-
Afte
Uvijek sam imala problema s aftama, ali u drugoj polovici trudnoće posebno. Stalno se javljaju, nekad i po više odjednom. Ne znam što mi je gore - kad je na vrhu jezika pa frfljam ko kreten ili kad je straga na jeziku pa imam osjećaj da mi i limfni čvor otekne. Jel ima netko sličnih problema i kako ih rješavate? Naravno, sad mi treba nešto što mogu u trudnoći koristiti. Jedno vrijeme mi je pomagao Apiprodent na bazi propolisa, ali na žalost više ne.
-
Odra, meni to kad se nekad desi (obicno ako stavim usta nesto prljavo) mama me naucila da usta tj onu stranu na kojoj ispiram jakim vinskim sircetom ili stavis na to ako je s gornje strane sode bikarbone i drzis malo i prodje.
Eto, nadam se da pomogne
-
Osoblje foruma
Meni su pomagale kapi propolisa - stavljala sam nerazrijedjene kapi uz pomoc stapica za uho direktno na aftu.
Zadnji put kad sam imala izuzetno bolnu aftu (valjda na nezgodnom mjestu u ustima), stavila sam Eminog gela koji smo koristili za ublazavanje bolova kod nicanja zubica (ne sjecam se kako se zove, ne mogu vjerovati!).. on ima nesto lokalnog anestetika u sebi pa je pomoglo.
-
Hvala vam na odgovorima, probat ću... Evo, sad me dvije spopale...
-
Osoblje foruma
propolis, ivaru je ovo ljeto pomoglo
a kazu da i daktarin pomaze
-
Ja sam ih imala dva puta i pomogla mi je Betadine otopina za usta i grlo, jedan dan sam ispirala par puta i drugi dan afte nije više bilo!
-
To što ti se često pojavljuju afte znak je da ti fali vitamina B. U trudnoći su potrebe za vitaminima i mineralima povećane pa je lako da ti fali. U svakom slučaju navali na vitamine.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma