Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Pomoć molim...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Pomoć molim...

Bok
    Evo imam problemćič i ako je moguče da mi pomognete,
    Situacija je ovako rodila sam Marina prije 3 mjeseca, u bolnici mi nadošlo mljeko sa 1 na 6 su se grudi povečale međutim nisam dojila ga puno jer je imao žuticu došli smo kuči 7 dan, kad smo došli kuči babica nam je govorila pošto je bio ispod 3 kg da mu dajem jesti kad god on hoče i tako jesam no on bi bio na ciki cijeli dan i stalno gladan(padne na kilaži malo) i tako ja pametna odlučim mu uvesti dohranu krenemo s jednom bočicom drugom itd..
    uglavnom nakon dosta truda uspijemo preko noči samo ciku znači 2 obroka, ali preko dana uopče je neželi, čim mu je stavim u usta in počme plakati,jer se naučio na bocu, po danu se izdajem i uspijem skupiti bjednih 40ml iz obje svaka 4 h.
    Moje pitanje kako povečati količinu mljeka i kako njega naučiti na ciku ponovno.Ispričavam se na podužem tekstu

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Pomoć molim...

Citiraj mazuljkuć prvotno napisa
    uglavnom nakon dosta truda uspijemo preko noči samo ciku znači 2 obroka,
    Ovo ti je super, samo nastavi tako.
    ali preko dana uopče je neželi, čim mu je stavim u usta in počme plakati,jer se naučio na bocu, po danu se izdajem i uspijem skupiti bjednih 40ml iz obje svaka 4 h.
    Moje pitanje kako povečati količinu mljeka i
    Količinu mlijeka možeš povećati:
    1. češćim dojenjem
    2. češćim izdajanjem
    3. dodatnim (jednim?) noćnim izdajanjem
    4. izdajanjem "do kraja", pa i "na prazno"

Ti vidi kaj ti najbolje paše, pa kombiniraj.
    kako njega naučiti na ciku ponovno.
    A ovo zadnje: moja bebica je nakon dolaska iz rodilišta plakala i tražila bočicu, koju je nažalost upoznala prvu. Dojku je odbijala, ljutila se i plakala.
    Prelazak na dojku uslijedio je tako da bih ja ustala, dojila je šetajući po sobi i pjevušeći, i po pola sata, a kad bi zadrijemala, mogla bih s njom sjesti dok je dalje vukla. Kad prihvati dojku, npr. dok ga nosiš i pjevušiš, smirit će se i uspavati, jer će primiti umirujuće sastojke tvog mlijeka. Isto tako, ljuljanje bebe kod nje uzrokuje stvaranje endorfina (koji smiruje).

Pokušaj ga, dakle, dojiti dok ga nosiš, ako možeš, a dojku mu nuditi i danju uvijek kad je pospan. Ako i daješ bočicu, pokušaj je držati što više položeno, i koristiti manju rupicu na dudi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603
    pročitaj ovaj tekst o relaktaciji - kako povećati količinu mlijeka i smanjiti ili ukinuti adaptirano.

Sretno, ako imaš još pitanja slobodno se javi, preporučam i da zoveš sos teledon za dojenje: 01/6177 520 ili 091/22 77 220 radnim
    danom 15-21 sat, subotom, nedjeljom i
    praznikom 09-21 sat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •