Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Lijepe misli, izreke, citati

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Lijepe misli, izreke, citati

Kada pripremamo neku lijepu večeru ili ručak - povodom blagdana, rođendana - volim uz svaki tanjur priložiti i neku karticu sa izrekama ili citatima iz Biblije ili neke druge knjige - to podijelim onako nasumično i svi budemo iznenađeni i baš pozitivno djeluje - volimo i promišljati o tome i baš je dobro. Nekad bude i komičnih citata i nama je to fora ideja. Voljela bih kada bi ovdje svako priložio neki citat, izreku pa da imamo sve na jednom mjestu - ako vam se ideja sviđa.
    Ja sam ovih dana naišla na ovu misao i tako je divna i snažna pa je evo ovdje da je pročitate:

Žena koja je na grudima držala dijete, reče:
    "Kazuj nam o djeci."

I On je dakle kazivao:

"Vaša djeca nisu VAŠA djeca.
    To su sinovi i kćeri čežnje života za samim sobom.
    Ona dolaze po Vama, ali ne OD Vas.
    Iako su s Vama, ipak Vam ne pripadaju.
    Smijete im davati Svoju ljubav, ali ne Svoje misli,
    jer ona imaju svoje vlastite misli.
    Smijete nastavati njihovo tijelo, ali ne njihovu dušu,
    jer njihova duša prebiva u kući sutrašnjice
    u koju ne smijete ući, čak ni u Svojim snovima.
    Vi smijete nastojati biti poput njih,
    ali ne tražite da ona budu poput Vas.
    Jer život ne ide natraške, niti se zadržava pri
    jučerašnjici.
    Vi ste lukovi iz kojih se odašilju vaša djeca
    kao žive strijele.
    Strijelac vidi znak na stazi beskonačnosti,
    i napinje Vas svojom snagom,
    da njegove strijele lete brzo i daleko.
    Neka Vam napinjanje u ruci strijelca bude na
    radost;
    jer koliko on voli leteću strijelu,
    toliko voli luk koji ostaje čvrst.”

KHALIL GIBRAN

- voljela bih da samo nastavite sa citatima, izrekama.... bez nekog komentiranja - na neki način da bude komunikacija samo citatima - meni je to predivno....

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ovakva tema je već bila zaključana, samo da te upozorim

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mene ovo inspirira:

To get something you never had, you have to do something you never did.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisam znala - ne znam ni da je bila niti da se zaključala - kako god...

Ovih 7 "zapovijedi" su mi zgodna:

1.POZITIVNO RAZMIŠLJATI
    Spoznati da je sve dobro, jer sve želi samo meni služiti i pomoći. Pažljivo i obzirno ići kroz život. S pregršt humora i povjerenja, opušteno činiti što se mora činiti. Sa zahvalnošču spoznavati iza pojavnosti i skriveno živjeti u ponoći postojanja.

2. POZITIVNO OSJEĆATI
    Otvoreno i uravnoteženo primati ljude onakvim kakvi jesu. S puno povjerenja i pouzdanosti suoćavati se sa svojim osjećajima i osjećati se vrijednim života u punoći. Život samo promatrati, ne mjeriti mu vrijednosti i lijepo dopustiti da se dogodi ispravno.

3. POZITIVNO HTJETI
    Htjeti učiti i htjeti razumijeti, Htjeti se ispričati i htjeti samo ispravno činiti. Htjeti što se treba! Željeti ćuti što želi život i htjeti osloboditi vlastitu volju i htjeti ispuniti vlastitu volju!

4. POZITIVNO GOVORITI
    Naučiti se jasno izražavati i zaustaviti inflaciju riječi. Ne davati netraženi savjet i naučiti šutjeti. Biti iskren riječju i dijelom i davati darove u obliku riječi. Ohrabriti, utješiti i riječi upotrebljavati samo sa pomaganje, zahvaljivanje i blagoslivljanje.

5. POZITIVNO DJELOVATI
    Djelovati promišljeno, istančano i obazrivo. Biti ljubazan, konstruktivan i spreman za pomaganje. Ostati pouzdan, pun obzira i ustrajan i neovisan o očekivanjima drugih. Ostati svjestan odgovornosti i samosvjestan u svemu što radim. Učiti druge i prihvaćati učenje drugih i prema "unatrašnjem vodstvu" činiti ono ispravno u pravom trenutku. Također svjesno i umjereno jesti ono što je ispravno. Veselo i slobodno poštovati i slobodu drugoga.

6. POZITIVNA SVIJEST
    U spoznaji istine i stvarnosti biti harmoničan, nesebičan i skriven. Redovito se povlačiti u mir i uzimati si vremena za meditaciju i molitvu. Cjelokupno postojanje usmjeriti na najviše. Živjeti duhom u sadašnjosti i životom ispunjenim smislom.

7. POZITIVNO ŽIVJETI
    Pridržavati se duhovnih zakona, kroz život ići bez briga i opušteno. Njegovati skladne odnose i radovati se i malim stvarima. Rado živjeti, ali u svakom trenutku biti spreman otići. Ali dok god živim, živjeti razumno, uzorno i zdravo. Cjelokupno postojanje usmjeriti na najviše i spoznavati Boga u svemu.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

one koje istinski volimo,volimo u njihovoj nemoći i bjedi.
    od svih istina najtrajnije su istine srca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •