Ja sam kraljica doručaka i svi me zezaju u firmi. Evo mojih omiljenih:
1. Zeleni kašasti sok- miksam zelenje (blitvu, lišće mrkve, salatu, brokulu), dodam 2-3 dcl vode, pola limuna, voće (banane, kruške, jabuke, borovnice...) i prelijem u staklenu bocu.
2. Palentu skuham u zobenom mlijeku i prelijem preko malo javorovog sirupa. I to nosim u staklenci jer je najpraktičnije. Palenta je fina i sa jogurtom. Ja radim domaći sojin, ali nekome je možda kravlji bolji izbor.
3. 'Kolač' od palente, zobenih pahuljica i povrća: Večer prije ili za vikend napravim ovaj kolač tako da skuham palentu i zobene pahuljice u željenom omjeru, na tavici propirjam neko povrće, umiješam u palentu i zapečem u pečnici. Kada se ohladi režem na kvadrate koje onda nosim na posao.
4. Salata od sirovog povrća s dimljenim tofuom (može i tuna), nevjerojatno zasitno. Narežeš povrće koje ne treba ocat (paradajz, mrkva, paprika, krastavac,...) i dodaš kockice tofua.
5. Ponekad prođe i proteinski shake u zobenom mlijeku. Muller ima dobar izbor, a gotovo za par sekundi.
6. Kašica od prosa i amaranta (amaranth je vrijedan toga

): proso i amaranth ukuhati u zobenom mlijeku, dodati maslac od lješnjaka, malo soli i kuhati 20-ak minuta. Može se napraviti i večer prije. Inače, amaranth je odličan za probavu.