Probala sam s pretražnikom ali ne ide.
Jednom davno sam čitala jedan recept za gustu krem juhu od kukuruza.
Ide unutra i vrhnje za kzhanje i sbve se zmiksa.
Jel zna netko recept?
Pomoć molim.
Probala sam s pretražnikom ali ne ide.
Jednom davno sam čitala jedan recept za gustu krem juhu od kukuruza.
Ide unutra i vrhnje za kzhanje i sbve se zmiksa.
Jel zna netko recept?
Pomoć molim.
ja ovako radim juhu od kukuruza:
skuham pileca prsa, izvadim ih i ostavim sa strane. u toj vodi prokuham kukuruz iz konzerve (probala sam i sa svjezim, ali dulje traje), dodam vegete (trudim se izbjegavati pravu, pocela sam koristiti onu, kao zdraviju, iz dm-a) i papra. prokuham, maknem s vatre i izmiksam. u to vratim piletinu, naribam sira i ubacim malo persina. uz to napravim mali crveni umak od paradajza koji je ljutkasti (chilli, kajenski papar, djumbir...ovisno tko sto voli...) i njega ubacim tek u tanjur.
da bi juha bila gusca, po zelji, stavim i krumpire koje kuham u posebnoj vodi i tu vodu vise ne koristim.
ponekad se i poigram sa zacinima, pa osim papra, tzv. vegete i persina, u juhi nekad zavrsi malo korijandra ili kurkume.
i, naravno, ako radim vegetarijansku verziju, izbacim piletinu.![]()
kolicine sastojaka biram odokativno. vecinu hrane tako pripremam.
Smiksati kukuruz iz konzerve. Dodati vrhnje za kuhanje i vode - ovisno o željenoj gustoći. Posoliti. Eventualno dodati sjeckani peršin ili vlasac.
Ja sam malo modificirala ovu Janocckinu verziju. Izdinstam malo luka, dodam sjeckane mrkve, nekad i celera. Prokuham. Dalje isti postupak. Puniji nam je okus.Janoccka prvotno napisa
Gusta corba od kukuruza secerca
Na puteru izdinstati 2 glavice luka i malo cesnjaka i naliti litar-1,5 vode. Kad prokljuca ostaviti 1-2 da vri , usuti 2 veca rendana krompira, 1-2 sargarepe rendane i kesu kukuruza secerca. Dodati malo kima, zacina, poklopiti , smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva bar sat vremena. Corba je prelepa, ne stavlja se zaprska, dovoljno je gusta, kod nas i deca jedu, da ne poverujes sta moze kukuruz
Našiljena juha od kukuruza je:
za 4 porcije:
20 - 25 dkg kukuruza iz konzerve
10 dkg mladog luka
15 dkg mrkve
6 dkg kukuruznog griza
2 kocke za juhu od povrća
U 1 litru vode umiješati kukuruzni griz, dodati kocke za juhu i lagano kuhati 5 minuta. Mladi luk zajedno s listovima izrezati na tanko, mrkvu izribati. Luk, mrkvu i ocjeđeni kukuruz iz konzerve dodati u juhu i kuhati još 8-10 minuta. Po želji, kad je gotovo, može se dodati slatkog vrhnja i maslac i posipati listićima peršina.
Ako nemam, onda stavim i običan crveni luk sitno nasjeckan, a kad sam u velikom nedostatku vremena, ne stavim ni luk ni mrkvu i juha je![]()