hitno mi je a nemam vremena tražiti dali postoji slična tema.
dali postoje kakve tablete koje se kupuju u ljekarni bez recepta a "odgađaju " mengu. znači da se počnu piti dan dva prije ciklusa i piju period koji ne želiš imat mengu.
hvala unaprijed
hitno mi je a nemam vremena tražiti dali postoji slična tema.
dali postoje kakve tablete koje se kupuju u ljekarni bez recepta a "odgađaju " mengu. znači da se počnu piti dan dva prije ciklusa i piju period koji ne želiš imat mengu.
hvala unaprijed
Postoje, ali verujem da se bez recepta ne mogu nabaviti...
Koliko vremena imas? Mozda je, ako vec nameravas da se mesas u hormonske stvari, pametnije da nabavis pilulu za "dan posle" ili popijes dva-tri dana zaredom kontraceptivne pilule, pa onda prestanes i tako izazoves krvarenje, pa ti menga prodje do tad kad treba da si bez nje?
Ali, molim, te, ovo shvati samo kao predlog, koji bi najpametnije bilo da razmotris sa svojim ginekologom. Petljanje u ovakve stvari moze ti u amanet doneti gadan hormonski poremecaj...
trebala sam jučer dobit mengu a u nedjelju putujem na more,ali naravno menga kasni i sigurna sam da ću je dobit onaj tren kad ću sjesti u auto i krenut na put.. sad se mogu samo lupat po glavi jer nisam prije vodila računa o tome
![]()
Ma radije stavi tampon i kupaj se tako, nego se pačat sa hormonskim tabletama. Manje štete ti donese kupanje za vrijeme menge!
to bi bio i moj savjetRozaGroza prvotno napisa
ako ipak želiš odgodu, savjetuj se s ginekologom. nije se za igrati s hormonima![]()
izgleda da mi jedino tampon i preostaje osim ako "teta iz Amerike" ne odluči doći.
ma nisam ni ja baš za igranje hormonima al sam sad skroz u bedu i tak čekam tu mengu ko ozebli sunce.znam da je to sve na psihički bazi i da bi se trebala opustit i prije bi mi došla,al ne,ja sam sad sva opterećena čitavom situacijom i znam da bude došla u najgore moguće vrijeme
a možda neće doći 8)No@n@ prvotno napisa
Ja sam se samo jednom igrala s pomicanjem ciklusa..
(pila sam Cilest zbog kratkih ciklusa i PCOS..) M je trebala doći baš na dan vjenčanja..
Nisam popila zadnjih sedam tableta i tako sam skratila ciklus i na dan vjenčanja nije bilo nikakve crvene opasnosti..
al ti nisi na nikakvim tabletama pa je zapravo i moj je savjet tampon..
ŠIŠKICA problem i jest u tome što nisam na tabletama jer da jesam jednostavno bi učinila isto
Koliko je meni poznato, počneš piti kontrac. tablete i piješ ih onoliko dana koliko želiš odgoditi menstruaciju. Čim prestaneš, krvarenje počinje. Ali ja ne bih bez prijeke potrebe.
Na pocetku uzimanja kontracepcije obicno ne gine citavi mjesec spottinga, tako da to svakako ne bih savjetovala. Zapravo, ne bih savjetovala nista, osim razgovora s ginekologom.Lovorka prvotno napisa
Moj je rekao da ne voli savjetovati nista, ali da najmanje stete cini nova, cijela kutija kontracepcije koja se uzme bez pauze, nakon prethodne. S obzirom da sam danas trebala dobiti (i sutra sjediti na lavoru, u bolovima), pocela sam s novom kutijom Yasmina u nedjelju, iako bi ovo trebao biti tjedan pauze.
Nemam pojma sto napraviti ako vec ne uzimas nesto. Ja bih tampone, u tom slucaju.