Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: suhe usnice

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno suhe usnice

jest da je banalan problem, ali već mi ide na živce.

unatrag dva-tri mjeseca usnice mi budu suhe, istanjene kože i peku, čak kutovi ispucaju - kao od prehlade ili od vjetra po zimi. labelo ili sjajilo stavljam stalno ali više ne pomaže, jedino kad ih debelo nasaftam niveom.

na moru je prošlo nakon par dana i bilo je sve ok, čim sam došla u zg sve ispočetka.

da nije to neki virus, gljivice, šta li..??

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

puc...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

rekla bi manjak B vitamina ili puno price :beeeeeelj:

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pojma nemam sto bi mogao biti uzrok, ali mozda ti za ljecenje simptoma pomogne Zagrebacki melem.

yJa ga i djeci stavim kad imaju raspucale usnice a i kada nam se koza osusi i ispuca od hladnoce i bure. Dugotrajna izlozenost jakom vjetru po mojem iskustvu uzrokuje jaku isusenost koze a cak imam osjecaj da sam i dehidrirala. Da li si bila na jakom vjetru?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni ti te kreme baš ne pomažu. Najbolji domaći lijek je med. Kada si doma namaži medom usnice i nastoj ga ne pojesti nego ga drži što dulje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

med stavljam redovno - pečeeeee!

zg melem... budem probala!

wewa, vjerovala ili ne u stvarnom životu nisam tako trkeljava. a kako ću i trkeljat kad cijele dane tipkam.

kako se još manifestira manjak B vitamina?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

paaaa, opcenito se skuzi zbog promjena na kozi/kosi/noktima...
    recimo, ako imas lisajeve na licu, ako ti se listaju nokti i sl.

u svakom slucaju, ne moze ti skoditi malo dopinga vitamincicima. :namig:

i, salila sam se, naravno :namig:

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Slabi živci , kosa i nokti. Poznato?
    Inače, mene takvi problemi muče kada se mijenja godišnje doba, ali prođe tjedan-dva. Labello mi je koma u tom slučaju, a od Melema mi se ispucana koža smekša i ljušti se beskonačno dugo... Ja koristim Whipstick iz Lusha koji je "malo" skuplji, ali je fantastičan.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nokti su mi zadnjih godinu dana ok, trudnoća i početak dojenja su ih malo zmrdali ali sad je u redu. kosa klasično. koža isto. voće i povrće jedem svaki dan, mlijeko, blabla...

a to traje već par mjeseci, i na moru je prošlo. a tamo ima vjetra, sol, nisam se stalno mazuckala labelom... :?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ono koliko ja znam..
    Ispucalost usana govori o stanju debelog creva. Da li imas redovne stolice, pri tome se misli ne ni puno a ni malo.
    Da li previse jedes paradajza, kukuruza, grozdja? To su recimo neke stvari koje bi mogle uticati opterecenost debelog creva.
    Smanji na dva dana, probaj i vidi.
    A, da, paradajz smes ali oljusten i skuvan.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A koliko piješ tekućine? Meni su suhe usnice obično znak da sam dehidrirala.
    Kad mi se pojave ranice, to obično rješavam ili ZG melemom ili masti s čajevcem, a skužila sam da ako nisu ranjave nego samo suhe vlagu i mekoću im najprije vrati obična Solea krema (zvuči kao reklama, ali stvarno meni pomaže).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako ti je na moru prošlo, možda se radi o alergiji ili samo preosjetiljivosti na nešto s čim si u kontaktu u Zg - razmisli o svoj kozmetici, sredstvima za čišćenje, svemu što koristiš u stanu ili na poslu, itd... Možda je i voda u pitanju, pa probaj koristiti flaširanu ili filtriranu vodu za piće i pranje lica.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ako ti je na moru prošlo, možda se radi o alergiji ili samo preosjetiljivosti na nešto s čim si u kontaktu u Zg - razmisli o svoj kozmetici, sredstvima za čišćenje, svemu što koristiš u stanu ili na poslu, itd... Možda je i voda u pitanju, pa probaj koristiti flaširanu ili filtriranu vodu za piće i pranje lica.
    ovo je i meni palo na pamet. kozmetika i deterdženti su isti, razlika je samo u vodi... na poslu, naravno, imam svoju čašu koju redovno perem... doma filtriram vodu.... pijem dosta, kakica također ok. jedem uvijek isto.

možda pomogne ako promijenim sredstvo za njegu usnica, odnosno probam nešto što cure preporučuju.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda deterđent za suđericu?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neće biti... sumnjam na labelo. jesam li mogla iznenada postati alergična na labelo?? probati ću s melemom ili onim dm-vazelinom.

ako nije to, onda je možda voda. na moru je puno mekša nego tu.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

... a možda si se dugo ljubila na buri

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:smajlić lista kalendar za prošlo tisućljeće da se prisjeti kad se zadnji put ljubio u bilo kakvim vremenskim uvjetima:

Početno

Meni je kod ispucanih usnica pomagao melem.A kod ispucanih kuteva usnica jedino bi pomagla Nistatin mast (iz ljekarne).
    To se događalo usljed nedostatka nečeg u organizmu ili pada imuniteta.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

postala sam alergična na nešto iz labela! :shock:

od "pravog" labela mi je koma, od baleinog manje ali pecka.

par dana sam mazala plavom niveom - supermekane usnice bez pečenja.

sad sam kupila najobičniji vazelin u dm-u jer baš ne mogu hodati po svijetu bijelih usta... :kolut:

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

To sam već čula za labelo. MM je oduvijek tvrdio da su njemu usne koma od toga i da se situacija popravi kad ne koristi ništa.
    Opet kažem - Lush, je da je kutijica 40-ak kuna, ali je od prirodnih sastojaka + belgijska čokolada i mandarina. Ima i drugih vrsta, ali ova je MMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmm....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vazelin bez mirisa = 125 ml, 9 kn, a unutra valjda nema niš kaj može izazvati reakciju.

(inače sam lushomanka teška...)

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma znam, ne kupujem ja Whiplash zbog hpoalergenih sastojaka :smajli hedonist oblizuje čokoladu s usnica:

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajvi, kad imam problema sa ispucanom kožom, ustima (a usta su mi malo povelika) i ostalim, samo stavljam mast od nevena. Jedino mi to pomaže i to jaaakooo brzo. Isto to koristim i kod popucane kožice nosa kod prehlade itd....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    (a usta su mi malo povelika)
    ti, komad... kuš budi! 8)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova