Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Oslo-Norway

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Oslo-Norway

u ponedjeljak sam tamo pa me zanima tko je bio gdje ići,što vidjeti i tako ...čujem da su cijene ajme :shock: recimo cigarete ( ok ne pušim al čisto da znam) kutija oko 200 kruna što je oko 200 kn :?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

klasika:

vigeland park

http://www.gradfinder.com/cgi-bin/pu...=view&aid=4619

da skratim:

http://www.worldtravelguide.net/city...rope/Oslo.html

i ponesi par vrica novaca...
    nisam bila gore, ali imam frenda iz osla koji nas zove da svratimo. stalno mu govorim da fakat nema smisla jer bi platila 2 kave na aerodromu i 2 pive i mogla bi se vratiti doma (piva u bircevima od 60-80 kn 0,33 l )

kruna i kuna su tu negdi, kuna malo jaca ali zanemarivo

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da da čula sam da su cijene :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam bila prije dvije-tri godine, užasavajuće skupo. Jedan od najskupljih gradova na svijetu. Sjećam se da je kugla sladoleda bila oko 30 kn. Hranu da ne spominjemo. Suvenire smo već nekako našli. Ali od odjeće i tih stvari, to nismo ni pokušavali. Kako god, Oslo je prekrasan, zapravo mali grad, lako se snalaziš po centru i ono najvažnije obiđeš u dan-dva. Ljudi ljubazni, svi jako pristojni i na usluzi. Kupi si neki vodič u Algoritmu ili Profilu i tako si ograniziraj boravak.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da ali gledam recimo cijene na H&M nline za Norway i skoro su iste kao recimo Maribor možda 10 ak kn više po majici pa mi je to sada malo čudno :/

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nemam pojma, u H&M nismo išli. Iskreno, nisam ni bila nešto zainteresirana za shopping, jer sam htjela čim više vidjeti grada i okolice. Ono što sam usput po izlozima vidjela, sjećam se, bilo mi je preskupo.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

skupo jest, to stima. ali je i grad divan.
    i obavezno pogledati novosagradenu operu.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam isto bila prije par godina, poslovno, dobila dnevnice, trošila ih uglavnom na hranu. sjećam se da je u restoranu recimo tjestenina s mahunama i mesom bila 150 kn. cuj to je za ovdasnje prilike jako skupo, jer ipak je tijesto u pitanju, ali nije sad niti 1000 kn. najjeftinije ti je jesti u mc donaldsu ili tak nekaj. nakon nekog vremena jednostavno je najpametnije prestati usporedjivati sa hr jer bi prolupala.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam skoro svake godine na relaciji Danska - Švedska, po mjesec dana, a dok sam bila klinka i cijelo ljeto.
    Definitivno se ima sto vidjeti, ali sto se cijena tice, malo su too much.
    Npr. kava 40/50/60 kruna, sok isto. Za njihovu mjesecnu placu to nije puno,
    no za naše, definitivno je.
    No meni je uvijek bilo predivno, vidjela sam svasta, ljudi su jako ljubazni, smireni. Parkovi, i dvorci su fantasticni, uglavnom mi je lijepo.
    Sljedeci put cu mozda i do Norveske, pa pratim ovu temu!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    skupo jest, to stima. ali je i grad divan.
    i obavezno pogledati novosagradenu operu.
    da to MM jedva čeka..on inače voli fotografirati ,nosi svoju "bebu" NIKONA pa ga to zanima....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    ja sam isto bila prije par godina, poslovno, dobila dnevnice, trošila ih uglavnom na hranu. sjećam se da je u restoranu recimo tjestenina s mahunama i mesom bila 150 kn. cuj to je za ovdasnje prilike jako skupo, jer ipak je tijesto u pitanju, ali nije sad niti 1000 kn. najjeftinije ti je jesti u mc donaldsu ili tak nekaj. nakon nekog vremena jednostavno je najpametnije prestati usporedjivati sa hr jer bi prolupala.

Da, tako sam i ja. Našli smo neke hipermarkete gdje bi kupovali one salate, kao što kod nas imaš u Bili ili Interspaaru i to... A i to je bilo tipa 100 kn ili tako nešto. Svakako odi u njihov Nacionalni muzej i u Nobelov muzej, mene to najviše impresioniralo, kao i dvorac s parkom u centru, naravno. Inače, baš gdje je ta luka i u blizini Nobelovog muzeja, sjećam se da je bio neki oveći gift shop gdje je radio neki lik iz ex-Yu (mislim Crnogorac). I kad je čuo da smo iz Hrvatske, dao nam super popuste pa smo nakupovali brdo suvenira za razdijeliti doma. Ako još radi, samo mu se javi, hehe...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a vidjet ću..valjda ću naići na sve to bilo kako bilo sutra letimo iz BG ima direktan let ..wish me luck !! :D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sretno! Ma, uživat ćeš, joooj, što je sladak osjećaj kad "osvajaš" novi grad ili državu... Iznenadit ćeš se kako je Oslo mali i kako puno toga možeš obići u prilično kratkom vremenu, hehe... Kupi vodič i prouči ga malo prije odlaska u grad, napravi plan, organiziraj se, tako ćeš puno toga dobiti. I ne gubi vrijeme na shoppingu hehehe...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ok...samo H&M

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo me tu sam :D :D
    malo smo setali sve je predivno priroda ,sume,koji fini zrak aaaa super ja ostajem
    sutra idemo vidjeti operu i centar i tako malo shooping po HM.uglavnom HM ne odudara bas od cijena inace ali zato druge trgovine su skupe.kuglu sladoleda smo platili 30 ak kn vidjet cemo sutra
    lijepi pozdrav iz Osla

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

donna uživajte!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    evo me tu sam :D :D
    malo smo setali sve je predivno priroda ,sume,koji fini zrak aaaa super ja ostajem
    sutra idemo vidjeti operu i centar i tako malo shooping po HM.uglavnom HM ne odudara bas od cijena inace ali zato druge trgovine su skupe.kuglu sladoleda smo platili 30 ak kn vidjet cemo sutra
    lijepi pozdrav iz Osla

Aaaa, znači dobro sam se sjetila kugle sladoleda, hehe, smrzneš se od nje! Baš lijepo da si se javila, uživaj! Nadam se da vam je sunčano i lijepo vrijeme. Joj, onaj njihov park oko dvorca u centru, prepredivan! Fotkaj pa nam daj da malo parimo oči!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jutros razocarenje cim smo ustali kisuuurina ajme ali evo razvedrava se pa cemo nadam se u setnje do centra,do opere itd .kad sunce izadje super je toplo legnem na lezaljku u vrtu i suncam se...
    ovo mjesto nije u centru i divno je takav zrak divan super :D
    sutra vec letimo nazad

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo bila ja u 5. mjesecu. uz strahovitu skupoću, može se tamo i lijepo provesti. ima super muzeja (moji favoriti su munchmuseet i muzej vikinških brodova), treba otići na vožnju oslofjordom (ja sam tuka zakasnila jer sam krivo zapamtila vrijeme polaska) i naravno vidjeti zgradu opere. ima još interesantnih mjesta ali do njih treba ići autom. sve u svemu, prekrasan mali grad koji vrijedi vidjeti. i h&m ima normalne cijene 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •