Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Prilagodba na jaslice/vrtić

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Prilagodba na jaslice/vrtić

Prepostavljam da će kroz koji tjedan ova tema biti jako aktualna. Preduhitrimo ju malo
    http://www.mediapositiva.hr/Default.aspx?sid=8680

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Baš sam tražila ovakvo nešto i super mi je došlo .

Mene hvata lagana panika jer bi moj R za par dana trebao krenuti u vrtić , u 10-ti mj će napuniti 3 god a dosada ga je čuvala prabaka dok ja i muž radimo .

Jako je živo dijete i teško , navikao je da mu svi idu niz dlaku , puno nas je u kući i onda ga je bilo jako lako razmaziti . Jedva izlazim na kraj s njim , svašta mu pada na pamet i treba mu sva pozornost prisutnih 24 sata dnevno .Zbog toga mi je nezamislivo da će jedna teta uspjeti s njim i još koliko djece .
    On obožava djecu , pričljiv je , voli skakati , igrati se , penjati , a ja umirem od straha kako će se adaptirati u vrtiću .

Pročačkati ću još malo i vidjeti iskustva drugih žena i pokušati ga još ovih par dana što bolje pripremiti za ovaj šok i meni i njemu .

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

www.udruga-odgajatelja.hr

imate podforume podijeljeno po županijama tako da će Vam odgojitelji znati konkretno pomoći za svaku županiju, a možda i za konkretni vrtić oko "kućnog rada i reda"

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

thanks

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kikiii prvotno napisa
    Jako je živo dijete i teško , navikao je da mu svi idu niz dlaku , puno nas je u kući i onda ga je bilo jako lako razmaziti . Jedva izlazim na kraj s njim , svašta mu pada na pamet i treba mu sva pozornost prisutnih 24 sata dnevno .Zbog toga mi je nezamislivo da će jedna teta uspjeti s njim i još koliko djece .
    Hoće, uspjet će. Djeca uvijek idu do krajnjih granica, a u ustanovi su te granice čvrste i drugačije postavljene. Nakon početnih teškoća koje će kroz neko vrije savladati, iznenadit će te tvoje dijete. Dapače, on će vama u kući počet nametati disciplinu. Kod nas prije objeda, svi moraju držati ruke pod stolom dok ja ne završim sa dijeljenjem obroka, zatim bude "dobar tek" i onda se može početi jesti.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja uvijek savjetujem mamama koje se boje adaptacije da pošalju djecu s tatama prve dane. tate su čvršći, ipak manje emotivni, jednostavniji (ih, što sam ih "nahvalila )djeca obično manje plaču s njima...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    ja uvijek savjetujem mamama koje se boje adaptacije da pošalju djecu s tatama prve dane. tate su čvršći, ipak manje emotivni, jednostavniji (ih, što sam ih "nahvalila )djeca obično manje plaču s njima...
    kod nas je situacija obrnuta, zato idem ja

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Citiraj ivy prvotno napisa
    kod nas je situacija obrnuta, zato idem ja

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kad je L.lani krenula u jaslice a imala je samo 1god.i 3 dana strahovito sam se bojala prilagodbe jer je bila užasno vezana uz mene,nikom osim još tati nije htjela.Izrazito je tvrdoglava i ima izražen stav li vrtić i tete je tako brzo prihvatila da se i sada smijem samoj sebi zbog straha na prilagodbu.
    Samo hrabro

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja krece sad od prvoga i ono sto mi se svida kod naseg vrtica s obzirom da je ovo skroz nova grupa organizirana je igraonica dva dana po dva sata roditelji i djeca i njihove tete da se svi medusobno upoznaju

savjetovale su nam prvi da da ih dovedemo oko 8 i da budu do 12 tj da imaju dorucak pa izlazak van (pod uvjetom da ne pada kisa ) nakon toga rucak pa da dodemo po njih naravno ako ce trebat zvat ce nas i ranije da dodemo

rekle su da ce prve dane imati vece preklapanje smjena nego je to obicaj dok se djeca ne naviknu ali oni imaju grupu od 14 djece koliko vidim po ostalima to je mala grupa

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala ti.....i Soren kreće od utorka i moram priznati da me malo strah toga - iako se on jako veseli i jedava čeka da se igra sa svim onim igračkama i djecom....

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ella prvotno napisa
    moja krece sad od prvoga i ono sto mi se svida kod naseg vrtica s obzirom da je ovo skroz nova grupa organizirana je igraonica dva dana po dva sata roditelji i djeca i njihove tete da se svi medusobno upoznaju

savjetovale su nam prvi da da ih dovedemo oko 8 i da budu do 12 tj da imaju dorucak pa izlazak van (pod uvjetom da ne pada kisa ) nakon toga rucak pa da dodemo po njih naravno ako ce trebat zvat ce nas i ranije da dodemo

rekle su da ce prve dane imati vece preklapanje smjena nego je to obicaj dok se djeca ne naviknu ali oni imaju grupu od 14 djece koliko vidim po ostalima to je mala grupa
    Nama je rečeno da smo prvi dan do ručka i to sam ja sa malenim cijelo vrijeme, a od drugog dana postupno se udaljavam i u par navrata odlazim i vraćam se u razmaku od 10 min, pa 15, pa pola sata....sve dok jedan dan on ne odluči tamo spavati i kaže teta ravnateljica da taj prvi dan kad bude u vrtiću spava OBVEZNO jedan od roditelja mora biti tamo kad se probudi. Sama prilagodba traje cca 10 dana - 2 tjedna, ovisno o djetetu....

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kod nas u vrticu je uzeto u obzir da se sva ta djeca poznaju iz parka ili su susjedi koje djeli samo ograda tako da su njima nove samo tete
    (prednosti malog mjesta ) tako da su se svi oni vec igrali skupa a i mame se uglavnom poznaju tako da je to jedna velika prednost evo sutra nam je prvi dan pa cu vam reci kako je prosao

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo mi smo jučer bili u jednom shooping centru i odvažili se ostaviti R u jednoj igraonici .

Sve je teklo i više nego idealno , napričali mu kako je tamo lijepo , kako imaju tete ko u vrtiću i puno igračaka i naravno puno djece i da tamo mame ne smiju .

Doveli ga unutra , on oduševljen , omiljeni crtić na Tv-u , krcato igračaka , pristojan broj dječice koja se lijepo igraju , on cijeli oduševljen i kaže ; ajde ti mama , ovdje su samo djeca , ja ću se igrat s njima , Ja u čudu ostavljam ime i broj mobitela u slučaju problema i odlazim prestravljena . Govorim kumi da ne mogu vjerovat šta sam napravila , ostavila dijete , ma kako će on , ??? Ona kaže da sam luda , da mu je ovo super vježba za vrtić .

Ipak nisam se htjela puno udaljavati i čvrsto sam držala mobitel u ruci .

Nakon 3 i pol minute zove teta i pita ; jeste li vi mama od ovog prekrasnog dječaka sa lijepim okicam u zelenim tenisicama , molim vas dođite , suza suzu goni !

U roku od minute došla sam po njega , čekam da mi otvore vrata i ćirim ga i vidim kako uplakan sjedi na klupici , jedna teta s jedne strane , druga s druge a on viče ; di je moja mama ?????

Nakon što smo izašli kaže ; Neću ti nikad više ić u igaonicu .
    Danas ga opet pitam oćemo li ići , tamo je lijepo ? a on kaže ; ne , ja kažem zašto ne ? a on ; Zato jer tamo nema tebe !

Super pokušaj , nema šta , ali neslavno propao , što li će tek biti sa vrtićem ?! Sad me je još više strah .

Stvarno pričamo s njim non stop , sve mu prikazujemo u pozitivnom smislu , njemu se sviđa sve što čuje i stalno govori kako će ići u vrtić i kako je tamo lijepo , ali sve mi se čini da će ipak biti veeelikih problema :?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kikii
    zato i postoji adaptacija u vrtiću kada mame ostaju s djecom jedno vrijeme zajedno, a teta procjenjuje kada da odu
    nije to ništa nepremostivo, samo treba vremena

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Krenula je adaptacija, a s njom i hrpa pitanja, briga... Da sva iskustva imamo na jednom mjestu molim nastavite na

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=82077

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •