Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: juha kukuruz

  1. #1
    Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    937

    Početno juha kukuruz

    Probala sam s pretražnikom ali ne ide.
    Jednom davno sam čitala jedan recept za gustu krem juhu od kukuruza.
    Ide unutra i vrhnje za kzhanje i sbve se zmiksa.
    Jel zna netko recept?
    Pomoć molim.

  2. #2
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    i mene zanima! :D

  3. #3
    sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    2,248

    Početno

    ja ovako radim juhu od kukuruza:

    skuham pileca prsa, izvadim ih i ostavim sa strane. u toj vodi prokuham kukuruz iz konzerve (probala sam i sa svjezim, ali dulje traje), dodam vegete (trudim se izbjegavati pravu, pocela sam koristiti onu, kao zdraviju, iz dm-a) i papra. prokuham, maknem s vatre i izmiksam. u to vratim piletinu, naribam sira i ubacim malo persina. uz to napravim mali crveni umak od paradajza koji je ljutkasti (chilli, kajenski papar, djumbir...ovisno tko sto voli...) i njega ubacim tek u tanjur.

    da bi juha bila gusca, po zelji, stavim i krumpire koje kuham u posebnoj vodi i tu vodu vise ne koristim.

    ponekad se i poigram sa zacinima, pa osim papra, tzv. vegete i persina, u juhi nekad zavrsi malo korijandra ili kurkume.

    i, naravno, ako radim vegetarijansku verziju, izbacim piletinu.

    kolicine sastojaka biram odokativno. vecinu hrane tako pripremam.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Smiksati kukuruz iz konzerve. Dodati vrhnje za kuhanje i vode - ovisno o željenoj gustoći. Posoliti. Eventualno dodati sjeckani peršin ili vlasac.

  5. #5
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj sarasvati prvotno napisa
    ja ovako radim juhu od kukuruza:

    skuham pileca prsa, izvadim ih i ostavim sa strane. u toj vodi prokuham kukuruz iz konzerve (probala sam i sa svjezim, ali dulje traje), dodam vegete (trudim se izbjegavati pravu, pocela sam koristiti onu, kao zdraviju, iz dm-a) i papra. prokuham, maknem s vatre i izmiksam. u to vratim piletinu, naribam sira i ubacim malo persina. uz to napravim mali crveni umak od paradajza koji je ljutkasti (chilli, kajenski papar, djumbir...ovisno tko sto voli...) i njega ubacim tek u tanjur.

    da bi juha bila gusca, po zelji, stavim i krumpire koje kuham u posebnoj vodi i tu vodu vise ne koristim.

    ponekad se i poigram sa zacinima, pa osim papra, tzv. vegete i persina, u juhi nekad zavrsi malo korijandra ili kurkume.

    i, naravno, ako radim vegetarijansku verziju, izbacim piletinu.

    kolicine sastojaka biram odokativno. vecinu hrane tako pripremam.
    Zvuči odlično....mmmm

  6. #6
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Smiksati kukuruz iz konzerve. Dodati vrhnje za kuhanje i vode - ovisno o željenoj gustoći. Posoliti. Eventualno dodati sjeckani peršin ili vlasac.
    Ja sam malo modificirala ovu Janocckinu verziju. Izdinstam malo luka, dodam sjeckane mrkve, nekad i celera. Prokuham. Dalje isti postupak. Puniji nam je okus.

  7. #7
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    Gusta corba od kukuruza secerca

    Na puteru izdinstati 2 glavice luka i malo cesnjaka i naliti litar-1,5 vode. Kad prokljuca ostaviti 1-2 da vri , usuti 2 veca rendana krompira, 1-2 sargarepe rendane i kesu kukuruza secerca. Dodati malo kima, zacina, poklopiti , smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva bar sat vremena. Corba je prelepa, ne stavlja se zaprska, dovoljno je gusta, kod nas i deca jedu, da ne poverujes sta moze kukuruz

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Našiljena juha od kukuruza je:

    za 4 porcije:
    20 - 25 dkg kukuruza iz konzerve
    10 dkg mladog luka
    15 dkg mrkve
    6 dkg kukuruznog griza
    2 kocke za juhu od povrća

    U 1 litru vode umiješati kukuruzni griz, dodati kocke za juhu i lagano kuhati 5 minuta. Mladi luk zajedno s listovima izrezati na tanko, mrkvu izribati. Luk, mrkvu i ocjeđeni kukuruz iz konzerve dodati u juhu i kuhati još 8-10 minuta. Po želji, kad je gotovo, može se dodati slatkog vrhnja i maslac i posipati listićima peršina.

    Ako nemam, onda stavim i običan crveni luk sitno nasjeckan, a kad sam u velikom nedostatku vremena, ne stavim ni luk ni mrkvu i juha je

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •