Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: problemi s oziljkom od epiziotomije

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno problemi s oziljkom od epiziotomije

Drage moje, moja sogorica ima problema sa oziljkom. Naime ispod njega joj se svaki mjesec par dana prije menstruacije, napravi svojevrstan cir. Osjeti tvrdo ispod koze i onda joj se to napuni sa krvlju i boli ju za poludit. Vec je dva puta bila na izrezivanju toga i svaki puta joj se to opet napravi. Luda je vise jer ne zna sto ce napraviti. Zivi u Novalji i mora ic u Zadarsku bolnicu u kojoj su ju samo izmaltretirali (jesam li spomenula da su joj oba puta zahvat radili na zivo?). Sprema je doc u Zagreb, pa ako ima koja od vas slicnih iskustava ili ako moze preporuciti nekog zbilja dobrog lijecnika bila bi vam zahvalna. Rodila je dva puta a problem se poceo dogadjati poslije druge bebe koju je rodila prije skoro 3 godine.
    Puno pozdrava i hvala u naprijed.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nekada se zna to dogoditi..da kod šivanja se zašije i jedan dio tkiva koji ne pripada tom području (laički rečeno). Tada često nastaju furunkuli tj. gnojni čir i treba biti tretiran lokalno i sistemski. Lokalno se radi incizija ili urezivanje kako bi gnoj izašao te se stavlja antibiotski pripravak. Nakon sanacije i nestanka infekcije dalje bi sve trebalo biti u redu. Sada tko to dobro radi? Hmmm....recimo dr. Zlopaša (petrova), dr. Blagajić i Ujević (SD) ali to nije neki veći problem pa smatram dai ginekolozi opće prakse ako su vični jako dobro odrade svoj posao....

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel sigurno da je to uopce cir? Mene su katastrofalno zasili pa mi komad sluznice "viri" van sad kada sam opet trudna, a prije oko menstruacije kad bi se bolje prokrvila rodnica bi se to napuhnulo i malo izbacilo van...
    Dr mi je rekao da je jako lose zasiveno, da mi je dio nezasiven koji je trebao biti zasiven a gdje je "rupa" tu je preko pola dr stavila sav pa je zahvatila tu sluznicu koja je sad tako nezgodno vani... Meni je dr rekao kada sam ga pitala da osjecam jaki pritisak da se to moze u slijedecem porodu malo odrezati taj viska dio sluznice, jer misli da cu prirodno malo barem puknuti pa kad se siva da se to usput.
    Meni je to :shock: da bi sad dala da me netko kasapi, ali vidjet cemo kad dodje vrijeme... istina je da mi je ta sluznica stravicno smetala nakon poroda i za pregled i u seksu...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jesu ti probali to premazivati?
    da...sluznica iznutra završi kao ona izvana...strašan feler

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •