-
nezaposlen tata na porodiljnom
Molila bih nekog ko zna da mi odgovori:
Iskoristila sam 8mjeseci porodiljnog dopusta i vratila se na posao prije dva mjeseca. MM je u medjuvremenu dobio otkaz. Zanima me da li on moze iskoristiti ta preostala 4 mjeseca i kolika bi mu bila naknada? KOji papiri su nam potrebni za produljenje rodiljnog? Hvala na odgovoru.
-
Osoblje foruma
sarah,
ovdje ti je link na info tekst sa portala o rodiljnoj i roditeljskoj poštedi.
Općenito se može prenijeti pravo na drugog roditelja, ali je pitanje u kojem su radnopravnom statusu bila oba roditelja u trenutku korištenja / prijenosa prava.
Kako se ovdje radi o datumima te prijavama / odjavama, ja te ipak upućujem da se zajedno sa suprugom javiš na svoj područni ured HZZO-a radi detaljnih informacija.
Što se tiče obrazaca imaš ih i na stranicama HZZO-a - link
-
Mama San hvala ti na info.Sutra cemo zvati HZZO. Inace,ja sam prekinula porodiljni 1.7.a muz ce postati nezaposlen 1.9., tad mu istice ugovor.
Bojim se da nisam shvatila ovaj dio o radnopravnom statusu oba roditelja.Jel to znaci da on moze zatraziti rodiljni dopust u ovih par dana do isteka ugovora ili da to napravi po isteku ugovoru iza 1.9? Sorrry ako gnjavim.
-
Osoblje foruma
Sarah, odite na HZZO po informaciju. Koliko znam, u trenutku podnošenja zahtjeva morate biti u istom radnopravnom statusu.
Provjerite još jednom na HZZO.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma