Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: nezaposlen tata na porodiljnom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno nezaposlen tata na porodiljnom

Molila bih nekog ko zna da mi odgovori:

Iskoristila sam 8mjeseci porodiljnog dopusta i vratila se na posao prije dva mjeseca. MM je u medjuvremenu dobio otkaz. Zanima me da li on moze iskoristiti ta preostala 4 mjeseca i kolika bi mu bila naknada? KOji papiri su nam potrebni za produljenje rodiljnog? Hvala na odgovoru.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sarah,

ovdje ti je link na info tekst sa portala o rodiljnoj i roditeljskoj poštedi.

Općenito se može prenijeti pravo na drugog roditelja, ali je pitanje u kojem su radnopravnom statusu bila oba roditelja u trenutku korištenja / prijenosa prava.

Kako se ovdje radi o datumima te prijavama / odjavama, ja te ipak upućujem da se zajedno sa suprugom javiš na svoj područni ured HZZO-a radi detaljnih informacija.

Što se tiče obrazaca imaš ih i na stranicama HZZO-a - link

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mama San hvala ti na info.Sutra cemo zvati HZZO. Inace,ja sam prekinula porodiljni 1.7.a muz ce postati nezaposlen 1.9., tad mu istice ugovor.

Bojim se da nisam shvatila ovaj dio o radnopravnom statusu oba roditelja.Jel to znaci da on moze zatraziti rodiljni dopust u ovih par dana do isteka ugovora ili da to napravi po isteku ugovoru iza 1.9? Sorrry ako gnjavim.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sarah, odite na HZZO po informaciju. Koliko znam, u trenutku podnošenja zahtjeva morate biti u istom radnopravnom statusu.

Provjerite još jednom na HZZO.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •