-
Pa izgleda da sam ga zakomplikovala, a uopste nije! dakle zlice su velike. Ja sam ih jednom izbrojala, i sad merim na solje, one od 2,5 dl. po jedna solja secera, brasna i mleka. Pece se u velikom plehu da ne bude debelo.
Ovo sto ide preko biskvita uopste nije krema, zato se i zove fil. Gustine bude kao npr. griz ili pura ili malo gusci cokolino
nece se razliti nimalo, i zato ne treba tepsija vec bas pladanj.Narandze prvo samleti stapnim mixerom ili u multipraktiku. Ostanu komadici koji su meni bas fora. Ubacis u serpu secera i malo vode. Kad to provri, stavljaju se one mrvice i to bude bas gusto. To se promeni kad dodas izmiksane narandze sa sve sokom i dzem, koji sluzi da sve to bolje poveze. Arijanina mama je mozda stavljala vise narandzi ili mozda vise secera. anyway,ja uvek stavim ovog dzema, rekoh, moze biti i marmelada od narandzi, a verovatno i od bresaka. biskvit i fil bi trebalo da su iste debljine tj. debljine palca svaki. Odozgo cokolada. Kolac ima identican ukus jafi, probajte ga!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma