Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: pomoc androloske pretrage i citogenetska obrada

sretna kocka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno pomoc androloske pretrage i citogenetska obrada

drage moje,
    MM i ja smo prosli nas zadnji ICSI (neuspjeli) u srpnju ove godine. Nakon toga, a iz razloga sto je kod samo 4 od 13 aspiriranih js doslo do 2PK i dalje nista doktor nas je poslao na daljnju obradu. Poslao je MM na androlosku (urolosku) obradu i oboje na citogenetsku obradu.
    Ajde pliz pomagaj te gdje je u Zagrebu to najbolje napraviti. Unaprijed hvala na odgovorima.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imas androloga na vv, dr. colaka

ne znam di bi trebala za citolosku obradu...

sretna kocka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pinky hvala na odgovoru.
    Ono sto me jos zanima je kako dr. colak radi tj. kako najlakse do njega. A to ukljucuje sve one stvari tipa: kojim radnim danom, u koje vrijeme, koliko dana, mjeseci, tjedana prije se treba najaviti ili ostaviti uputnicu i knjizicu, svi ti korisni savjeti za prezivljavanje pretraga tijekom umjetne oplodnje.

I ovo se radi o citogenetskoj pretraz (nakakvo vađenje krvi i genetske obrade), a ne o citoloskoj pretrazi.

pozdrav

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

(01)2388 526 – citogenetski laboratorij (broj od dr. Begovića) na Rebru

gdje ste radili postupke, tj. jesu li sva tri rađena u istoj klinici?! mi smo prošli identično kao i vi u prvom postupku, pa smo za drugi promjenili kliniku i ostvarili trudnoću (nažalost, missed. ab. u 8. tt)

sretna kocka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ivica_k hvala na odgovoru

da sve postupke smo radili u istoj klinici i da idemo i cetvrti radili bi u istoj. Ne mislim da je bio problem u klinici nego naprotiv da nas nije islo. Jer prvi puta kada se javila cista pocela sam dugi protokol, zatim drugi put je bio kratki protokol u kojem je ginekolog isao oprezno zbog ciste i dobili smo manji broj js koje su se pocele dijeliti, ali na zalost kad su vracene su prestale i treci puta je bio isti protokol kojem su prethodila tri mjeseca kontacepcijskih tableta i malo jace pumpanje gonalom ali uopce nije doslo do oplodnje.

Jedino sto me malo smeta u cijeloj toj prici je to sto sam ja morala proci miliun pretraga (ne znam vise ni broj briseva i papa testova koji sam prosla), a mm sa svojom dijagnozom jednu ili dvije. Tek sada kada smo odustali i necemo ici vise salju njega na ove pretrage. A vjerojatno se pitate zasto ih onda zelimo obaviti. Radoznalost, zanima nas sto ce lijecnici reci mm.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma kockice, tako nam je... zalosno ali tako je.

mm ima stalno povecane leukocite u spermi (nigdje drugo) koji mu uzrokuju dijagnozu, ali NITKO nece da se s tim pozabavi. radio je na svoju ruku markere prostate da vidimo ima li tu ista - ok su bili.

zalosno je sto nakon spermwasha ima super popravljen nalaz. dakle, njemu bi trebao dobar urolog da skuzi sta mu je i propise odgovarajucu terapiju. isli smo u dbk, slao ga na privatne color dopplere u svog frenda, izmuza lovu i onda napisa: daljnja obrada na vv (mi nismo namjeravali ici na vv uopce). onda smo otisli u split - opet nista, samo prica. pa otisli na vv u colaka, koji se doslovno sprdao sa nama, tipa - ma daaaaj dobro ti je kako ti je, bit ce ti poslije i gore.

nemam rijeci.

mene se moze bodat, vadit svasta iz mene, stavljat, pregledavat, a njemu nitko nista da napravi. katastrofa.

sretno!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma to je i meni bez veze, kod mm sve ok kao a nema uzroka, ma mora biti samo se treba utvrditi, a ja ne znam sta opce daradi vise, na vv su mu sve vadili i hormone u krvi i sve, kako kod nas zena u vijek nadju razlog a kod njih ne, zato jer misle da je to gubljenje vremene pa ne moze netko biti neplodan samo zato, bez razloga!!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tako je izgleda kod sviju, kod naših muževa, mi milion pretraga obavimo a za njih ništa, kažu samo za ICSI je dovoljno da ih ima nešto, ništa se ne brinite. A tako bi volili znati u čemu je problem, da nam daju bar neko objašnjenje zašto je spermiogram lošiji, pa bi poduzeli neke korake, možda bi na kraju bila trudnoća iz kućne radinosti.
    A neznam cure moje drage šta da kažem, borit je se i dalje, valjda će biti na kraju ipak .

sretna kocka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

drage moje,
    slazem se u potpunosti s vama. Pitanje muske neplodnosti je veliki misterij (mislim da je Arthur C. Clark ziv da bi ga mogao uvrstiti u jednu od svojih knjiga), ali s tim se nitko ne bavi, jer ipak takav je svijet u kojem zivimo. Kod nas je lakse, mi imamo hormone i cikluse i lako je utvrdit kad nesto ne stima.

Ono sto sam jos primjetila je da s mm nitko osim biologa (blazen i dobar moj biolog, doma bi ga vodila ) nije sjeo i porazgovarao o njegovom problemu. Neki lik u Petrovoj kod prvog spermiogrma mu je samo hladno odgovorio da ima takvu diagnozu da mu nema pomoci (mozete mislit soka, covjek upravo sazna da je neplodan i da ne moze imati djece prirodno, vrti mu se po glavi da me zeznuo, da nije musko i ne znam kakve sve jos gluposti, a ovaj ..., a sto rijeci trosit).

Kad napravimo nalaze (vjerojatno tek u listopadu) javim vam rezultate.

Da jos jedno pod pitanje: kakva je procedura za dr. Colaka, kada treba doci i ostaviti uputnicu i knjizicu? Jel se treba najavit i sl.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

za dr Čolaka je postupak ovakav:
    - nazove se vv 01 2353 904 (šalter andrologije),
    - naruči se za oko mjesec do mjesec i pol,
    - dolazi se sa uputnicom primarnog liječnika,
    - radi se pregled , krv(ne mora na tašte), spermiogram(apstinencija4-5 dana),
    - rezultat spermiograma i nalazi dolaze za oko mjesec i pol na kućnu adresu,
    - zatim najvjerojatnije još jedan kontrolni spermiogram ali to će vam već reći...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •