Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: oslikavanje zidova

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno oslikavanje zidova

Imate li ideju za osilkavanje zidova dječje sobe? Koje boje su najbolje? Možda je već bio topic o tome, ali ne mogu naći. Htjela bih im urediti sobicu za početak škole, a ne znam otkud početi.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Boje koje poticu koncentraciju te relaskiraju su plava, ljubičasta i hladno zelena.

Ako želiš pojačati dinamiku djeteta onda su dobre narančasta, žuta i crvena, ali u doziranoj količini jer crvena baš nije pogodna za prostorije gdje se spava.

Soba u kojoj je N je kombinacija plave (kao pozadine) te zagasito narančaste, zelene i hladnijeg tirkiza. S time da su ove zadnje boje razbacane u krugovima.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Boje koje poticu koncentraciju te relaskiraju su plava, ljubičasta i hladno zelena.

Ako želiš pojačati dinamiku djeteta onda su dobre narančasta, žuta i crvena, ali u doziranoj količini jer crvena baš nije pogodna za prostorije gdje se spava.
    Kad se nama trebala curka prva roditi, ja sam oslikala cijelu sobu. Po zidovima sam nacrtala livadu sa Irisima (ono ljubičasto-plavo cviječe) i sunce u zalazu, na bijelom zidu. Izgleda prekrasno, nije preteško ako imaš nekog feelinga za slikanje, i te boje idu super jedne s drugima.
    Ako želiš samo jednobojne zidove, svakako neka lagano indigo, i možeš ubaciti malo zvjezdica i mjesec, tako sam ja imala kao dijete...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa

Kad se nama trebala curka prva roditi, ja sam oslikala cijelu sobu. Po zidovima sam nacrtala livadu sa Irisima (ono ljubičasto-plavo cviječe) i sunce u zalazu, na bijelom zidu. Izgleda prekrasno, nije preteško ako imaš nekog feelinga za slikanje, i te boje idu super jedne s drugima.
    Ako želiš samo jednobojne zidove, svakako neka lagano indigo, i možeš ubaciti malo zvjezdica i mjesec, tako sam ja imala kao dijete...
    Sigurno lijepo izgleda!

Evo ovako izgledaju naši zidovi koje sam opisivala.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Baš mi je slatko ovo s krugovima...
    Ako nisi neki slikar ima u Meblu kupiti samoljepivih tapeta koje se poslije jednostavno skidaju...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo ovako izgledaju naši zidovi koje sam opisivala.
    Prekrasno sad sam dobila i neke nove ideje
    Ja vam ne mogu slikat svoje jer je u Dubrovniku a trentuno sam u ZG...ali pun pogodak kombinacija boja, pa tko nije baš previčan u slikanju može te boje kombinirati jednostavnije.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A kome fali ideja ili mu treba pomoć u osmišljavanju zida - ima po internetu gomila stranica s idejama i uputama kako to naslikati (korak po korak). Linkovi su mi spremljeni u favoritse u drugom kompjuteru, ali samo sam u Google ukucavala pojmove wall mural i sl. Izbaci masu toga.

I još jedan savjet za one koji ne slikaju baš najbolje - ako možete nabaviti projektor, jednostavno sliku s kompjutera projicirate na zid i prekopijavate

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajme ORA zar su ono tvoji crteži i slike....sve su čudo ali broj 6 mi je ono nevjerovatna.....valjda ču umrijet a neću shvatit odgovor na pitanje kako kako netko može tako crtat....nevjerovatno.....kakav to mora bit filing kad otkriješ da znaš crtat da sve tvoje slike liče na nešto za razliku od drugih.....ja bi tako koji put voljela nešto nacrtat, ali mom 4- godišnjaku ide bolje nego meni.......

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    ja bi tako koji put voljela nešto nacrtat, ali mom 4- godišnjaku ide bolje nego meni.......
    Pa pusti njega neka oslika zid, vjerujem da bi ti bio jako zahvalan i sretan

I da, Ora

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme ORA zar su ono tvoji crteži i slike....sve su čudo ali broj 6 mi je ono nevjerovatna.....valjda ču umrijet a neću shvatit odgovor na pitanje kako kako netko može tako crtat....nevjerovatno.....kakav to mora bit filing kad otkriješ da znaš crtat da sve tvoje slike liče na nešto za razliku od drugih.....ja bi tako koji put voljela nešto nacrtat, ali mom 4- godišnjaku ide bolje nego meni.......
    Da, moji su crteži.
    Drago mi je da ti se sviđaju.
    Lijepo je znati da čovjek ima neki talenat... ali svatko od nas ima nešto...
    Iznenadila bih se koliko se crtanje može naučiti... bez obzira na talenat.
    Tako kako tebe čudi da netko može nešto nacrtati, tako mene čudi kako netko može nešto odlično napisati... ili skladati glazbu...

Slažem se s Pčelicom, daj sinu da oboji koji zid... njemu će to biti odlična zabava, osjećat će se super jer će se moči izraziti negdje gdje će to svi vidjeti... lako se s vremenom zid preboji.

Roza hvala ti!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

rei ora čime si brubila krugove dok si farbala iznutra....mi inače koristimo krep traku ali sumnjam da će mi za krug tako dobro ispast

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da znam ORA da se može nešto naučiti, ali za ovo što ti radiš već je potrebno malo darovitosti...vidi pokušala sam naučit crtat oči po tebi ...gle te mile okice

http://public.fotki.com/tic-tac/ehhe/

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rei ora čime si brubila krugove dok si farbala iznutra....mi inače koristimo krep traku ali sumnjam da će mi za krug tako dobro ispast
    Nisam ih ničime obrubila već sam samo šestarom napravila krugove po zidu i onda sam ih bojala sa spužvicom tupkajući da ispadnu "mucaste".

da znam ORA da se može nešto naučiti, ali za ovo što ti radiš već je potrebno malo darovitosti...vidi pokušala sam naučit crtat oči po tebi ...gle te mile okice

http://public.fotki.com/tic-tac/ehhe/
    Jako dobro.
    Malo opusti ruku i probaj što manje povlačiti prekidati liniju.
    Istražuj liniju jer je kod crteža bitna redukcija iste.
    Tako dobijemo upravo taj "realan" izgled.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I meni se jako sviđaju ovi krugovi. Namjeravala sam slično urediti sobu mojoj djeci, no kako su manji htjeli su crteže. Budući da nisam neki talenat, pronašla sam svoju tehniku kako prebaciti sliku na zid a dalje je igra bojama.

Evo par slikica

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako možete negdje nabaviti ili posuditi projektor ili grafoskop pa projicirati na zid, to je najbolji način za slikanje po zidu za nedarovite.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi smo u starom stanu pofarbali jedan zid u regata plavu nijansu u obliku valova do pola zida a onda sam poljepila po tim valovima i "na dnu mora" one vakuum slike brodova i morskih životinja.super je bilo.sada nismo farbali zidove jer je novi stan i bilo mi je žao odmah navaliti na zid,a i da mi se ne isparava u sobi jer smo morali brzo useliti,pa sam opet nabavila te naljepnice za zid,ovaj puta krteka i isto jako lijepo izgleda.na druge dijelove sobe sam poljepila edukativne plakate tipa slova,brojke,oblici,boje...ima jako lijepih.tako da je soba šarena i vesela,a nije u biti intervenirano sa nikakvom bojom.
    doduše u malešnci mislim da ima jedan dućan-firma,tip oslikava zidove,ali crteži mu uvijek izgledaju "grafiti" kaj god da crta. :/ a možda da za neku siću uzmeš studenta ili učenika primjenjene da ti oslika,ako nemaš projektor?mada mislim da se ti projektori mogu i posuditi tipa u knjižnicama i sl.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj radosnica prvotno napisa Vidi poruku
    I meni se jako sviđaju ovi krugovi. Namjeravala sam slično urediti sobu mojoj djeci, no kako su manji htjeli su crteže. Budući da nisam neki talenat, pronašla sam svoju tehniku kako prebaciti sliku na zid a dalje je igra bojama.

Evo par slikica
    Podižem temu!

Radosnica kako si to radila?

Ja bih se odvažila i probala nekako oslikati ili veselo obojati sobu, trebam još ideja.

Ovo mi je super, ali SF: http://muralmax.com/racecar_mural.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •