evo, vidim da nema neceg slicnog ovome, a posto sam i ja isprobala par vasih recepata, evo da se oduzim!
Umutiti obican biskvit od:
4 jaja
24 kasike secera
24 kasike mleka
24 kasike brasna
1 prasak za pecivo
mere su malo bezveze, dok izbrojis te silne kasike, al posle par puta ja sam se izvestila pa sad merim na soljice.
Biskvit ispeci u velikom plehu od sporeta. Ispecenog ga iseci na velicinu pladnja na kome ce kolac biti. A iseci ga tako da sve cetiri strane budu isecene, tj. da nema pecenih rubova. Otprilike ostane polovina biskvita isecena, i nju treba izmrviti skroz sitno. A druga polovina ide na pladanj i malo se poprska sokom, mlekom i sl.
A sad fil:
U serpu staviti 150 gr secera da provri sa malko vode, dodati one mrvice od biskvita,4 velike kasike dzema od kajsije i 2-3 pomorandze izmiksane(meso i sok - u originalu ide i kora, ali ja je nikad ne stavljam, jer-ko zna odakle su pomorandze stigle, dal su prskane i tako to. a i da ne bude pregorko). Dzem mora biti od kajsije jer je on onako malo kiseo a i zut. Mogao bi i dzem od pomorandzi, naravno.
Kad secer provri prvo dodati mrvice, pa narandze i dzem i sve izmiksati da bude onako kremasto, glatko da se lepo razmaze. Mikserom, ne u seckalici ili necem slicnom. komadici narandze ce ostati, naravno, a tako i treba. Smesu lepo naneti na biskvit, lepo je zagladiti, jer odozgo ide cokoladna glazura! cokolade je dovoljno 100gr a moze i vise, jer onda bude deblja. U frizider da malo upije, seci na stangle ili kocke. MM uvek kaze: seci odmah, nek upija u stomaku!