Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Predstavnik Viza toursa: "Potrošio sam vaše novce!"

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Predstavnik Viza toursa: "Potrošio sam vaše novce!"

otkazano putovanje
    Predstavnik Viza toursa: "Potrošio sam vaše novce!"

Maturalno putovanje učenika XV. gimnazije otkazano je sinoć jer je oko 400.000 kuna netragom nestalo.

Autor: S.B./metro-portal
    Fotografija vijesti

Tek će se u petak ponovno sastati sudionici današnjeg burnog sastanka

Sinoć se u dvorani XV. gimnazije u Zagrebu održao roditeljski sastanak na kojem su trebali biti ugovoreni detalji devetodnevnog maturalnog putovanja u Tunis, čiji je početak planiran za četvrtak, 27. kolovoza. Kako su na putovanje trebali poći učenici čak šest razreda te škole, sastanku je prisustvovalo oko 160 roditelja, učenici, predstavnici škole na čelu s ravnateljicom prof. Veronikom Javor te predstavnik ugovaratelja putovanja, turističke agencije Viza tours. Direktorica agencije Vesna Šojat nije se pojavila.

Odmah na početku roditeljskog sastanka, ravnateljica je obavijestila roditelje kako agencija nije u mogućnosti podmiriti troškove organizatoru putovanja. Potom je pozvala predstavnike roditelja na razgovor s predstavnikom turističke agencije, gospodinom Šojatom, te zamolila da se pridruže pravnici među roditeljima, ako takvih ima.

Nakon pola sata, pojavili su se predstavnici organizatora, agencije Kompas, s kojima su roditelji raspravljali o uvjetima pod kojima bi se putovanje ipak moglo organizirati. Organizator je ustvrdio kako su spremni organizirati putovanje u roku od 24 sata ako na njihov račun sjedne iznos od 600.000 kuna, a za ostatak od 100.000 kuna spremni su prihvatiti bankovnu garanciju.

veronika_javor_cx_nm.gif
    Veronika Javor, ravnateljica XV. gimnazije
    Tih je 700.000 kuna ugovaratelj dužan uplatiti organizatoru, međutim, predstavnik agencije izjavio je kako mu nedostaje 400.000. Na roditeljski upit što se s tom svotom dogodilo, odgovorio je da je potrošena na plaće, doprinose i ostale troškove poslovanja agencije.

Cijena putovanja iznosila je 5.020 kuna po učeniku, a roditelji su agenciji Viza tours ukupno uplatili gotovo milijun kuna.

Kao odgovor na roditeljske provokacije, gospodin Šojat je u jednom trenutku oteo govorniku mikrofon te uzviknuo "Ja sam vaše novce potrošio i vaših novaca nema!". Tada se nekoliko roditelja sjurilo s tribina i krenulo prema gospodinu Šojatu. Atmosfera je bila na rubu incidenta, ali je izbjegnut fizički obračun.

Nakon sat i pol žučnih rasprava, jedan je predstavnik roditelja, po struci pravnik, predložio da se sastanak ponovno održi u petak, 28. kolovoza u 18h na istome mjestu kako bi se iznašlo rješenje.

prijavi: Croportal facebook
    Tagovi: prijevara, MIOC, zagreb-info, maturalno putovanje, XV. gimnaziuja
    Datum objave: 25. kolovoz 2009.
    nemrem vjerovat :shock: , ti ljudi nikad nece vidjet svojih 5020 kuna
    ovo je fakat banana drzava

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još od svojih početaka agencija Viza Tours se specijalizirala za maturalna putovanja i izlete. Pokušavali smo osmisliti novi pristup ovoj oblasti – s jedne strane, našim najmlađim putnicima želimo osigurati nezaboravni provod, a s druge strane, želimo brojne čimbenike rizika koji takva putovanja prate svesti praktički na nulu. Na kraju, vjerujemo da smo u tome uspjeli. O tome svjedoče brojne generacije maturanata osnovnih i srednjih škola kojima smo pružili i nezaboravne događaje, i odličan provod, a da su uz to prezadovoljni bili i profesori koji su na našim putovanjima doista mogli odahnuti.

Bilo bi nam iznimno zadovoljstvo da za terensku nastavu tijekom ove školske godine odaberete vrhunsku pouzdanost – izaberite nas. Garantiramo Vam, nećete se pokajati. I kao što kaže Humphrey Bogart u Casablanci: Neka to bude početak jednog divnog prijateljstva!
    ne znas bi li se ili

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali i cijena od 5020 kn je previsoka.

Pa ima aranžmana i za 3000 kn, a maturalci bi kao grupa trebali imati i popust.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Predstavnik Viza toursa: "Potrošio sam vaše novce!&

Citiraj Mukica prvotno napisa

nemrem vjerovat :shock: , ti ljudi nikad nece vidjet svojih 5020 kuna
    ovo je fakat banana drzava
    Pa piše u današnjem Večernjem (on-line izdanje,ipak je recesija) da klinci putuju u utorak u Tunis.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa oke je
    i trebaju ici ako su im roditelji platili

mene uzasava to sto das nekome s povjerenjem lovu i onda on kaze, sorry, hbga, spiskao sam vasu lovu 8)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ali i cijena od 5020 kn je previsoka.

Pa ima aranžmana i za 3000 kn, a maturalci bi kao grupa trebali imati i popust.
    Istina, to je puno preskupo,
    žalosno kaj roditelji ni ne mogu birati,
    ja prva nebi bila ta koja svoje dijete nebi poslala.

Seka mi je trenutno u Topuskom, 7 dana - 1800 kn - (!) bez prijevoza, sami smo ju morali odvesti.
    Isto too too much, a što možeš, ili da ne ide

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

http://www.lastminute.com.hr/put/698...smine_beach_5/

Istina, radi se o last minute ponudi za cca. 2800 kn, ali opet, s obizirom na veliku grupu, sigurno je da su mogli proci puno jeftinije od 5000kn.

Osim toga, nije mi jasno (odnosno, mogu misliti) zasto skole dogovaraju maturalce sa malim agencijama, koje zakupljuju aranžmane kod velikih (u ovom slucaju Kompas). Znaci da cijena u startu mora ukljucivati Kompasovu cijenu+proviziju male agencije.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Osim toga, nije mi jasno (odnosno, mogu misliti) zasto skole dogovaraju maturalce sa malim agencijama
    zašto?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Osim toga, nije mi jasno (odnosno, mogu misliti) zasto skole dogovaraju maturalce sa malim agencijama
    Zato što ravnatelji imaju velike koristi od toga. Eto, kratko i jasno...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    ili je netko nekome rođak

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    :? :?

Ne vidim kakve bi koristi imao ravnatelj od toga.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerovatno misli da ravnatelji dobiju pinku

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno, potpuno krivo

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    naravno, potpuno krivo
    Skoro sva nabava, natječaji i takva prodaja obavijena je korupcijom. Pa bilo to i u vidu besplatnog vikenda u nekim toplicama. Ne bih se iznenadila da netko ima korisiti. Pa makar i takve bezvezne.
    Mi volimo da nas se podmaže. I volimo podmazivati.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vjerovatno misli da ravnatelji dobiju pinku
    netko valjda dobije nešto, jer ej totalno nelogično zašto se uzima neka mala firma koja kupuje taj aranžman od velike umjesto da se radi natječlaj i izabere najpovoljnija ponuda ?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naravno, potpuno krivo
    Misliš da sam ja u krivu ilil...??? Nisam te shvatio... :/

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Javna je stvar da ravnatelji ostvare kojekakve "beneficije" ako organiziraju izlete/maturalce preko takve agencije. I nitko me ne može uvjeriti da je drugačije

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Prije nekoliko godina sam isto čula nevjerojetnu priču o maturalcu u MIOC-u..
    Maturalac u Češku tj. Prag ih je izašao oko 5000 kn dok je u mojoj školi bio oko 2200kn..
    S tim da smo mi imali bolji hotel i na puno boljoj lokaciji. Nama je put organizirala jedna manja agencija a njima jedna velika -ako ne i najveća u HR.
    O čem se tu radi :? :? :? izgleda da netko gura svoje igrače tj. "agencije".. a roditelji naravno nemaju pravo glasa!!!!!!!!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moover, naravno da si u krivu
    koje ideje
    da netko ima koristi od toga
    ot, ali čini mi se moover da u zadnje vrijeme općenito teže shvaćaš zezanciju

ma to su igre bez granica
    a ljudi na sve pristaju za zadovoljstvo djeteta
    kad sam ja išla na maturalac prije hmhm 8) puno godina razrednica nas nije htjela voditi ako ne platimo put njenoj frendici, koja nam je predavala informatiku
    kao neće ona sama s nama, da joj ova pomogne
    i mi morali priznati
    naravno da su njih 2 išle na svoju bandu, a mi na svoju
    informatičarku nismo sve vrijeme vidjeli, toliko o njenom paženju na nas

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi morali priznati
    priznati - pristati

kad nema edita

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ot, ali čini mi se moover da u zadnje vrijeme općenito teže shvaćaš zezanciju
    ja barem stavim smajlić iza zajebantskog posta... a i nije poanta da ja shvaćam tuđe zezancije nego da vi skužite moju...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno ekskurzije

Koju agenciju izbrati? Nije to lako!

Pokušajte kao roditelj utjecati na odluku o tome! He He ...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda neku koja vodi u Španjolsku? Schweine flu u cijeni!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

:?

U mojoj školi se uvijek traži više ponuda i SVE pristigle ponude se prezentiraju roditeljima - roditelji odabiru preko koje će agencije ići.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas u školi pozovu roditelje i kažu samo idemo tu i tu ,
    cijena tolika , potpišite ukoliko pristajete i to je sve....
    kakvo razmatranje , kakve ponude.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

KOma. :/

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mda, jadni roditelji...
    dakle, ovako to otprilike funkcionira u našim krajevima:
    1. prikupljaju se prijedlozi za destinacije po izboru djece
    2. prikupljanje ponuda koje traže djeca, eventualno roditelji (rijetko) i najčešće (čitaj, gotovo uvijek) izabire se ponuda agencije koju je našao profesor voditelj puta
    3. profesor ima plaćen put (prezentiran u vrijednosti aranžmana) i dnevnice koje mogu iznositi od 300-500 kn po danu, tj oko 70 eura po danu, kao inače za inozemna putovanja! visina dnevnice ovisi o agenciji...
    4. onda profesoru treba još jedna osoba za "pomoć" na putu, kojoj se također sve ovo pod broj 3 omogućuje, naravno, na teret roditelja... ukoliko, naravno, ide više od 20 učenika, ali nije isključeno ni manje, samo onda kalkulacija ispadne previsoka, pa se mijenja aranžman...
    5. onda krene kalkulacija putovanja na bazi xy faktora, sve bez fakultativa i bez raščlanjivanja troškova, za koje ja mislim da bi trebali postojati, ali još ih niti jedan roditelj nije zatražio!!! niti ih je iti jedna agencija spremna dati

dobar dio profesora prepušta brigu o učenicima pratitelju putovanja i zapravo ne opravdava trošak dnevnica, jedan dobar dio ih vodi bračne partnere, prijatelje, djecu i sl. koji, naravno, nisu kompetentni za rad sa 25 tinejđera, ali im je dobrodošlo besplatno putovanje!!!

kada sam svojevremeno pokušala pomoći organizirati putovanje na dobrobit djece i njihovih roditelja automatski sam bila napadnuta od strane profesorice čiji intresi bi time bili narušeni...tako da sam prestala, jer se nikada nitko od roditelja ne buni...pa tko sam onda ja...

radim 10 godina u srednjoj školi, radila sam i kao turistički vodič i pratitelj putovanja, tako da sam upoznata sa svim segmentima organizacije i vođenja putovanja....
    iz iskustva mogu reći da se roditelji nikada ne raspituju detaljnije o segmentima putovanja koje plaćaju, kao i da profesori (ruku na srce ima i rijetkih iznimki) guraju ono što je njima najbolje!

dakle, uopće ne krivim agencije, i oni pokušavaju poslovati sa profitom, a to mogu jer im tisuće roditelja to svake godine omogućuje. bez pitanja!

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kao provjeru gore navedenog, pokušajte u bilokojoj agenciji dobiti raščlambu troškova za putovanje jednog maturanta...

btw. pratitelji putovanja nemaju pravo razglede pratiti tekstualnim objašnjenjima (osim možda još nešto po Nizozemskoj), za to biste trebali platiti lokalne vodiče (čije cijene variraju od nekoliko desetaka eura u Pragu- gdje ih zato svi angažiraju, do 400 eura/dan u Amsterdamu), tako da, ukoliko hodate kroz grad i vaš pratitelj šuti pored vas to je zato što zna da ne smije pričati, odnosno smije ukoliko će agencija pokriti sve troškove kazne (cca 5000 eura u Beču za agenciju, kao i 2000 eura za pratitelja)...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno ekskurzija

Profesori su ti koji bi trebali "dignit" eskurziju na neki nivo, a to znači da bi o tim gradovima koje posjećuju trebali nešto prije i naučit. Osim toga može i profesor bit vodič ako se pripremi (kažu da nemaju dva mj. godišnjeg ljeti nego da se pripremaju). DAnas postoji internet, knjige, brošure, porspekti...
    Profesori ih vode i sretni su da "ubiju" dnevnicu, a da se učenici vrate živi i zdravi (bez alkoholnih koma) , a to šta ništa nisu naučili nema veze...
    Plaća je ista nebitno o rezultatima...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa
    kao provjeru gore navedenog, pokušajte u bilokojoj agenciji dobiti raščlambu troškova za putovanje jednog maturanta...
    ne znam koja agencija će ti dati raščlambu troškova... to bi (ipak) trebala biti poslovna tajna. ni ja ju nikom nisam davala dok sam bila u agenciji (davnih dana ).

poanta je u nečem sasvim drugom: grabežu profita

ako ja prosurfam netom, i nađem cijenu avio karte s taksama, cijenu smještaja u hotelu, cijene transfera na aerodrom i natrag, dodam razne "sitne" troškove - i onda to ispadne cca 50% cijene aranžmana - nešto definitivno ne štima. ne znam koliko agencije dobivaju popust na grupe, ali mislim da taj dio pokriva dnevnice i put profesora (u odnosu na broj učenika, naravno). a ne dam nekom 50% zarade.

problem je u tome što većina roditelja onak "po inerciji" potpiše suglasnost za put, na način: SVI idu na maturalac, pa nek ide i moje dijete... jes da je SKUPO, ali NEKAKO ćemo se snaći...

ja sam probala upozoriti na nelogičnosti u ponudi, no pogledali su me ... otprilike - daj šuti, da roditeljski završi čim prije...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A i koji k.... se plaća vozač?? Profesori bi za tu dnevnicu mogli i trebali položiti još koju kategoriju i odvesti djecu sami!

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Za tu dnevnicu, draga moja, sam ja budan većinu noći i pazim da djeca ne rade gluposti. Za tu dnevnicu pazim da vaša djeca ne rade gluposti po danu i da se ne dogodi neko veće sr**** na koje možemo utjecati. Ako smatraš da je 70 eura za kontroliranje 14 djece 0-24, onda se ja odričem maturalca i slobodno ti odeš. Za istu dnevnicu.

Btw, ne, ne radim u SŠ; radim u OŠ. Nama je dnevnica još mizernija jer idemo na domaće lokacije. Dnevnica je 170 kn. Znači, plaća mi je cca 7 kn/h da se brinem za vašu djecu 0-24.

Imaš pravo, zbilja smo preplaćeni. Hej, mogli bi za tu dnevnicu naučiti voziti i avion i autobus! Pa da uopće nemamo troškove puta. Bravo!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: ekskurzija

Citiraj split prvotno napisa
    Profesori su ti koji bi trebali "dignit" eskurziju na neki nivo, a to znači da bi o tim gradovima koje posjećuju trebali nešto prije i naučit. Osim toga može i profesor bit vodič ako se pripremi (kažu da nemaju dva mj. godišnjeg ljeti nego da se pripremaju). DAnas postoji internet, knjige, brošure, porspekti...
    Profesori ih vode i sretni su da "ubiju" dnevnicu, a da se učenici vrate živi i zdravi (bez alkoholnih koma) , a to šta ništa nisu naučili nema veze...
    Plaća je ista nebitno o rezultatima...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najbolje da si ja sama platim maturalno , jel da..

pretpotavljam da u nekim školama ima muljanja, a za svoju odgovorno tvrdim da NEMA

imali smo 6 roditeljskih na temu maturalca, jedan učenik dobio gratis, a izabrana je po meni lošija ponuda, no roditelji su inzisitiralii sad nema prigovora.....

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kakvi su današnji srednjoškolci...trebali bi biti sretni da se netko od nastavnika uopće želi upustiti u takvu avanturu :/ . Ne znam niti jednog koji rado ide.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj razred svojedobno nije išao na maturalno putovanje jer naša razrednica nije htjela ići. Na kraju drugog srednje išli smo na nekakvo malo maturalno, isto kao i na kraju osmog. Oba puta išli su muževi s razrednicama, i nije mi ni tada smetalo prisustvo još jedne odrasle osobe. Po definiciji putovanja s tridesetak djece su kaotična.
    Danas kao roditelj jednako mislim o tome: draže mi je da uz razrednicu/ka ide još jedna odrasla osoba, pa i više njih. Spremna sam u cijeni aranžmana platiti podijeljenu cijenu za pratitelje.
    Drugo je što je sorcie napisala: cijena aranžmana kao dvostruki zbroj karata, puta, hotela itd. I roditelji koji na sastanku udave nepotrebnim pitanjima, a ne propituju način izbora odredišta i agencije.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zna se da na 14 djece mora ići 1 odrasla osoba (pratitelj). Kako se po pedagoškom standardu pretpostavlja da razred ima maksimalno 28 učenika, to znači da na 1 razred idu 2 pratitelja. Moram priznati da još nisam čuo da neki vode svoje bračne drugove. Ja osobno to ne bih nikada napravio. Čist račun, duga ljubav. Ukoliko nitko od kolega ne bi bio voljan ići (a neke škole u Zagrebu su već odavno odustale od višednevnih putovanja jer nastavnici odbijaju ići!), onda bih pitao ima li ijedan roditelj volje ići na putovanje. Ako nema nijedan, u tom slučaju- I'm sorry, ne idem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da se mene pita to se sve treba ukinuti ,a neka ih na višednevne izlete vode roditelji

ja pristajem na jednodnevnu terensku nastavu i sve 5

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bit ću OT, kao i dosta ovog ovdje, ali čini mi se da je baš zanimljivo.
    Prošlo ljeto smo bili na Braču u mjestu Povlja i jednu večer je došlo dvadesetak jedrilica. To je bilo maturalno putovanje negdje iz Austrije ili Njemačke. Na svakoj jedrilici je bilo 4 ili 6 učenika (ne sjećam se) i jedan pratitelj. Nevjerojatno mi je izgledalo da to funkcionira, ali nisam kasnije nigdje u crnoj kronici vidjela da se netko izgubio.

Da se razumijemo, ne predlažem to, samo opisujem

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

1 pratitelj na 6 učenika je san snova. Iako priznajem da se ja ni to ne bi usudio. Ne daj Bože neko dijete padne sa jedrilice! Odmah bi bilo da sam nesposoban i ne znam što sve ne.

Uostalom, žalosna je činjenica da je našim đacima u SŠ (ne pretjerujem ako kažem barem 50% učenika) vrhunac maturalca beskonačno opijanje do dugo u noć koje mi ne možemo spriječiti nikako (zašto? druga tema!) ili gubitak nevinosti (koje opet ne možemo spriječiti jer moramo i mi nekad spavati). Nadam se da nitko neće dignuti bunu sada zbog ovog drugog. Ali i to se često događa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

eh, ima ih i u OS koji na ekskurzijama streme uglavnom ka opijanju i gubljenju djevicanstva (OT)!

dakle, i kod nas se uzimaju ponude 3 agencije, saziva roditeljski i onda odlucuje...meni je tako svejedno s kim ih vodim i gdje. dnevnica mi je uvijek 170 kn, nis ne spavam, pljenim Zuje, cigarete, tjeram lokalne decke i sl...

ukoliko je vise razreda koristilo usluge iste agencije (bilo za visednevne bilo za jednodnevne izlete), moze se dogoditi da na kraju godine dobijemo jedan gratis bus, pa ravnateljica izmisli neko nagradno putovanje (tipa za ucenike koji su sudjelovali na zipanijskim ili drzavnim natjecanjima). eto, to je korist koju imamo mi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

velim ja , ukinuti izlete s noćenjima i sve 5

nitko neće zarađivati na dječici, nema sumnje u zle učitelje, a ako dođe do problema ,pozoveš roditelje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •