Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: skupljamo Milinoviceve izjave

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno skupljamo Milinoviceve izjave

Dakle, trebali bi skupiti sve izjave do kojih mozete doci, a koje su dali Milinovic ili Golem (ili Simunic) o ovom zakonu.

Mislim da bi davali prednost izjavama koju su u videozapisu, jer onda nema rekla-kazala, vec je autenticno.

Znaci, jucerasnja konferencija, isjecci iz dnevnika, emisije u kojima je sudjelovao Golem itd itd. Dapace ako ih nadjete, pliz mozete ih spremiti na svoj lokalni kompjuter da ne nestanu?

Onda bi te izjave mogli pobijati argumentima.

Hvala aenei - to je njezina ideja.

Raspalite!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Milinovic i Simunic na Dnevniku 3, srijeda 26.08.2009. isti dan kad je Milinovic odrzao tiskovnu konferenciju kao odgovor Opacicki i SDP-u

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=46558&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=c1d09ed868

24. sekunda na videu:

SDP tvrdi kako se od donosenja zakona ne provode postupci potpomognute oplodnje.

S druge strane klinika za zenske bolesti i porode u Petrovoj ulici uredno ih obavlja, tvrdi prof. Simunic.

(ovo sad govori Simunic)
    „Pacijenti koji su odavno predvidjeni za postupak u tom i tom terminu, zapoceli lijekovi, obavljeni sve prethodne radnje i pretrage i obrada, naravno da bi bio nekorektno ne primiti ih kad oni 12 mjeseci ili duze cekaju na taj postupak.“

Simunic i ovdje nije rekao da se trenutno provode postupci, nego govori hipotetski.... ili ja vise ne razumijem svoj jezik? On govori da bi bilo neodgovorno ne primiti pacijente koji cekaju termin 12 ili vise mjeseci, on ne kaze da trenutno ima postupaka.
    CURE, dajte recite je li on to govori iz svoje privatne klinike? Bila ja u Petrovoj na laparoskopiji, moram priznati da nisam vidjela tako lijepo uredjene prostorije u Petrovoj........ I kod Simunica ne znam da li govori u ime bolnice u Petrovoj ili u ime IVF poliklinike.

Minuta 1:17
    No ovih je dana Milanka Opacic tvrdila kako parovi na umjetnu oplodnju odlaze u inozemne klinike
    Za to nema nikakve potrebe smatra profesor Simunic, posebice kad je u pitanju zamrzavanje jajnih stanica.

(opet govori Simunic)
    "Metoda o kojoj se u zadnje vrijeme cesto pise i koja se istice kao nesto posebno i kao nesto sto se moze izvrsiti samo vani, se naziva vitrifikacija. Medjutim ona se vec 4,5 godina uspjesno obavlja i u Hrvatskoj....... "

.

Dobro je ovdje cini mi se vec Ina33 primjetila, ta on ne govori da se vitrifikacija obavlja uspjesno za zamrzavanje jajnih stanica, nego govori o tome da se ona uspjesno provodi generalno, a vitrifikacija nije metoda za jajne stanice nego nacin zamrzavanja tkiva generalno. JOs jednom, on ne govori o tome da se vec godinama provodi zamrzavanje jajnih stanica metodom vitrifikacije!!!

Ajme, ljudi moji, koji smo mi sjvedoci igranke...... Za Simunica stvarno gubim svako razumijevanje........... Nije mi ni dovoljno objasnjenje da je on business man..... to nije dovoljno... Ne znam sto bih rekla.... tuzna sam, posebno zato sto je on jedini MPO strucnjak koji brani ovaj zakon ili bar ga Milinovic cesto puta proziva kao strucnjaka koji podrzava zakon, iako je Simunic isti znao i kritizirati u nekim dijelovima

negdje minuta 2:40........

Ministar kaze da je prof. Simunic demantirao da NEMA med. oplodnje... trenutno ........ prof Simunic je demantirao,kao i ravnatelj KBO Rijeka, Petrova, SV. Duh ..... navodno se tamo obavljaju med. oplodnja.... (kako kaze Milinovic.... )

pa dobro gdje se to obavlja MPO sad? Jesam ja nesto propustila?

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ova mu je za anale: Slažem se da je to eksperiment, ali ide se naprijed - kaže Milinović

http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/ar...,20,,173465.jl

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Na dan kad je izglasan ovaj debilni zakon - Hrvatska uživo i Dnevnik HRT-a:
    http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=43542&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=be0814af39

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prije izglasavanja:

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/no...ka_zatvorenika
    Pri kraju teksta citiram:
    Saboru je upućen i prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, a ministar zdravstva Darko Milinović istaknuo je da se pri izradi zakona vodilo računa o činjenici da Hrvatska ima samo 4,5 milijuna stanovnika, što je ograničavajuće kad je riječ o oplodnji.

ja ili sam glupa ili nešto drugo, ali zbilja mi nije jasno zbog čega su 4,5 milijuna ograničavajuća po pitanju broja MOJIH stanica! I vraćenih embrija! I zamrzavanja embrija!
    Aludira na oplodnju doniranim stanicama?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u...nje-djece.html

Ovaj link sam stavila samo da podsjetim kako je Jadranka Kosor, na pitanje Ive Sanadera tko je za ovaj zakon, ležerno podigla ruku - zadnje sekunde priloga.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Izjava ministra Milinovića u emisiji HR-a Izaberi zdravlje:

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=43829&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=08d6939eb2

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pokušavam skupiti na hrpu linkove sa svih tema pa napravit neku selekciju i stavit ih ovdje. Sutra jutro s posla ne vjerujem da ću stić dovršiti, ali nadam se do navečer biti gotova.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •