ja ovako radim juhu od kukuruza:
skuham pileca prsa, izvadim ih i ostavim sa strane. u toj vodi prokuham kukuruz iz konzerve (probala sam i sa svjezim, ali dulje traje), dodam vegete (trudim se izbjegavati pravu, pocela sam koristiti onu, kao zdraviju, iz dm-a) i papra. prokuham, maknem s vatre i izmiksam. u to vratim piletinu, naribam sira i ubacim malo persina. uz to napravim mali crveni umak od paradajza koji je ljutkasti (chilli, kajenski papar, djumbir...ovisno tko sto voli...) i njega ubacim tek u tanjur.
da bi juha bila gusca, po zelji, stavim i krumpire koje kuham u posebnoj vodi i tu vodu vise ne koristim.
ponekad se i poigram sa zacinima, pa osim papra, tzv. vegete i persina, u juhi nekad zavrsi malo korijandra ili kurkume.
i, naravno, ako radim vegetarijansku verziju, izbacim piletinu.
kolicine sastojaka biram odokativno. vecinu hrane tako pripremam.