Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: zadah iz usta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zadah iz usta

Primjetila sam da moja Paola ponekad ima zadah iz usta. Nije uvijek .... redovno preremo zubice, ne voli jesti kiselo, izbjegavam slatkise koliko mogu, voli jesti jabuke....
    Inace se ne zali da ju boli nekaj (trbuh ili zeludac).
    Da li netko ima slicnih iskustava?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mo Okiju tu i tma zna smrdit iz usta i to onak, bas BLJAK... Kad smo vec kod zadaha... Ovo me na nesto podsjetilo.

Ako niste znale moram vam rec da je zadah iz usta koji podsjeca na aceton alarmatni znak secerne bolesti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja djeca su ga imala zbog gastroezofagelnog refluksa ali sad je vec bolje.Annabel od kad su otklonili krajnike i adenoide nema vise ni zadaha.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mojima sam primjetila zadah iz usta kada su imali upaljeno grlo, i to svaki put "nanjusim" kada pocinje upala.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može biti da je upala grla ali tada postoje i drugi simptomi.

Možda joj je zaštopan nosić pa diše na usta. Tada je ujutro zadah iz usta jaki (jer nema dovoljno sline koja bi ga očistila)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re

To isto pitanje sam postavila na Cybermedu i dr.Bumber mi je odgovorio da ga dopeljam na pregled jer mogu biti mandule ili adenoidi.
    Došli k njemu,obavili pregled,Luka operirao treću mandulu...-zadah iz ustiju nestao!
    Možda da odeš kod ORL na pregled,možda su mandule...???
    A bilo je grozno kak mu je smrdilo iz ustiju,pogotovo nakon spavanja.Poslije su mi objasnili da je to od tog zaostalog sekreta koji od te treće mandule koja je bila ogromna nije mogao nikud nego je stajao unutra i normalno da je smrdilo!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mojoj curi dok sam je dojila nikad nije bilo zadaha iz usta, a to je bilo do nekih 20 mjeseci kad je jela sve isto što jede i sada. Sad ima 2 godine i 2 mjeseca i samo ujutro kad se probudi ima zadah koji i nije tako strašan, ali ipak se osjeti, a nema nikakvih problema s anginama.
    Inače i odrasli koji imaju angine večinom imaju zadah nakon spavanja bez obzira jesu li im upaljene ili nisu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Ako niste znale moram vam rec da je zadah iz usta koji podsjeca na aceton alarmatni znak secerne bolesti.
    ok, sad se fakat brinem!

citam knjigu domaci lijekovi za djecu i naidjem da obavezno treba ici doktoru kad dijete ima zadah koji podsjeca na aceton. no ja sam mislila da to znaci da ima temperaturu. Lei sam cesto znala osjetiti taj miris no provjerila bi celo i bilo je sve ok. jednom sam pitala MMa jel osjeti aceton, onje reko da ne vec kiselo od sira. a ja sam uvjerena da osjetim razliku. jel moguce da se taj miris javi i kod bebe od par mjeseci (tada sam pocela primjecivati). a ja jos imala gestacijski, tata i djeda dijabeticari...izludit cu dok ne saznam.... najradje bi joj sama provjerila na aparatic.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leonisa, mazes li joj desni nekim gelom protiv boli kad rastu zubici? Ja sam se par puta prestrasila jer je L imala slatkasti zadah (ja sam to odmah protumacila kao aceton) a zaboravila sam na gel za desni.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne, ne mazem joj
    ali puno bljuca pa nikad ne znam jer sir ili...

idem za koji dan kod pedice na kontrolu pa cu joj spomenuti.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ahmed ima zadah ali mi svi tuve da pretjerujem. :/

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, i kod M je isti problem. 10 dana mu je smrdilo, dobio fibru koja mu je izliječila upalu nosa i grla i smrad je nestao. Međutim, sad se opet javio. Radili smo bris grla - sve ok.
    Inače, stalno vuče prehlade bez drugih simptoma osim curenja nosa i pokoje temp., ne prevelike.
    Ped nam svaki puta propisuje antibiotik, a tek prošli put je u njegove 3 god i 10 mj. napravio bris grla.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mala digresija na acetonski zadah: javlja se kad organizam počne intenzivno razgrađivati masti tj. kad tijelo gladuje. Tipično je za dijabetes da šećer iz krvi ne može ući u stanice pa tijelo kreće s alternativnim izvorima energije (otud i mršavljenje kod dijabetesa). Međutim, slično se događa i kod jakih proljeva, povraćanja, općenito ne jedenja, vjerojatno (za nas velike ) i kod naglih dijeta. Dakle, ako dijete npr. ima jaki proljev i smrdi na aceton definitivno tomu nije uzrok šećerna već neka druga bolest. Nama se to dogodilo s Matijom kad smo prije dva tjedna završili na hitnoj u zaraznoj - jaki proljev i temperatura uzrokovani Campylobacterom. Moram priznati da sam se isprva jako strzala na acetonski zadah, ali kad sam razmislila o svemu prošla me panika. Čim je sljedeći dan počeo jesti ni zadaha više nije bilo.

Nisam liječnik, ak sam kaj fulala molim pametnije od mene da me isprave.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bok
    i mene izludi taj acetonski miris, sjeti me na ljeto prije 5 godina kad je malena imala 3. zavrsili smo u bolnici na infuziji, vec je bila letargicna a meni se cinilo kako je lijepo mirna i puno se odmara da se oporavi od bolesti. a nije se radilo o nekom alarmantnom povracanju i proljevu, samo malo jednog i drugog ali tijelo je brzo izgubilo bitne minerale a ja nisam znala da se moze tako lako dehidrirati. navodno neka djeca brze krenu tim putem a neka mogu povracati duze i ne izgubiti te vazne minerale. trebalo joj je mozda odmah davati vodu sa secerom i soli, ne znam, sad maleni (3,5) ima istu stvar i od jutros povraca sve sto popije, o jelu ni ne razmisljamo, i jasno da ima taj acetonski dah, uzas, ali ipak ne mislim da to moze biti dijabetes. ima i malu vrucinu. bojim se da cemo ipak zavrsiti na infuziji. samo jos da spomenem - u mojoj (antropozofskoj) knjizi o djecjem zdravlju to se zove "acetonemic vomiting" i tocno su opisani svi simptomi koje smo mi imali, nigdje drugdje nisam naisla na taj naziv!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •