Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: juha kukuruz

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno juha kukuruz

Probala sam s pretražnikom ali ne ide.
    Jednom davno sam čitala jedan recept za gustu krem juhu od kukuruza.
    Ide unutra i vrhnje za kzhanje i sbve se zmiksa.
    Jel zna netko recept?
    Pomoć molim.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i mene zanima! :D

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja ovako radim juhu od kukuruza:

skuham pileca prsa, izvadim ih i ostavim sa strane. u toj vodi prokuham kukuruz iz konzerve (probala sam i sa svjezim, ali dulje traje), dodam vegete (trudim se izbjegavati pravu, pocela sam koristiti onu, kao zdraviju, iz dm-a) i papra. prokuham, maknem s vatre i izmiksam. u to vratim piletinu, naribam sira i ubacim malo persina. uz to napravim mali crveni umak od paradajza koji je ljutkasti (chilli, kajenski papar, djumbir...ovisno tko sto voli...) i njega ubacim tek u tanjur.

da bi juha bila gusca, po zelji, stavim i krumpire koje kuham u posebnoj vodi i tu vodu vise ne koristim.

ponekad se i poigram sa zacinima, pa osim papra, tzv. vegete i persina, u juhi nekad zavrsi malo korijandra ili kurkume.

i, naravno, ako radim vegetarijansku verziju, izbacim piletinu.

kolicine sastojaka biram odokativno. vecinu hrane tako pripremam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Smiksati kukuruz iz konzerve. Dodati vrhnje za kuhanje i vode - ovisno o željenoj gustoći. Posoliti. Eventualno dodati sjeckani peršin ili vlasac.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa
    ja ovako radim juhu od kukuruza:

skuham pileca prsa, izvadim ih i ostavim sa strane. u toj vodi prokuham kukuruz iz konzerve (probala sam i sa svjezim, ali dulje traje), dodam vegete (trudim se izbjegavati pravu, pocela sam koristiti onu, kao zdraviju, iz dm-a) i papra. prokuham, maknem s vatre i izmiksam. u to vratim piletinu, naribam sira i ubacim malo persina. uz to napravim mali crveni umak od paradajza koji je ljutkasti (chilli, kajenski papar, djumbir...ovisno tko sto voli...) i njega ubacim tek u tanjur.

da bi juha bila gusca, po zelji, stavim i krumpire koje kuham u posebnoj vodi i tu vodu vise ne koristim.

ponekad se i poigram sa zacinima, pa osim papra, tzv. vegete i persina, u juhi nekad zavrsi malo korijandra ili kurkume.

i, naravno, ako radim vegetarijansku verziju, izbacim piletinu.

kolicine sastojaka biram odokativno. vecinu hrane tako pripremam.
    Zvuči odlično....mmmm

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Smiksati kukuruz iz konzerve. Dodati vrhnje za kuhanje i vode - ovisno o željenoj gustoći. Posoliti. Eventualno dodati sjeckani peršin ili vlasac.
    Ja sam malo modificirala ovu Janocckinu verziju. Izdinstam malo luka, dodam sjeckane mrkve, nekad i celera. Prokuham. Dalje isti postupak. Puniji nam je okus.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Gusta corba od kukuruza secerca

Na puteru izdinstati 2 glavice luka i malo cesnjaka i naliti litar-1,5 vode. Kad prokljuca ostaviti 1-2 da vri , usuti 2 veca rendana krompira, 1-2 sargarepe rendane i kesu kukuruza secerca. Dodati malo kima, zacina, poklopiti , smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva bar sat vremena. Corba je prelepa, ne stavlja se zaprska, dovoljno je gusta, kod nas i deca jedu, da ne poverujes sta moze kukuruz

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Našiljena juha od kukuruza je:

za 4 porcije:
    20 - 25 dkg kukuruza iz konzerve
    10 dkg mladog luka
    15 dkg mrkve
    6 dkg kukuruznog griza
    2 kocke za juhu od povrća

U 1 litru vode umiješati kukuruzni griz, dodati kocke za juhu i lagano kuhati 5 minuta. Mladi luk zajedno s listovima izrezati na tanko, mrkvu izribati. Luk, mrkvu i ocjeđeni kukuruz iz konzerve dodati u juhu i kuhati još 8-10 minuta. Po želji, kad je gotovo, može se dodati slatkog vrhnja i maslac i posipati listićima peršina.

Ako nemam, onda stavim i običan crveni luk sitno nasjeckan, a kad sam u velikom nedostatku vremena, ne stavim ni luk ni mrkvu i juha je

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •