Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: Maxi Cosi Rodi - kg 18-36

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ubacit ću se u topic - ak nemate niš protiv.
    Čačkala sam po slovenskom baby center katalogu, i ako sam dobro skužila - Maxi-Cosi Rodi SPS se može rastaviti na 3 dijela (sjedalo+leđa+naslon za glavu). To znači da bi se kad djeca porastu moglo koristii samo sjedalo (neće trebati kupovati novo).

Dal sam dobro skužila? :?

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Roemer Kid Plus i Maxi Cosi Rodi XR se mogu naci u Kiki u Zgb, a i u Grazu (vjerojatno veci izbor boja). Cijene su cca 1400 i 1300 HRK.

Inace po ADAC-ovom testui za 2007 su obje dobile dobre ocjene ("gut"). Od bitnijih slabosti izdvajam: Roemer ima samo prosjecnu ocjenu za bocni sudar, a Maxi Cosi ima samo prosjecnu vrijednost za frontalni sudar.

Konacna ocjena testa je ista. Ipak, da li se moze reci da je bitnija sigurnost u frontalnom (tezi?) ili bocnom (cesci?) sudaru?

Roemer se lakse pere, a Maxi Cosi se vjerojatno moze elegantnije staviti u nagnuti (polulezeci) polozaj - povlacanjem sprijeda, dok izgleda da je kod Roemera moguce nagnuti stolicu namjestanjem odostraga.

Da li netko ima iskustva s nekom od ove dvije stolice, naginjanjem etc.?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Emezetti u onom dječjem dućanu imaju dobru ponudu maxi cosi as i čini mi se da su jeftinije nego tl za nekih 50 kn. Mogu se i isprobat u autu, naručili smo MC rodi xr i idemo probat u srijedu :D
    Košta oko 1000 kn

Ona jeftinija je u tl 800 a u emmezetti 750kn.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

passek

imam istu dvojbu romer ili maxi cosi 18-36 kg :/

imamo maxi cosi xp , sjedalica je fantastična
    (osim navlake koja je pukla pri prvom pranju, sada kao kamuflažu koristimo ljetnu navlaku)

planiramo kupiti sljedeću sjedalicu grupeII 18-36kg.

otišli smo isprobati maxi cosi i moram ti reći da nisam oduševljena kako lamata po autu, klinac slobodno može otkopčati pojas i zajedno s sjedalicom letiti po autu(pretjerujem al tako mi se činilo).

tada sam gledala romerove koje se fiksiraju i druga priča.

zato me zanimaju iskustva onih koji imaju romerice s isofixom.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj toncica prvotno napisa
    otišli smo isprobati maxi cosi i moram ti reći da nisam oduševljena kako lamata po autu, klinac slobodno može otkopčati pojas i zajedno s sjedalicom letiti po autu(pretjerujem al tako mi se činilo).

tada sam gledala romerove koje se fiksiraju i druga priča.
    I kod Roemera "klinac slobodno može otkopčati pojas" i "letiti po autu". Istina, bez sjedalice.

I da... Grozim se dana kada ćemo preći u tu kategoriju.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma upravo to

sad smo dvije godine i osam mjeseci imamo 16kg i 100 cm,još uvijek lijepo stanemo u ovu maxicu no bliži se vrijeme prelaska.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi u oba auta imamo roemer kidfix

iako kazu da su u kategoriji 18-36 jednako sigurne AS sa i bez isofixa, ja jednostavno ne mogu gledati te nezakačene sjedalice. meni to izgleda nesigurno, a kidfix je fiksiran i ulijeva mi sigurnost. i to je bilo presudno.

naravno da pojas može otkopčati, ali to do sad nikad nije napravila jer zna da ne smije. a ako i otkopča, i nitko ne primijeti, i desi se sudar, bar neće još i sjedalica letjeti po autu :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma upravo to

sad smo dvije godine i osam mjeseci imamo 16kg i 100 cm,još uvijek lijepo stanemo u ovu maxicu no bliži se vrijeme prelaska.
    imate još vremena.
    zara je u kidfix ušla s 4.5 godine

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da ćete prije po visini nego po težini preći u veću kategoriju. Prema iskustvu naših prijatelja - cca. 105 cm. Naravno da ovo ovisi o građi djeteta.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

lutonjica

hvala

upravo me to i zanimalo kod romera i isofixa

no ima još vremena

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo rodi xp i ona ima onu plastiku za zakaciti ispod sica, ne mrda se ni malo po autu ni kod jaceg kocenja nevezana i prazna, a niti s djecom unutra, ne mrda ni milimetar.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

lunahor

o kakvoj se plastici radi
    ja sam samo skužila onu foru koja se može pričvrstiti ta naslon

patuljko

Početno

cini mi se da stalno dolazi do brkanja:
    maxi cosi xp je sjedalica 9 - 18 kg
    maxi cosi xr je sjedalica 15 - 36 kg.
    Inace mi smo za naseg patuljka bas jucer uzeli maxi cosi xr i ona ju bar zasad voli. Je da sjedalica se nekako full mice, ali i to je normalno, valjda, jer je dijete samo pricvrsceno skupa sa sjedalicom pojasom auta. Malo mi je blesavo kako ce to izgledati kad dijete ne bude u sjedalici da li ce ona letiti po autu ???
    Isto tako me zabrinjava, a sto sam sad surfajuci vidio da maxi cosi rodi xr nema onu oznakicicu za testiranje ili tako nesto a sto nam je prijasnja maxi cosi xp imala???

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Patuljko,

imaš Maxi Cosi Priori XP

i imaš

Maxi Cosi Rodi XP
    Maxi Cosi Rodi XR.

Znači, po jedan XP u svakoj kategoriji.

Jedino što se Rodi XP više ne proizvodi (pa ga nema na maxi-cosi.com siteu, ali se još može pronaći u dućanima i po autima), nego ga je zamijenio XR model.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj patuljko prvotno napisa
    Malo mi je blesavo kako ce to izgledati kad dijete ne bude u sjedalici da li ce ona letiti po autu ???
    Ove sjedalice se MORAJU VEZATI pojasom čak i kada se dijete ne prevozi u njima.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto tako me zabrinjava, a sto sam sad surfajuci vidio da maxi cosi rodi xr nema onu oznakicicu za testiranje ili tako nesto a sto nam je prijasnja maxi cosi xp imala???
    Kako mislis, "surfajuci"? Jel ima na as oznaka s ECE R44.03 ili R44/04?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Kako mislis, "surfajuci"? Jel ima na as oznaka s ECE R44.03 ili R44/04?
    Mi imamo XR-ke i imaju oznaku.

patuljko

Početno

Mipak je sve OK. Ima ona oznaka naljepljena na dnu same sjedalice, sjedalica ne leti okolo iako idem po brdu svaki dan i to zaista brzo, ne mice se.
    Najjaca mi je stvar da mi je trgovkinja rekla kako nema nikakvih uputa tj, da ih nisu dobili uz sjedalicu i sad kako sam to sve okretao, gledao etc. nadjemupute zakacene ispod u nekakvom kao pretincu sjedalice. eto toliko o trgovcima i njihovom znanju. btw. nije kupljena u turbo limacu vec u trg djecje opreme Mrvica u Slav. Brodu. i jeftinija je nego u Turbo limacu za 40 kn znaci dodje 959,00 kn, i kad jos nesto kupis da predje 1.000 dobijes popust 5 % tako da u biti te dodje 911,00 kn.
    eto.

lp

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo kupili Maxi Cosi, ako se ne varam XP i šta se dešava?
    G. neće novu stolicu, neće i neće i neće

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam MC Rodi, moja sestra MC Rodi XR, stvarno je razlika i žao mi je što u TL onda kad sam kupovala nije bilo ove druge. Čak je i moja Lea primjetila vozeći se u XR da joj je bolja i udobnija.
    Prijateljica je u Italiji kupila Inglesina sjedalicu, dijete se veže svojim pojasom kao i kod ove manje grupe sjedalica, jako su zadovoljni, mislim da je nekih 250 eur.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sad mene zanima, jel se stvarno ta MC SPS može rastavit na tri dijela, vidim da nitko nije odgovorio? I jel baš tako lošija od XR-a?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zaboravih: jel se sjedalice grupe 15-36 uopće ne montiraju za sjedalo automobila, samo se stave, ničim se ne vežu za auto, samo dijete zavežete pojasom od auta preko sjedalice? :shock:

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj hermina prvotno napisa
    Zaboravih: jel se sjedalice grupe 15-36 uopće ne montiraju za sjedalo automobila, samo se stave, ničim se ne vežu za auto, samo dijete zavežete pojasom od auta preko sjedalice? :shock:
    da, osim onih koje imaju ISOFIX a to je na našem tržištu koliko znam samo Roemer KIDFIX

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Može li mi netko reći gdje sve mogu naći Maxi Cosi i Roemer sjedalice 15-36 kg, u Zagrebu?

Danas je Jana nakon par mjeseci stala na vagu i opali smo na guzice, dobila je 2 kg i sad ima preko 18. Tak da nam je hitno preći u veću. A i po visini nije daleko od granice (sredina ušiju skoro prelazi najgornju točku AS).

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

baby media shop
    kika
    fun4mum
    turbo limač

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno