Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: bebe, puzanje i pod

Datum pristupanja
    May 2008

Početno bebe, puzanje i pod

beba (10 mj) mi je donedavno bila stalno na puzzlama ili u vrticu, sad vec pomalo protestira i zeli van..sad me zanima, ako bebu pustim na parket s cim ga trebam prati (dosad sam koristila dm maramice za pranje poda)?i da li vi uopce pustate bebu da puze na parketu, malo me strah da se ne prevrni i lupi u pod iako sam stalno iza nje.. :/

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uopće se nemoj toliko brinuti. Moja I.otkad je propuzala nije htjela biti na puzlama...u vrtiću nije htjela biti ni prije toga. A propuzala je sa 6 mjeseci. I cijelo je vrijeme ili na tepisonu (onom običnom tankom) ili na laminatu...i ako je pala, nisu to bili strašni udarci. A pogotovo nisam s ničim posebnim prala pod jer ne valja u ničemu, pa ni u tome pretjerivati. A puzala mi je cijelo vrijeme sa psima po stanu. I nikada joj ništa nije bilo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne mislim da li s necim posebnim..nego u tim maramica ima neka kemikalija za pranje pa ne znam jel ok sa s rukama po podu pa onda recimo ruke u usta

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne znam, ja koristim te maramice kad mi je frka pa moram nabrzaka prebrisati pod. Ali te maramice nikad nisam koristila u sobi gdje mi je beba puzala. Mislim da kemija može nanijeti djetetu više štete nego (prirodne) bakterije i prljavština. Ja sam pod u sobi prala čistom vodom.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pređi jednostavno na najobičniju vodu i krpu i sve pet.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Puže po laminatu ,kojeg usisavam i perem vodom i krpom,i pada i udara se ,i ide dalje...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A puže i po djetelini u našem vrtu,i po stazi oko kuće,pazimo da ne pojede baš previše djeteline i zemlje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne brini se previše, to je prirodno da dijete puže i stavlja svašta u usta. A ubrzo ćeš vdjeti da ograničavanje kretanja tako maloj djeci izaziva jake frustracije (po meni potpuno opravdane ). Pod tu i tamo možeš prebrisati mokrom krpom, i to samo vodom, ja ne bih preporučila korištenje kemikalija. Bakcili koje će pojesti služe za jačanje imuniteta, a kemikalije mogu samo štetiti.

Ja sam se isto snebivala kad sam vidjela koliko su mala djeca aktivna, moja je puzala po terasi gdje su svakodnevno šetale mačke, psi, bube, ptice. Pa ruke u usta. Nemoguće je bilo to spriječiti, kao i svaki put oprati ili obrisati ruke. Odlučila sam pustiti stvari da idu svojim putem, kako je to već priroda zamislila.

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno bebe puzanje i pod

i moja K. hoce van i pustam ju,perem svaki dan vodom tek toliko da imam mirnu savijest. Nego mene zanima mogu li si napraviti zuljeke na koljenima ako su golih nogu :?
    Kada K. puze cije se onaj zvuk cviljenja po parketu pa joj oblacim lagane hlacice i carapice. Imate li kakvih iskustava u vezi golih nogica i zuljeka :?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    X

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: bebe puzanje i pod

Citiraj katjenka prvotno napisa
    Nego mene zanima mogu li si napraviti zuljeke na koljenima ako su golih nogu :?
    Kada K. puze cije se onaj zvuk cviljenja po parketu pa joj oblacim lagane hlacice i carapice. Imate li kakvih iskustava u vezi golih nogica i zuljeka :?
    takvih tema je bilo, i raznih ideja što staviti preko koljena. Tričetvrt hlačice, odrezane čarape, pa čak se moglo naći linkove za štitnike za mala koljena.
    Ali većinom (a tako je bilo i kod mene) nekim čudom i bez zaštite nikakvih žuljeva ni ozljeda ne bude, koža malo ogrubi ali kad prohodaju brzo se vrati na staro, tako da nema neke brige.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi pužemo i po parku, tak da...
    doma moram dva put dnevno prebrisati mokrom krpom jer mi je ipak nekak ta prašina, pijesak sa alenovih cipela i sl., antipatična po stanu i hoću biti mirna i ne prat mu rukice svako malo
    u parku imamo vlažne maramice za kraj puzanja (iako je to poprilično teško oprati :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    X

Čarobnica (krpa od mikrovlakana) meni je sve rješavala. I danas tak radim. NIkakav Pronto i slično.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: bebe puzanje i pod

Citiraj katjenka prvotno napisa
    i moja K. hoce van i pustam ju,perem svaki dan vodom tek toliko da imam mirnu savijest. Nego mene zanima mogu li si napraviti zuljeke na koljenima ako su golih nogu :?
    Kod mojih je najgora posljedica bila poderani vrhovi cipela. Stariji je puzao na oba koljena, a mlađi na jedno koljeno i jedno stopalo... kako je bio smiješan!
    Ne sjećam se da su mojima koljena stradavala, iako su puzali relativno dugo. Kad bi im bilo dosta tražili su na ruke. Bez brige, osjete oni da ih žulja, to je motivacija da se dignu i krenu hodati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure, moj miš je, nažalost - ograničen kvadraturom našeg malog stana - osuđen na vrtić, krevet i 2-3 m2 parketa.
    E, sad. On se diže na noge (sam, naravno) u krevetu i vrtiću i uz nas već duže i relativno stabilan je, "hoda" s jedne strane kreveta na drugu i sl. U međuvremenu nije imao gdje "usavršiti" puzanje jer ga ovo valjda trenutno više interesira.
    Zanima me da li da ga stavljam na ravnu (tvrdu?) podlogu da "nauči" puzati? Strah me udaraca glavom (desilo se par puta) o pod jer mu je podupiranje glavom jedan od načina da se posjedne. Onda cijelom težiinom lupi, a ne možeš 100% vremena držati ga...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Obavezno ga stavljaj na pod.Neće mu biti ništa ako malo bubne glavom dok se posjeda ili puže.Tako se vježbaju "obrane".

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imam par extra glupih pitanja
    Jel hvatate klince kad krenu padati ili se zalete u npr nogu od stola?
    Jel pustate klince da puze negde napolju? Trava/beton/nesto trece?

Moje prase je pocelo da se nervira ako mi je predugo u rukama, i kad npr sednemo na kafu u parku on bi malo da istrazi okolinu... Ja stvarno nisam neka pedanterija, puzi po celom stanu, zajedno sa psom al mi sve napolju deluje katastrofa prljavo...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

YelloSky nisu glupa pitanja evo mog iskustva
    Ja sam ju 'hvatala' na nacin da bih podmetnula ruku izmedu njene glave i stola ili slicno da se bas ne bubne ali bih je pustila da padne dakle samo bih mozda ublazila pad, ali nekad je nisam uhvatila ali se ona snasla i bez mene.
    Pustala sam je da puze po parku, trgovackim centrima, puzala je i u Istanbulu ... nije cisto ali nije ni tako zmazano da ne moze oprati voda.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

frendica pod pere s vodom u koju je stavila malo ulja lavande, vodeći se onom "djeluje antibakterijski". ima li u tome nešto ili samo fino miriše?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja je isto puzala svagdje. Koza na koljenima je bila ajme... Ali sada hoda i koza se vratila "na staro". Sto se tice padova, mi smo ju otpocetka ucili da je nesto tuk-tuk tj. da se moze udariti i onda bi vikali pazi tuk-tuk. I s vremenom je vec sama pocela paziti. Ali bilo je i padova, nekada smo ih stigli ublaziti, nekada ne. Ali sve je to dio njihova odrastanja. Danas lijepo pazi kako i gdje hoda. Uspori kada je neka prepreka i fino se snalazi. Mislim da su im potrebni ti padovi da nauce kako ih sprijeciti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam jedva dočekala da propuže! I tad sam ga puštala po parku, a i cijelu je Bašku obišao na koljenima. Kolica su ga frustrirala i samo je htio biti na podu. Travu sam izbjegavala zbog psećih kolačića . Doma je padao i puštala sam ga. Isto sam samo stavljala ruku na kutove da se baš ne lupi. Ali, vrlo brzo je "usavršio" padanje i razvio odlične obrane da se znam čuditi kako se uopće spasio od udarca.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja L isto plazi po cijelom podu, a pri tome ima prateće društvo koje joj ponekad služi za igru, a ponekad se ljuti na njega kad je stalno njuška, naravno naš pas.

Pod operem dvaput dnevno s jednom tekućinom iz DM-a, svi je hvalili pa je i ja isprobala.

Tako njih dvoje po cijeli dan pužu u duetu, a ja i mm preskačemo i pazimo da koga ne zgazimo

Moje mišljenje je da su to sve "dobre" bakterije i da neće štetiti, samo pomoći

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj sin nije puzao, a Leda je bila Eustahije brzić. Puzala je svugdje, moja svekrva ima psa i četri mačke, kosa mi se dizala na glavi. Puzala je na moru (Pag) po betonskoj terasi i kamenju, ali to ju je natjeralo da prohoda, park, trava ma sve je propuzala. Koža na koljenima je bila divne krem smeđe boje, hrapava što se nije dalo oprati. Padala je, zaletavala se, ali više od šljiva i ponekad manjih kvrga nije bilo. Eto danas stabilno trči, hoda u rikverc, čaga, vrti se i to dva mjeseca nakon što je prohodala. Penje se i po stepenicama. (sad je više kvrga nego pri puzanju).
    Na meniju je bilo sve što je na podu (kamenčići su joj i danas delikatesa )

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pero puze po svim povrsinama...jedino ga ne pustam po vidljivo zmazanim povrsinama i u bolnici, ducanu...
    Pero ne stavlja nista u usta (ni svoje prste) dok puze, pa mu nakon puzanja operem ruke (ako smo vani, koristim vlazne maramice)

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vise od stavljanja ruku u usta brine me kad legne na pod da odmori pa su mu usta na podu, a posto sve zvace ne bi me zacudilo da polize pod

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa
    vise od stavljanja ruku u usta brine me kad legne na pod da odmori pa su mu usta na podu, a posto sve zvace ne bi me zacudilo da polize pod
    Debeli potpis!!! Poseban problem mi je kad joj se spava pa malo odmori glavicu gdje stigne naravo
    Prije par dana sam kuhala, a ona je sjedila do psa i igrala se. Pas je spavao, naravno na svom krevetu (kojeg perem u mašini svaki dan ) i ja samo što sam okrenula glavu, a ona se lijepo ušuškala do psa i zaspala do njega na njegovom krevetu. Odmah sam je digla, jer ne dopuštam baš takve stvari :/ ali mi je bilo užasno žao da se nisam prije toga sjetila to slikati bila bi mi jedna od najdražih fotografija.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Od kud vam vrijeme za pranje poda dva puta na dan
    Kad je J propuzao, bila sam trudna, a mm terenac. Pod sam tad prala jednom tjedno toplom vodom s malo alkoholnog octa. Sad perem i rjeđe. T ima 2 mj., J 17 i ne stignem niti pokupiti igračke da vidim pod, a kamoli još ga glancati
    Po stanu ne hodamo u cipelama i nemamo životinje.
    J se konstantno valja po podu i ništa mu nije. Davno sam se prestala živcirati zbog prašine u kutu.
    ovo pišem dok J spava, a T doji.... to je moje "slobodno vrijeme"....

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Po stanu ne hodamo u cipelama i nemamo životinje.
    Eto odgovora.
    Kad u kući imaš životinju onda je pravilo broj jedan da ta životinja ima svu potrebnu higijenu koja joj se može pružiti, a pod tim ide i higijena same kuće, bez obzira bila beba u kući ili ne, pod se mora prati, a u slučaju kad je beba u kući, koja k tome i puzi, mislim da je dvaput dnevno sasvim prikladno uvjetima da se higijena koliko toliko održi.

Mada poslije svake šetnje psu peremo šape i njušku, ipak pod se pere dva puta na dan.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pepita, ja ne shvaćam zašto ti je bio toliko problem što je beba zaspala kraj psa? Posebno jer kažeš da mu krevet pereš jednom dnevno, a pod 2 puta dnevno! I ja imam pse u kući i naravno da čistim kuću, ali sigurno ne toliko koliko ti spominješ. I svejedno mi dijete se non-stop gnjavi sa psima, mazi, ljubi, legne im u korpu i šta sve ne i stvarno me to uopće ne smeta.

A prvi put čujem da netko pere psu njušku nakon šetnje Iskreno- ne vidim od toga neke koristi jer ne znam šta je cilj tome? Da dijete ne dobije gliste? Za to služi čišćenje psa 2-4 puta godišnje. Da im perem njuške nakon što svakih malo izađu u dvorište, trebao bi mi jedan cijeli dan samo na pranje njuški.

Ne znam evo, možda sam nemajka, ali mislim da moje dijete dobiva puno u kontaktu sa životinjama, a baš ništa ne gubi.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ne znam evo, možda sam nemajka, ali mislim da moje dijete dobiva puno u kontaktu sa životinjama, a baš ništa ne gubi.
    Bolje je da dolazi u kontakt sa životinjama. Čitala sam znanstvene članke o povezanosti astme, atopije (dermatitis) i alergija i u većini slučajeva(prepucavala sam se sa sveki-koja je protiv životinja i bilo kakvog doticaja s njima pa sam zato istraživala ) se spominje da dijete mora u prve 2 godine dolaziti što češće u doticaj sa psima( poželjno imati 2 psa kao prevenciju astme!!!!)... moj je nažalost alergičan na peseke (al sveki to ne zna - MM joj ne želi reći da ne bih bila puna sebe )

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma znam ja to (iako je lijepo uvijek ispočetka čuti! ). Nas isto svi špotaju što smo tako "opušteni", ali vidim da nemaju šta reći na to što moje dijete u godinu i pol dana života nije imalo niti jednu jedinu prehladicu, a kamoli šta gore (hvala Bogu!)

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja čak i ne stignem svaki dan da obrišem
    Na puzzlama je....pet minuta,a onda u komando stilu kreće u osvajanje nepreglednog parket-prostranstva. Brišem ga nakon usisavanja Prontom....mala tu i tamo lizućne....nije joj do sad ništa falilo,a ni sestri,koja je kroz isto prošla pre 2 godine.
    Vrtić nemamo niti bi ih ikada u to stavila.
    U stanu nam je toplo,podovi su topli,pa mislim da joj platnena+cover+trenerka daju sasvim dovoljno zaštite.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moram priznati: kad je maleni tek propuzao jako sam se zamarala s pranjem podova i slično.
    Kako je proširivao krug puzanja jednostavno sam bila prisiljena prestati se zamarati. Puzao je cijelo ljeto (prohodao je s 14 mjeseci) gdje je stigao. U šetnji je uvijek propuzao pola našeg centra i cijeli prostor ispod crkve. Toliko je puzao da su sve hlaće imale podrapana koljena. Nije bilo nikakve šanse za držanje puzanja u sterilnim uvjetima, a o stavljanju sranja u usta da ne govorim. Negdje sam več napisala da je jednom pojeo krepanu muhu.
    I da, podove perem jednom tjedno obično samo s vodom, ili onim sredstvom iz DM-a za suđe, ali nemamo životinje u kući i izuvamo se.
    Moj zaključak je da se ne treba čuditi roditeljima koji pomahnitalo čiste ispred svoje djece, jer mislim da je to jedna razvojna faza nas roditelja koju moramo proči da bi znali "bolje". S vremenom se i najtvrđi opuste i vide što je stvarno potrebno/izvedivo, a što ne. Takva sam uostalom bila i ja, pa znam iz prve ruke.
    Puno puta kad su me uvjeravali u suprotno, mislila sam: Bože dragi, pa pustite me da budem sama roditelj svojem djetetu, da učim na svojim sitnim greškama,...
    Najviše me je smetalo i još dan danas me smeta kad netko kaže: joj kad ćeš imati drugo dijete totalno ćeš biti opuštena, opusti se, ja sam isto tako s prvim,... Uvijek sam razmišljala, pa pustite i mene onda na miru da odradim svoju dozu zabrinutosti s prvim, očito je potrebna iz nekog razloga. Zašto bih se morala odmah ponašati kao da ih imam dvoje, troje,..., pa imam prvo i želim uživati u tome kako najbolje znam.
    Malo sam odužila.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ninči, ne znam, nisam baš nešto posebno razmišljala o tome, ali uopće mi nije bilo napeto ostaviti dijete da spava na psećem mjestu. Meni se to osobno nije svidjelo.

Perem mu njušku jer je to engleski buldog, koji ima njušku punu bora, u tim borama se užasno puno skupi šporkice, prašine, a samim time i bakterija. Njušku mu perem radi njegove osobne higijene, a onda i radi L, jer svakom bulldogu je potrebno prati bore i to svakodnevno, inače im se jadnicima upale bore i onda su puno bubani eto mi imamo sreću da to nismo doživjeli.

Inače, na podu je sa psom stalno, to je njen prijatelj od djetinjstva i njih dvoja su kao blizanci katkad me taj pas spasi

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E da, to je druga priča. Bulldogu se stvarno te bore trebaju svakodnevno čistiti.

A to o braći i sestrama blizancima mi je jako poznato. Sreća pa ih nisam morala sve dojiti

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo prljavci. pod sam cistila kad sam stigla (znaci skoro nikad), a jednom mjesecno bi nam dosla cistilica pa bi ona malo detaljnije oprala. pustala sam ih da puze po vani svuda, mogli su i staviti kamencice u usta, jedino sto mi se strahovito gadi su cikovi.

kod mojih je nas pas, pa je sve puno dlaka, ali njima nije smetalo pa onda ni meni. znali su se leci na njegovo mjesto, kamo srece da su tamo zaspali.. ne bi ih dizala jer su oboje nespavaci i svako spavanje bi ih pustila, makar u blatu zaspali

bolesti--0.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mikka
    Bome kad promislim i ja bi je ostavila tu da je nespavač

Ma inače bulldog traži užasno puno brige vlasnika, jako su komplicirani po tom pitanju.
    A moja L ga voli najviše dirati po njušci i bome zadnje vrijeme ide prstom gdje ne treba :/

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    A to o braći i sestrama blizancima mi je jako poznato. Sreća pa ih nisam morala sve dojiti

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj YellowSky prvotno napisa
    Imam par extra glupih pitanja
    Jel hvatate klince kad krenu padati ili se zalete u npr nogu od stola?
    Jel pustate klince da puze negde napolju? Trava/beton/nesto trece?

Moje prase je pocelo da se nervira ako mi je predugo u rukama, i kad npr sednemo na kafu u parku on bi malo da istrazi okolinu... Ja stvarno nisam neka pedanterija, puzi po celom stanu, zajedno sa psom al mi sve napolju deluje katastrofa prljavo...
    Puštam ju da puza i vani i u dućanima i po travi - stalno sam iznad nje i gledam što radi (da ne bi stavila neš u usta) a ona sretna i presretna. A u kolica više neće ni pod razno

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bokić... nadam se se moje pitanje uklapa ovdje
    Beba mi je stara 8 mj. pokazala da zna puzati, ali neće i neće...probali s igračkama , lopticama izazvati zaintrsiranost ali ništa. No diže se kad se uhvati za nekakav oslonac. kako potaknuti bebu nauzanje? trebam li uopće biti uporna ili jednostavno čekati da prohaoda??? hvala

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo vježbači pa su za nas pravila nešto stroža, ali naša neuropedijatrica kaže da neka djeca nikad ne propužu no da bi bilo dobro da dijete prođe i kroz tu fazu jer im je kasnije ravnoteža puno bolja. Stoga nam je preporučila da ne potpomažemo dijete u vertikali jer ih je puno teže privoljeti nazad na raniju fazu ako su već upoznali sljedeću.

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nasa je isto 8. mj stara i dize se uz namjestaj. ja mislim da ni ona ne puzi ali zapravo ne kuzim sta puzanje znaci. jel ona se povlaci po podu ko specijalac a nekad se digne cetvernonoske. grom - jel se samo cetveronozno racuna kao puzanje ili i ovo kao specijalac?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mislim da se to naziva gmizanjem. T ponekad takvo kretanje uspije izvesti (naglasak na ponekad ) no ne smatra se da puže, ali ona ne može samostalno izvesti uspravljanje u četveronožni položaj što mislim da je bitnije. (Rođena je 2 mjeseca ranije a vježbanje voli kao i mama ).
    Tako mislim da to može proći pod puzanje.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja je tako gmizala dok nije propuzala,znala je pregmizati celi stan,doci u kuhinju,kupatilo,sve grabeci desnom podlakticom i gurajuci se otpozadi levim stopalom tako da je imala na levom noznom palcu oveci zulj
    Moj srednji sin je bio vezbac i znam koliko je vazno da beba puzi neko vreme pre nego sto prohoda.
    Svo troje su mi puzaci,sinovi su kasnije prohodali ali su bili u puzanju brzi ko metak a mi smo ih jednostavno pustili.
    mala ima za 2 dana godinu,i ne pada joj na pamet da hoda,ustaje uz namestaj i napravi tako par koracica bocno,ali hodanje nista,vec vise od 3 meseca puze.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo vježbači i nas su učili da je puzanje ono kad iz četveronožnog na ispružene rukice pužu. Puzanje je zahtjevnije utoliko što se traži stabilna zdjelica koja može držati oslon bokova odnosno njihanje s jedne noge na drugu, znači kad praktični pužu, ide jedna noga i ruka pa druga...

Nama nisu dali puzati vojničko, radi stopala i koljena.
    Srećom, moja nije tako ni puzala, već je iz četveronožnog krenula u pravo puzanje, a nakon posjedanja.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A kakve vježbice predlažete?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja čistim pod eko asepsolom. jedan čep u par litara vode. dezinficira a nije otrovan.

tak ću i kad počne puziti.

najbolje počistit navečer pa da do jutra "ispari"..makar..kao što rekoh.... nije otrovan niti štetan.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pepita s cime peres pod?ne valja reklamirat al dm ima super cijene svoje marke pa mozemo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •