Cuo sam da u Zagrebu postoje ljekarne gdje se moze nabaviti Tlidomid.Zanima me koliko kosta i dali ga ima jos uvjek.Svi koji znaju nesto o tome molim da mi jave na mail scheha@live.com.Unapred zahvalan
Cuo sam da u Zagrebu postoje ljekarne gdje se moze nabaviti Tlidomid.Zanima me koliko kosta i dali ga ima jos uvjek.Svi koji znaju nesto o tome molim da mi jave na mail scheha@live.com.Unapred zahvalan
Izvinjavam se zbog greske u pisanju naziva lijeka mislio sam Talidomid
može pitanje? a za koju svrhu trebaš talidomid??
Jel to onaj zloglasni lijek koji je uzrokovao katastrofalne posljedice kod beba?
Navodno se sad ispituje za lijecenje raka.
Da, baš taj.Deaedi prvotno napisa
scheha na tvom mjestu krenula bih od ljekarna,
uzeti popis tel. brojeva i zvati.
Je, to je lijek nakon kojeg su žene rađale djecu bez udova ili s teškim defirmacijama... a uzimale su ga u trudnoći protiv glavobolje...Deaedi prvotno napisa
Brrrrr....... Nisam znala da to još postoji.
I mene je začudilo, ali valjda još koristi za nešto :/Peterlin prvotno napisa
Thalidomid se eksperimentalno koristi za liječenje npr. mijeloma, i navodno je koristan.
Može ga se nabaviti samo uz liječnički recept i povijest bolesti, s time da mislim da ga se baš ne uvozi u Hrvatsku, nego se treba raspitati u okolnim zemljama, npr.Austrija, Francuska, Italija.
Možda se može u neku od hrvatskih veledrogerija podnijeti zahtjev za interventni uvoz u Hrvatsku, uz dobru liječničku dokumentaciju i izjavu liječnika o njegovoj odgovornosti kojom podupire zahtjev za uvoz tog lijeka.
Ljekarna na Dolcu uvaža lijekove iz inozemstva, iz mog iskustva ništa ne pitaju.
Thalidomid se baš ne može samo tako uvesti jer ipak postoji neka zakonska odgovornost i procedura poslovanja. Mislim da se Frebel ipak ne bi tako igrao sa svojim ugledom.
vrlo teško ćeš ga nabavit bilo gdje, jer je lijek strogo zabranjen nakon katastrofalnih posljedica koje je izazivao kod djece čije su ga majke koristile za ublažavanje mučnine i povraćanja u trudnoći, koji se svojevremeno djelio šakom i kapom...a istina je da se trenutno ispituje njegov utjecaj na stanice karcinoma, i iskreno mislim da ga nema u prodaji, ni tu ni vani, jer su neke farmaceutske tvrtke bankrotirale nakon što su morali isplatiti odštetu za učinjene posljedice...
Ima ga u prodaji, u provjerenim ljekarnama na nekoliko lokacija u Evropi, na liječnički recepti po vijest bolesti.
U Hrvatsku je uvažan u nekoliko navrata, temeljem izjava liječnika i opsežne medicinske dokumentacije.
U svakom slučaju nije baš bezazlena stvar.
znam pouzdano da se ne može nikako nabaviti u ljekarnama, barem u hrvatskoj i to sigurno 20god.
Zato je veliki problem nabaviti ga jer ga ima u svega nekoliko ljekarni u Evropi, s time da naravno dosta košta :/