Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Jubilarna nagrada ne ulazi u prosjek?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Jubilarna nagrada ne ulazi u prosjek?

Bok,
    prilično mi je hitno, kako stoji u naslovu radi se o jubilarnoj nagradi isplaćenoj u 6 mjesecu. Naime, dobila sam potvrdu o prosjeku plaća od firme za otvaranje komplikacija i u prosjek plaće su mi uračunali i jubilarnu nagradu (1800 kn) na koju su uredno plaćeni porezi, mirovinsko i zdravstveno. Na HZZO-o su mi odbili, traže novu potvrdu bez tog iznosa.
    Jel netko zna može li to ući u obračun prosjeka ili ne? Ako može brzo, moram to riješiti kroz slijedeći tjedan. Hvala!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa meni je nekako i logično da ne ulazi jer to nije nešto što dolazi svaki mjesec već jednom u 5 godina.
    I tebi sada to zapravo povećava prosjek plaće koju bi oni trebali tebi isplaćivati idućih 6 mjeseci a koja zaparvo nije u tom iznosu...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma da, znam, nisam ni računala s tim. Ali zašto su mi je onda stavili u prosjek?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U prosjek za bolovanje na teret HZZO ne ulaze nikakve nagrade bez obzira što su plaćeni porezi i doprinosi znači ne ulazi ni jubilarna, niti pomoći, regres i sl., u računovodstvu su vjerojatno pogriješili.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Članak 83., stavak 6. Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdrav. osiguranja:

(6) Pod isplaćenom plaćom iz stavka 1. ovog članka na osnovi koje se utvrđuje osnovica za naknadu plaće podrazumijeva se u smislu članka 41. Zakona redovna mjesečna plaća osiguranika isplaćena u skladu s odredbama propisa o radu i drugih propisa o određivanju plaće, te naknada plaće isplaćena za vrijeme odsutnosti s rada (godišnji odmor, plaćeni dopust i bolovanje) koju isplaćuje pravna ili fizička osoba kod koje je osiguranik zaposlen (plaća isplaćena u tekućem mjesecu za taj mjesec, odnosno u tekućem mjesecu za prethodni mjesec).

i st. 8.

(8) Iznimno, u osnovicu za naknadu plaće iz stavka 1. ovog članka kad se naknada plaće isplaćuje na teret sredstava Zavoda ili državnog proračuna, uračunavaju se i primitci od kojih se, prema propisima o porezu na dohodak, utvrđuje drugi dohodak, a koji čine osnovu za obračun doprinosa u skladu s propisima o doprinosima za obvezna osiguranja ako su ti primitci isplaćeni u navedenom šestomjesečnom razdoblju.

link na Pravilnik

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni u prosjek nije usao ni regres, ni bonusi, samo cista redovna placa bez putnih troskova - ali to mi odmah firma nije dala u ER1 obrascu

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam zvala neki dan u hzzo i žena mi rekla da će mi uvažiti bonuse koje dobivam svaka 3 mjeseca, ...sad da li im je za vjerovati....

mislim da je logično da to uđe jer sam platila sve poreze prireze mirovinsko i zdravstveno na taj bonus

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    meni u prosjek nije usao ni regres, ni bonusi, samo cista redovna placa bez putnih troskova - ali to mi odmah firma nije dala u ER1 obrascu
    Nije ni meni ni regres ni putni troškovi, zato i ne kužim kako su mi na ER1 stavili jubilarnu :? Doduše, na regres i putne se ne plaćaju nikakva davanja a na jubilarnu su plaćeni i mirovinsko i zdravstveno. Ma nemam pojma...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Članak 83., stavak 6. Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdrav. osiguranja:

(6) Pod isplaćenom plaćom iz stavka 1. ovog članka na osnovi koje se utvrđuje osnovica za naknadu plaće podrazumijeva se u smislu članka 41. Zakona redovna mjesečna plaća osiguranika isplaćena u skladu s odredbama propisa o radu i drugih propisa o određivanju plaće, te naknada plaće isplaćena za vrijeme odsutnosti s rada (godišnji odmor, plaćeni dopust i bolovanje) koju isplaćuje pravna ili fizička osoba kod koje je osiguranik zaposlen (plaća isplaćena u tekućem mjesecu za taj mjesec, odnosno u tekućem mjesecu za prethodni mjesec).

i st. 8.

(8) Iznimno, u osnovicu za naknadu plaće iz stavka 1. ovog članka kad se naknada plaće isplaćuje na teret sredstava Zavoda ili državnog proračuna, uračunavaju se i primitci od kojih se, prema propisima o porezu na dohodak, utvrđuje drugi dohodak, a koji čine osnovu za obračun doprinosa u skladu s propisima o doprinosima za obvezna osiguranja ako su ti primitci isplaćeni u navedenom šestomjesečnom razdoblju.

link na Pravilnik

a da još jednom pročitate podvučeno?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni su na prvom porodijskom uračunali i bonus koji sam dobila 2x u tih 6mj. - i to iznos skoro 2x veći od plaće tako da sam nakraju imala naknadu veću od "samo" plaće.

Ne znam kako ni zašto - papire je slagala moja kadrovska (navodno tako rade uvijek), a nosio MM.
    Bili smo ih i zvali da kažemo da nešto nije u redu s obračunom, no rekla je gđa da to tako ide.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •