-
preseljenje u inozezemstvo
Štovani,
Razvedena sam , dijete ( 12 god.) je sudski pripalo meni , otac djeteta je državljanin BiH , ja i dijete Hr, otac vidza dijete jednom godišnje i ne ucestvuje u njegovom odgajanju . Otac nikada nije tražio od centra za soc. rad da se utvrdi pravo na vidzanje djeteta .
Ja i dijete bi preselili živjeti u Ameriku , ima li njegov otac ikakva prava da to sprijećava , i da li je sudska presuda iz koje je vidljivo da je dijete meni dodjeljeno sve sto mi je potrebno kao dokaz za vizu recimo.
hvala
-
Osoblje foruma
Mislim da ti je najbolje da se informiraš preko centra za socijalnu skrb.
Naime, ako je skrb nad djetetom isključivo tvoja, a ne podijeljena, onda mislim da ne bi trebala imati problema.
No, ovdje se postavlja i pitanje da li će ti trebati očeva suglasnost za US vizu. A to ovisi, mislim i o dodjeljenoj skrbi.
No također, ovdje se i radi o dvije različite države (hr i BIH) te ne znam pri kojem sudu i kako bi se rješavali problemi u vezi sa prebivalištem, boravištem i skrbi nad djetetom.
Informiraj se u CZSS te u američkoj ambasadi (radi boravišne ili kojeveć vize).
-
moja ti je pak preporuka, skorz razlicita od mamsanickine - nemoj ic u CZSS osim ako bas ne moras, tj. ako sve skupa ne mozes rijesiti drugacije
ja ti znam ovo:
moj oskar je isao turistici u kanadu i s njim nit sam isla ja niti njegov tata, nego treca osoba
i mi smo zbog toga morali imati potvrdu, ovjerenu kod javnog biljeznik, da su OBA rditelja suglasna da onm putuje s trecom osobom
pitala sam bi li mi ta potvrda trebal da sam isla i ja i rekli su mi da ne bi
pa evo - od srca ti preporucam nemoj ic na CZSS jer bezveze je njih petljat osim ak nije neka huda sila - prvo vidi s useljenickim sto trebas, ak ti oni vele da trebas upetljat i CZSS onda to i napravi, prije nema potrebe
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma