-
Kako se nosite sa stalnim bolestima
Često se ne javljam na formu ali ga redovito pratim.
Imam dječaka od 5,5 godina i djevojčicu od 1,5. Ova godina je katastrofa, stalno su bolesni i jedan i drugi. Kako je kćer krenula u jaslice bolesna je svakih dva do tri tjedna, stalno na natibioticima. U trećem mjesecu su imali beta hemolitički streptokok u grlu, u petom mjesecu kćer završila u bolnici imala streptokok pneumonia i moraxella u nosu, kad smo izašli iz bolnice, sinu dijagnosticirana upla pluća, nakon par dana on završio u bolnici (11 dana), ( popio cefaleksin, sumamed, 11 dana u bolnici intravenozno antibiotik, i nakon toga 7 dana antibiotik na usta ) bila je to bakterijska upala pluća. Nakon povratka iz bolnice s kćeri razbolila se nakon dva tjedna opet bakterija u nosu ovaj put hemofilus influence, pa nakon dva tjedna opet i opet ta bakterija i nakon što je taj put popila antibiotik nakon dva dana ponovno sekret iz nosa i temperatura i onda sumamed. Ona je u manje od dva mjeseca popila 4 antibiotika. Sin jučer dobio temperaturu, doc kaže početak upale grla opet antibiotik. Ja neznam više koliko su oni ove godine popili antibiotika.
Ja sam više luda od svih tih bolesti, neznam kako su tako osjetiljivi i na koji način im ojačati imunitet. Piju propolis, probala sam svašta i vitamine, razne sirupe za jačanje imuniteta, ništa ne pomaže. I naravno i jedan i drugi su anemični, moram priznati da ne dajem redovito željezo jer mi je više dosta stalnog kljukanja nekim ljekovima, a i dok su bolesni slabija je apsorpcija željeza.
Ja bih najradje sela i plakala jer mislim nastavi li ovo ovako ja ću puknuti, jer sam više u komi od toga da su stalno bolesni.
Utješite me da nisam jedina, morala sam si malo olakšati dušu nadam se da je post razumljiv.
-
dana, žao mi je, suosjećam s tobom.
U vrtićima i jaslicama djeca su izložena raznim virusima i tamo borave s drugom djecom s kojima "dijele" takvu klimu.
Ove godine P. kreće sa sekom u vrtić (do navršene 3. god. oboje su bili čuvani kod kuće) i vjerujem da će i on "iskušati" česte prehlade, infekcije, upale ...
Možda neće, ovisno o njegovu imunitetu.
K. je imala izvrstan imunitet i nije pobolijevala često.
Oboje su dojena djeca do svoje 2. god.
O ovome se već pisalo, vjerujem.
Pusa hrabrilica od mene.
-
Moja djeca su dojena do cca 13 mjeseci, oboje isključivo dojeno prvih šest mjeseci, pa eto drugo dijete je do godine dana bilo bolesno tri puta.
Što se tiče vrtića i jaslica oboje su bili ispisani šesti, sedmi i osmi mjesec, a eto kćer je bila bolesna cijeli šesti i polovica sedmog mjeseca, a bila je kod kuće, a eto sin mi se sad ponovno razbolio a bio kod kuće tri mjeseca, tako da mislim ako su osjetljivi to što su doma nije im puno pomoglo svejedno su bili bolesni.
Hvala na podršci!!
-
Moje cure ne idu u jaslice, kući su s nama. Mogu ti reći da nisam primjetila da su manje bolesne od djece koja idu u jaslice. Hvala Bogu, nije bilo većih problema ali svakih 15-20 dana muke mučimo s virozama, upalama grla... Sada obje imaju virusnu upalu desni. To je strašno, traje 7-10 dana užasno ih boli, ne jedu ništa... Ja sam mislila kad dođe ljeto da ćemo se odmoriti a ono ista stvar kao da je i zima.
-
mene toliko ne deprimira to što je on često bolestan koliko laringitis, jer je to užasno za slušat i gledat, jer svaki put imaš osjećaj da će se ugušiti dok dođeš do hitne iako negdje duboko u sebi znaš da mu se neće ništa strašno dogoditi.
budem pribrana dok se sve skupa dešava i dok smo na hitnoj, onaj trenutak kad zatvorimo vrata hitne ja se slomim i psihički i fizički. osjećam mučninu i povraća mi se, glava me boli, ne mogu noćima nakon toga spavati.
mislim da mi je sve to skupa uništilo zdravlje, jer se eto ne znam nositi s tim.
do sada je imao jedno 10-12 laringitisa zbog kojih smo završili na hitnoj i jedno 4-5 odrađenih doma. a nakon toga o bronhitisima i upalama pluća ne treba ni pričati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma