Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: stalni radni odnos i obrt

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno stalni radni odnos i obrt

Dakle, radim, stalno sam zaposlena. Namjeravam otvoriti obrt, nešto drugo od ovoga što radim za stalno, ali moju struku (magistar po novome, po starom dobar stari faks) jer je inače teško zaposliti se u struci, a žao mi silnih godina i budnih noći pred ispite.
    Jel mogu otvoriti obrt iako radim za stalno?
    I jel si ikako mogu isplaćivati neku vrstu honorara? Autorski honorar? Pretpostavljam da plaću ne smijem.
    Ili je to nemoguće? tj. nemoguće je raditi za stalno i imati obrt i raditi povremeno u njemu?
    i kako funkcionira stvar s doprinosima, mirovinskim, raznim osiguranjima i to.
    čitala sam nešto (po netu i ne mogu naći previše informacija) da se zakon mijenjao, ali ne znam je li se promijenio "nazad", tj. plaćaju li se opet dupla davanja ili je ostalo na jednom.

hvala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tahlia,

otvaranje obrta, njegovo poslovanje itd je preopširna tema za roditeljski portal.

Stoga te upućujem da se informiraš na
    www.hok.hr

i dajem ti nekoliko linkova:
    obrasci za otvaranje obrta

Hrvatska obrtnička komora - najčešća pitanja kod otvaranja obrta

odgovor na pitanje o otvaranju obrta i stalnom zapslenju

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Tahlia,

otvaranje obrta, njegovo poslovanje itd je preopširna tema za roditeljski portal.

Stoga te upućujem da se informiraš na
    www.hok.hr

i dajem ti nekoliko linkova:
    obrasci za otvaranje obrta

Hrvatska obrtnička komora - najčešća pitanja kod otvaranja obrta

odgovor na pitanje o otvaranju obrta i stalnom zapslenju
    hvala puno, pogledat ću tamo.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja ti imam obrt pored redovnog posla.

na kraju godine prijaviš dohodak na istom onom obrascu na kojem prijaviš porez za redovnu plaću. onda ti porezna na temelju toga napravi porezno rješenje za iduću godinu što sve moraš plaćat. sve ti dođe doma u obliku rješenja porezne uprave.

ipak pazi da nešto i zaradiš na tom obrtu jer te prosječno mjesečno košta oko 250kn (komorski doprinos 300kn tromjesečno, porez na obrt 500kn godišnje, oko 50kn minimalni porez i prirez mjesečno, cca 50kn banci za vođenje računa). knjige možeš vodit i sama, ako ne, i to je neki trošak, ne baš zanemariv.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •