Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Podnica - bračni krevet

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Podnica - bračni krevet

Dakle, u nekakvom smo razmišljanju da si napravimo novi bračni krevet ( ništa fensi ), bitna je funkcionalnost i da ne škripi - ovaj stari nas izluđuje

Znači bitno je da je čvrst.
    Imamo stolara s kojim ćemo se dogovoriti oko izrade, ali me tu zanimaju vaša iskustva, preporuke, savjeti - znači možda koje drvo, kako izvesti spojeve, nogice i sl.

Također me zanima podnica, do sad smo imali onu s drvenom letvicama u metalnom crnom okviru i nije baš više iskoristiva mislim si, a osim toga taj metalni okvir se trlja uz šarafe kojima je spojen krevet i škripi ko vrag - malo na knap sjedne u okvir kreveta.
    Ili zadržati podnicu (mada ja najrađe nebi ) i napraviti novi okvir?
    Jel netko ima onakvu podnicu, gdje su letvice povezane platno trakom - mislim da se zove rolo podnica i kako ste zadovoljni s takvom?

Dimenzija kreveta 180x200.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Podnica - bračni krevet

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Jel netko ima onakvu podnicu, gdje su letvice povezane platno trakom - mislim da se zove rolo podnica i kako ste zadovoljni s takvom?

Dimenzija kreveta 180x200.
    mi imamo takvu i super smo zadovoljni

(osim što je mm, kad je otvarao kutiju u kojoj je bila podnica, slučajno zarezao tu trakicu, pa sam imamo 2 letvice koje slobodno putuju krevetom 8) Ali ne smeta, smjestili smo ih na dio di su nam noge dok spavamo i nema problema. )

krevet imamo 3 godine, ne škripi. stvarno nemam zamjerke

podnica je bila u kompletu s krevetom, nismo je posebno kupovali

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi imamo krevet 200X200 i dvije podnice i neki dosta skup anatomski madrac, super je udobno, več ga imamo 3-4 godine i ne škripi...drvo je čini mi se hrast, najobičniji, 4 noge i ogradica poviše glava.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi evo vec sestu godinu spavamo u krevetu napravljenom po nasoj narudzbi. Krevet je 180x200 stim sto je sirina sa namerom 1cm manje kako ne bi bilo rupe izmedju madraca. (Ja sam uvek za odvojene madrace, MM je znatno tezi od mene pa ako spavamo na jednom madracu, nekako sam uvek "nagnuta" na njegovu stranu i svaki njegov pokret me probudi). Podnice su isto odvojene, drvene, povezane trakom. Nista ne skripi i jako je udobno.

Krevet je jako jednostavan, okvir i 4 noge- sve od bukve sa ivicama od nekog svetlijeg drveta, ne mogu se setiti kojeg. Trazili smo da ceo krevet bude u drvetu bez i jednog metalnog srafa. Spojevi su vise nego jednostavni-najobicniji drveni klipici. Dakle, rupe sa obe strane, ubaci se klip u jednu, druga daska se nabije na to i gotovo. Spaja se kao puzzle i krevet se moze razmontirati i namontirati za bukvalno 5 minuta.
    Eto, napisah hvalospev o svom krevetu, ali zaista sam odusevljena njime i nikada nisam tako dobro i udobno spavala.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj polfezna prvotno napisa
    Krevet je jako jednostavan, okvir i 4 noge- sve od bukve sa ivicama od nekog svetlijeg drveta, ne mogu se setiti kojeg. Trazili smo da ceo krevet bude u drvetu bez i jednog metalnog srafa. Spojevi su vise nego jednostavni-najobicniji drveni klipici. Dakle, rupe sa obe strane, ubaci se klip u jednu, druga daska se nabije na to i gotovo. Spaja se kao puzzle i krevet se moze razmontirati i namontirati za bukvalno 5 minuta.
    Eto, napisah hvalospev o svom krevetu, ali zaista sam odusevljena njime i nikada nisam tako dobro i udobno spavala.
    Ovo mi se čini jako interesantno, jesu to klipići onakvi kakvima su na ladicama spojene fronte, ali veći ili? Ajde probaj opisati malo veličinu tih utora i dužinu klipića.
    I ništa se nigdje ni ne lijepi ljepilom?

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja bih pod hitno trebala kupit novu podnicu, istih dimenzija, 180x200. Imamo super madrac kojeg smo kupili prije nekoliko mjeseci a podnica prastara. Sad me zanima što je bitno kod kupovanja podnice, na što da obratim pažnju?I ako je netko kupovao u zadnje vrijeme kako se kreću cijene?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod podnice je bitno koliki je razmak između letvica i koliko kila podnosi.

Dobra podnica je oko 500-700kn.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Kod podnice je bitno koliki je razmak između letvica
    Koliki je razmak bolji - veći manji, ajde malo objasni molim te.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja bi samo dodala savijet kod sklapanja kreveta ( ako to radite sami )
    Doobro zasarafite sve vijke, ono.. neka to ucini neka jaca muska ruka, jer ako budu i malo klimavi, s vremenom ce se jos vise popustiti , a vas krevet ce poceti skripati da ga vise niti jedan stolar ni madrac nece moci spasiti.
    Dakle, sarafciger u ruke i zavini !

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ovo mi se čini jako interesantno, jesu to klipići onakvi kakvima su na ladicama spojene fronte, ali veći ili? Ajde probaj opisati malo veličinu tih utora i dužinu klipića.
    I ništa se nigdje ni ne lijepi ljepilom?
    Da, upravo takvi. Duzina ti zavisi od rama za krevet(probijeno je celom duzinom, dakle, vidi se spolja kruzic) a sirina je na nasim 1cm. Imamo jedan taj klip viska i drveni cekic da mozemo "izbiti" ostale klipice u slucaju razmontiravanja kreveta. Iz tog razloga i jesu tako dugacki ti klipovi, inace se ne bi moglo razmontirati jednom kada se spoji.

Ceo krevet nema apsolutno nista osim drveta. Nema lepka, metala, cak nije ni premazan lakom vec samo nekim voskom. Tek sam sada videla da ni na podnici nema drugih materijala.
    Bila sam ubedjena da imamo rolo-podnicu i sad videh da nemamo. Sam ram kreveta ima "proreze" za daske podnice. Ti "prorezi" su duboki koliko i daska, daska je siroka 8cm a razmaci izmedju dasaka su isto 8cm.

Jako mi je tesko da objasnim sve ovako napismeno. Ako je nerazumljivo a interesuje te, mogu ovih dana uslikati pa da vidis.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Može ako ti nije problem

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo nedavno kupovali novi krevet 180X200, i morali smo kupiti 2 podnice, a o tome koje ćeš podnice uzeti ovisi kakav imaš madrac, ako je bez opruga , znaći od razno raznih pjena podnica mora biti gušća, ako imaš opregu dobra je i ona obična,..
    Mi smo uzeli od hespa 2 podnice gušće i madrac od hladno ljevane pjene s 7 komora... i super samo zadovoljni , ništa ne škripi, krevet smo kupili neki no name srednje kvalitete i sve nas je skupa izašlo oko 7000kn.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Citiraj twin prvotno napisa
    Kod podnice je bitno koliki je razmak između letvica
    Koliki je razmak bolji - veći manji, ajde malo objasni molim te.
    što gušće to bolje. mi smo kupili neki dan od hespa po komadu 670 kn.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi imamo od hespa, Legenda S. Kupljene pred nekih godinu dana. Nismo zadovoljni, škripe za poludit.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj superx prvotno napisa
    Mi smo nedavno kupovali novi krevet 180X200, i morali smo kupiti 2 podnice, a o tome koje ćeš podnice uzeti ovisi kakav imaš madrac, ako je bez opruga , znaći od razno raznih pjena podnica mora biti gušća, ako imaš opregu dobra je i ona obična,..
    Mi smo uzeli od hespa 2 podnice gušće i madrac od hladno ljevane pjene s 7 komora... i super samo zadovoljni , ništa ne škripi, krevet smo kupili neki no name srednje kvalitete i sve nas je skupa izašlo oko 7000kn.
    Čini mi se da madrac nema opruge - federe jel, koliko se sjećam bio je opnako vakumiran i onda je trebao stajati jedno 24sata dok se nije ispravio i došao u stanje kakvo je za spavanje ( mislim nismo baš prezadovoljni, ali kaj sad, nemam i za to - star je nekih 4 godine ) - jel mogu onda uzeti onu rolo podnicu ili?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa
    Ja bih pod hitno trebala kupit novu podnicu, istih dimenzija, 180x200. Imamo super madrac kojeg smo kupili prije nekoliko mjeseci a podnica prastara. Sad me zanima što je bitno kod kupovanja podnice, na što da obratim pažnju?I ako je netko kupovao u zadnje vrijeme kako se kreću cijene?
    Mi isto imamo malo bolji madrac uz koji smo prvo uzeli neke jeftine podnice. Onda smo bili dosta nezadovoljni pa smo zvali proizvođača gdje su nam rekli da uz taj i taj madrac idu takve i takve podnice tako da ti je možda najbolje raspitati se kod proizvođača. Također su nam rekli da je obavezno uzeti dva madraca ako je razlika u težini između partnera veća od 20 kg. Nažalost, ništa od toga nam nisu spomenuli u salonu gdje smo kupovali madrac pa je za taj savjet već bilo prekasno.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naš je Perfectadreams Galaxy soft madrac od hladno lijevane pjene. I mi smo se dosta raspitivali da li kupiti dva ili jedan dupli madrac i svak ima neku svoju teoriju. Na kraju smo uzeli dupli i iako je dosta velika razlika u kg MM-a i mene stvarno se ništa ne osjeti kad se on okreće i mrda. Glavni razlog mi je bio što smo uzeli ovaj dupli taj što se E. još dosta često zna ušuljati k nama u sredinu pa mi je bezveze da spava točno na spoju. Mislim da ću ipak otići do njih da mi preporuče i odgovarajuću podnicu, a mislila sam malo uštediti bar na tome

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nama su uz madrac od Hladno ljevane pjene, to nije onaj smotani u rolu to su od PU pjene, preporučili Hespove podnice malo gušće ne znam kako se točno zovu, cijena im je oko 500kn/kom, to su klasične podnice za te madrace, znaći bez nekig super funkcija podizanje, spuštanje itd. to nam nije trebalo nego neka kvalitetna podnica klasik, i jako smo zadovoljni..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj polfezna prvotno napisa Vidi poruku
    Da, upravo takvi. Duzina ti zavisi od rama za krevet(probijeno je celom duzinom, dakle, vidi se spolja kruzic) a sirina je na nasim 1cm. Imamo jedan taj klip viska i drveni cekic da mozemo "izbiti" ostale klipice u slucaju razmontiravanja kreveta. Iz tog razloga i jesu tako dugacki ti klipovi, inace se ne bi moglo razmontirati jednom kada se spoji.

Ceo krevet nema apsolutno nista osim drveta. Nema lepka, metala, cak nije ni premazan lakom vec samo nekim voskom. Tek sam sada videla da ni na podnici nema drugih materijala.
    Bila sam ubedjena da imamo rolo-podnicu i sad videh da nemamo. Sam ram kreveta ima "proreze" za daske podnice. Ti "prorezi" su duboki koliko i daska, daska je siroka 8cm a razmaci izmedju dasaka su isto 8cm.

Jako mi je tesko da objasnim sve ovako napismeno. Ako je nerazumljivo a interesuje te, mogu ovih dana uslikati pa da vidis.
    POZDRAV,
    SVIĐA MI SE OVO ŠTO SI NAPISALA I REKLA O VAŠEM KREVETU I MI TAKO NEŠTO GLEDAMO, JER OVIH TZV"KREVETE" KOJI SU NIŠTA KORISTI MI SE ISKRENO GADE....MOLIM TE ZA FOTKE VAŠEG.....AKO GA NISTE SASJEKLI U MEĐUVREMENU?!
    UNAPRIJED TI HVALA (markopr333@gmail.com)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •