Ja tek dva tjedna opet na poslu, a već muku mučim šta bi doručkovala... Red sendviča, pa red voćnih jogurta i moja mašta je iscrpljena. A nekaj ipak moraš jesti . Što vi jedete na poslu?
Pa red voća, pa red kroasana, pa red tekućih jogurta...pa ispočetka!!!
Nisam ti baš puno pomogla.
Ali i ja obavezno ujutro nešto pojedem pa idem u akciju!
obično si nosim male biskvitne kolačiće (dolcella ili nešto slično), znam uzeti klopu od kuće ako imam skuhano, sendvič, lgg jogurt, a u zadnje vrijeme si radim salatu od:
i to prelijem s mixom ulje, ocat, senf, majoneza (bez soli). izvrsno je, dovoljno zasitno - a ta količina je dovoljna kad radiš cca 10 sati - ili ju podijeliš na 2 .
salate se mogu raditi i od tjestenine (iako su meni bolje ove s rižom). ili s kuhanim krompirom i tvrdo kuhanim jajima. itd...
isto tako - dobro je imati svježeg povrća: mrkva, koraba, čak i krastavci - oguljeno i izrezano na štapiće ili kriškice. izvanredno osvježava. sve to stavljam u frigovere staklene posudice, i ostane mi svježe cijeli dan.
dobro je imati i voćku (banana, jabuka, nektarina, malo grožđa, itd...). za "krizne" slučajeve - dobro je držati u ladici suhe kekse (petit beure npr.) ili suhe štapiće (grisini). slane štapiće vjerojatno ne biste jeli da znate kako ih rade (pričala mi kolegica).
ujutro toplo pecivo iz pan-peka i nescaffe od mlijeka.
u podne nazovi-ručak: pecivo sa sirnim namazom i paradajz ili juha+pecivo.
pa keksići.
pa oko 2 voće.
pa opet keksići.
već mi kruh ide na uši i moram se prisiliti napraviti neku salatu kao sorciere.
Ja doručkujem kod kuće, i to obilno. Par kriški kruha (bilo kakav, samo ne bijeli), namaz (sirni preferiram, ili majoneza, ili pašteta), obično gore i neka kobasičica i kriška sira, i obavezno sezonska salata (sad paradajz i paprika) ili ukiseljeno povrće. Sve to zalijem veeelikom šalicom turske kave s mlijekom, punomasnim . Tek tad profunkcioniram. Na posao eventualno uzmem kakvu voćku.
Otkako znam za sebe oduvijek doručkujem prije nego izađem iz kuće, i smatram da mi je to jedna od zdravijih navika u životu. Nije mi žao ustati ranije ujutro radi doručka, ionako bih skoro istu količinu vremena utrošila na pripremanje iole ozbiljnijeg ili zahtjevnijeg gableca (npr. salate ili nešto kuhano), a taman da imam i skuhano od jučer svejedno bih morala nosati kojekakve posude i ambalažu. Naravno, mogla bih i usput u dućanu kupiti pecivo i jogurt, ali to sam godinama jela za ručak u prijašnjoj firmi jer tamo nisam imala kuhani gablec, i pun mi je kufer toga. Ovako ujutro lijepo MM i ja sjednemo za stol, pojedemo, popijemo kavicu u miru, usput pretresemo planove za taj dan...