-
pomoc androloske pretrage i citogenetska obrada
drage moje,
MM i ja smo prosli nas zadnji ICSI (neuspjeli) u srpnju ove godine. Nakon toga, a iz razloga sto je kod samo 4 od 13 aspiriranih js doslo do 2PK i dalje nista doktor nas je poslao na daljnju obradu. Poslao je MM na androlosku (urolosku) obradu i oboje na citogenetsku obradu.
Ajde pliz pomagaj te gdje je u Zagrebu to najbolje napraviti. Unaprijed hvala na odgovorima.
-
imas androloga na vv, dr. colaka
ne znam di bi trebala za citolosku obradu...
-
Pinky hvala na odgovoru.
Ono sto me jos zanima je kako dr. colak radi tj. kako najlakse do njega. A to ukljucuje sve one stvari tipa: kojim radnim danom, u koje vrijeme, koliko dana, mjeseci, tjedana prije se treba najaviti ili ostaviti uputnicu i knjizicu, svi ti korisni savjeti za prezivljavanje pretraga tijekom umjetne oplodnje.
I ovo se radi o citogenetskoj pretraz (nakakvo vađenje krvi i genetske obrade), a ne o citoloskoj pretrazi.
pozdrav
-
(01)2388 526 – citogenetski laboratorij (broj od dr. Begovića) na Rebru
gdje ste radili postupke, tj. jesu li sva tri rađena u istoj klinici?! mi smo prošli identično kao i vi u prvom postupku, pa smo za drugi promjenili kliniku i ostvarili trudnoću (nažalost, missed. ab. u 8. tt)
-
-
ma kockice, tako nam je... zalosno ali tako je.
mm ima stalno povecane leukocite u spermi (nigdje drugo) koji mu uzrokuju dijagnozu, ali NITKO nece da se s tim pozabavi. radio je na svoju ruku markere prostate da vidimo ima li tu ista - ok su bili.
zalosno je sto nakon spermwasha ima super popravljen nalaz. dakle, njemu bi trebao dobar urolog da skuzi sta mu je i propise odgovarajucu terapiju. isli smo u dbk, slao ga na privatne color dopplere u svog frenda, izmuza lovu i onda napisa: daljnja obrada na vv (mi nismo namjeravali ici na vv uopce). onda smo otisli u split - opet nista, samo prica. pa otisli na vv u colaka, koji se doslovno sprdao sa nama, tipa - ma daaaaj dobro ti je kako ti je, bit ce ti poslije i gore.
nemam rijeci.
mene se moze bodat, vadit svasta iz mene, stavljat, pregledavat, a njemu nitko nista da napravi. katastrofa.
sretno!
-
ma to je i meni bez veze, kod mm sve ok kao a nema uzroka, ma mora biti samo se treba utvrditi, a ja ne znam sta opce daradi vise, na vv su mu sve vadili i hormone u krvi i sve, kako kod nas zena u vijek nadju razlog a kod njih ne, zato jer misle da je to gubljenje vremene
pa ne moze netko biti neplodan samo zato, bez razloga!!
-
-
drage moje,
slazem se u potpunosti s vama. Pitanje muske neplodnosti je veliki misterij (mislim da je Arthur C. Clark ziv da bi ga mogao uvrstiti u jednu od svojih knjiga), ali s tim se nitko ne bavi, jer ipak takav je svijet u kojem zivimo. Kod nas je lakse, mi imamo hormone i cikluse i lako je utvrdit kad nesto ne stima.
Ono sto sam jos primjetila je da s mm nitko osim biologa (blazen i dobar moj biolog, doma bi ga vodila
) nije sjeo i porazgovarao o njegovom problemu. Neki lik u Petrovoj kod prvog spermiogrma mu je samo hladno odgovorio da ima takvu diagnozu da mu nema pomoci (mozete mislit soka, covjek upravo sazna da je neplodan i da ne moze imati djece prirodno, vrti mu se po glavi da me zeznuo, da nije musko i ne znam kakve sve jos gluposti, a ovaj ..., a sto rijeci trosit).
Kad napravimo nalaze (vjerojatno tek u listopadu) javim vam rezultate.
Da jos jedno pod pitanje: kakva je procedura za dr. Colaka, kada treba doci i ostaviti uputnicu i knjizicu? Jel se treba najavit i sl.
-
za dr Čolaka je postupak ovakav:
- nazove se vv 01 2353 904 (šalter andrologije),
- naruči se za oko mjesec do mjesec i pol,
- dolazi se sa uputnicom primarnog liječnika,
- radi se pregled , krv(ne mora na tašte), spermiogram(apstinencija4-5 dana),
- rezultat spermiograma i nalazi dolaze za oko mjesec i pol na kućnu adresu,
- zatim najvjerojatnije još jedan kontrolni spermiogram ali to će vam već reći...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma