Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: preseljenje u inozezemstvo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno preseljenje u inozezemstvo

Štovani,

Razvedena sam , dijete ( 12 god.) je sudski pripalo meni , otac djeteta je državljanin BiH , ja i dijete Hr, otac vidza dijete jednom godišnje i ne ucestvuje u njegovom odgajanju . Otac nikada nije tražio od centra za soc. rad da se utvrdi pravo na vidzanje djeteta .

Ja i dijete bi preselili živjeti u Ameriku , ima li njegov otac ikakva prava da to sprijećava , i da li je sudska presuda iz koje je vidljivo da je dijete meni dodjeljeno sve sto mi je potrebno kao dokaz za vizu recimo.

hvala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ti je najbolje da se informiraš preko centra za socijalnu skrb.
    Naime, ako je skrb nad djetetom isključivo tvoja, a ne podijeljena, onda mislim da ne bi trebala imati problema.

No, ovdje se postavlja i pitanje da li će ti trebati očeva suglasnost za US vizu. A to ovisi, mislim i o dodjeljenoj skrbi.

No također, ovdje se i radi o dvije različite države (hr i BIH) te ne znam pri kojem sudu i kako bi se rješavali problemi u vezi sa prebivalištem, boravištem i skrbi nad djetetom.

Informiraj se u CZSS te u američkoj ambasadi (radi boravišne ili kojeveć vize).

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja ti je pak preporuka, skorz razlicita od mamsanickine - nemoj ic u CZSS osim ako bas ne moras, tj. ako sve skupa ne mozes rijesiti drugacije

ja ti znam ovo:

moj oskar je isao turistici u kanadu i s njim nit sam isla ja niti njegov tata, nego treca osoba
    i mi smo zbog toga morali imati potvrdu, ovjerenu kod javnog biljeznik, da su OBA rditelja suglasna da onm putuje s trecom osobom

pitala sam bi li mi ta potvrda trebal da sam isla i ja i rekli su mi da ne bi

pa evo - od srca ti preporucam nemoj ic na CZSS jer bezveze je njih petljat osim ak nije neka huda sila - prvo vidi s useljenickim sto trebas, ak ti oni vele da trebas upetljat i CZSS onda to i napravi, prije nema potrebe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •