokusno. A i čula sam da i nije baš zdravo.
    Hm.
    Kajs e tiče tofua, hm da i meni se to ne čini baš fino, a kada sam vidjela jednu tetu kako na tv radi seitan, hm, ni to baš ne bih jela... :/ .
    A sva druga mlijeka osim kravlje su mi...nisu baš jestiva.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Obično jedem bananu ili jabuku, a ako ogledanim (i stignem) grickam bademe i suho voće.
    Povremeno jedem gablec u 11h, a to je onda sir, kobasice, paradajz i sl.- pravi obrok.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zobene pahuljice + mlijeko/jogurt i neka voćka. Radim od 8, dođem oko pola 8 da na miru pojedem i pročitam mailove (najprije privatne ) i baš me briga što se svi podsmjehuju mojoj šalici i njenom kašastom sadržaju 8)

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni se više nitko ne smije na moju klopu.
    već su oguglali..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja cijelo ljeto radim jutarnju, ali dok sam radila i tjedne popodne svaki dan sam si donjela skuhano od doma. I svi su uvijek komentirali kak sam ja zapravo pam,etna kaj si to nosim, kak je to zdravo, ali kak se njima to neda.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaj ej to amaranth?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Amaranth

Žitarica najsitnijeg zrna iznimno je bogata proteinima, željezom i vlaknima. Također sadrži lizin, a ne sadrži gluten. Od vitamina bogata je skupinama A i C, te kalcijem, kalijem i fosforom. Amaranth je vrlo probavljiva žitarica, a sadrži i tokotrienole, vrstu vitamina E koja pomaže u snižavanju kolesterola. Zanimljivo je da su je poznavali i koristili i drevni Azteci pa spada u najstarije žitarice na svijetu, iako je nakon dosta stoljeća zaborava tek sada ponovno otkrivamo. Od amarantha se radi brašno za pravljenje kruha, tjestenine i palačinki. Obavezno se miješa s brašnom drugih žitarica jer ne sadrži gluten. Kuhani amaranth može se dodati slatkim kašama, juhama ili salatama. Može se ispeći i na malo ulja u tavi, kao kukuruzne kokice.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaj ej to amaranth?

Sorry, sorry, gužva...
    Amaranth možeš kupiti u bio&bio ili u Zrnu (Vrbik). Meni je fenomenalan jer je fin i zasiti me tako da je kod nas često na meniju. Pazi kad ga kuhaš da ne pokipi jer sitnih zrnaca ima posvuda...
    Alternativa javorovom sirupu je med ili slad. Meni javorov sirup dugo traje pa mi cijena i nije neki faktor. Sirupa stavim malo po kaši jer je ona sama jako fina. Js mi dođe kao šlag na torti, samo upotpuni doživljaj.
    Meni se isplati ustati ranije, čak skuham doručak i ručak koji nosimo sa sobom na posao. Kada dođemo kući imamo vremena za druge aktivnosti jer ne moram kuhati ručak. Kasnije skuham laganini večericu i to je to.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sebi doručak uvijek nosim na posao! dovoljno mi je dignuti se samo dvadeset minuta ranije da si napravim zobenu kašu, i spremim u posudice! a tu možeš stvarno izmišljati i mijenjati, po želju unutra dodavati razno voće i sjemenke! ili palentu s JS, prefin doručak, hranjiv i ukusan, a daje energije!
    meni je to neusporedivo sa kojekakvim pekarskim proizvodima, od kojih se osjećam samo napuhnuto, a nimalo poletno! ovo ti daje osjećaj sitosti, i puuuuuno energije!
    što je najbolje i MM se navukao na takav doručak!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam si jučer sve pripremila za jutro kako ću složiti i ponjeti na posao pa sam zaspala. Sva sreća na mom djetetu koje me oduševljeno probudilo jer sam joj stavila opranog zeca pokraj glave da ga vidi kad se zbudi. Joj, malo sam ot ali sam još zbunjola od jutra!

Uglavnom svašta mi se ovdje sviđa samo se treba natjerati ustati ranije i sve to pripremiti. Jedino mi u nekim obrocima ima previše namirnica. . Lijenost!!!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno montegniac

pozdrav!!!
    Ako imas problema s kilima pridruzi se prehrani po montegniacu"Jedem dakle mrsavim"
    Idealan dorucak koji mozes jesti je integralni kruh u neizmjernim kolicinama i nezasecerenu mermeladu koju mozes naci u bio bio i bilo kakve napitke(kava bez kofeina, jogurt s 0.1%masti,neobrano mlijeko te nezasladeni caj) i neboj se kilograma!!!!
    Ili uvijek dobrodoslo voce i jogurt!!!!
    :D

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

imam pitanje za ove koji konzumiraju javorov sirup - nije li on užasno sladak? i kaloričan?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ali ga zato malo treba. Ne znam koliko točno ima kalorija, ali mislim da je tu negdje kao šećer, a daleko je zdraviji...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

MM je jučer tražio palentu ujutro - :D !

Mi doručak uvijek jedemo doma (svi zajedno, i djeca). Ja volim zobene pahuljice (s voćem suhim ili svježim), palentu i slično, a zadnje vrijeme i mm skreće u tom smjeru. Djeca to isto vole, ali im je dozvoljeno jesti i kruh+domaći džem (trenutno su navalili na kupinu, nije čudo kad su sami brali kupine za to), ponekad corn flakes ako zaspimo dulje nego je pristojno i to je to.

Na posao ja sebi nosim voće (jabuka, kruška) a mm više voli sendviče. Dugo je obožavao kobase i salamurde, ali primjećujem da je u zadnje vrijeme došao u zasićenje i polako se orijentira prema sendvičima s patlidžanima, tikvicama, pečenom paprikom i sličnim. Samo treba bit dostupno... Dobili jučer od susjede ajvar :D pa se sad gosti time.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •