Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 91 od 91

Tema: Dokumentacija koju treba prikupiti po novom zakonu

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nolina i ja nebih išla kontra liječnicima , jer su mi danas iz Petrove ponovili da MORAM imati tu potvrdu pravnika ,, na moje pitanje dali je klinika nam osigurala takvo savjetovanje ili nas negdje uputila , rekli su da ne , jer je još sve novo, te da neke donose potvrdu i snalaze se sami . Kako sam se zbunila nisam ju pitala da mi samo kaže imena nekih magistara prava koji su izdali potvrde. Kasnije sam zvala , ali lutrija je da se netko javi ili da nije zauzeto. Probat ću sutra.
    Uglavnom pravnici koje sam ja zvala su zbunjeni , ali ja hoću potvru do 01.11,,,,,, kakav užas

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo i mojeg malog doprinosa toj problematici.Jučer sam zvala u petrovu da dogovorim termin za dogovor o stimulaciji ovulacije i receno mi je da prikupim svu tu silnu papirologiju da bi danas potaknuta vašim savjetima ponovo zvala i rečeno mi je da idem prema starome zakonu posto sam vec bila u postupku a i zakazan mi je termin za 11 mj. i da mi treba samo papa i brisevi.Idem 05.10 na dogovor pa cemo vidjeti sta ce bit nadam se da mi je danasnji odgovor točan.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zaboravila sam navesti i da sam za postupak bila dogovorena prije stupanja novog zakona na snagu.
    Pozdrav svima

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj simona99 prvotno napisa
    Zaboravila sam navesti i da sam za postupak bila dogovorena prije stupanja novog zakona na snagu.
    Pozdrav svima

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

DA! Izgleda da da. Poslusala sam vase savjete i posto sam sad na moru, zamolila sam prijateljicu koja im je odnijela mail koji sam dobila iz Ministarstva zdravstva.

U medjuvremenu sam taj mail poslala i predstojniku KBC Zagreb i Petrove.

Rekla sam sestri da cu tuziti i nju i bolnicu ako me ne prime i da cu pocet uzimat gonale kako sam i dogovorila u 7. mjesecu!

Tad me spojila s dr. Pavicic koja me je uvjerila da svi parovi koji su naruceni (a to je do 3. mjeseca iduce godine) idu po starom zakonu te da ako dobijem menstruaciju iza 7.9. mogu slobodno pocet uzimat gonale. Ali prije ne jer imaju nekakve radove u laboratoriju!?

Eto ja vidim malo svjetlo na kraju ovom jezivog i mracnog tunela, nadam se da se blizimo kraju ministra M.

Pozdrav svima!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Nolina prvotno napisa
    DA! Izgleda da da. Poslusala sam vase savjete i posto sam sad na moru, zamolila sam prijateljicu koja im je odnijela mail koji sam dobila iz Ministarstva zdravstva.

U medjuvremenu sam taj mail poslala i predstojniku KBC Zagreb i Petrove.

Rekla sam sestri da cu tuziti i nju i bolnicu ako me ne prime i da cu pocet uzimat gonale kako sam i dogovorila u 7. mjesecu!

Tad me spojila s dr. Pavicic koja me je uvjerila da svi parovi koji su naruceni (a to je do 3. mjeseca iduce godine) idu po starom zakonu te da ako dobijem menstruaciju iza 7.9. mogu slobodno pocet uzimat gonale. Ali prije ne jer imaju nekakve radove u laboratoriju!?

Eto ja vidim malo svjetlo na kraju ovom jezivog i mracnog tunela, nadam se da se blizimo kraju ministra M.

Pozdrav svima!
    odlicno da cure koje su se dogovorile za termin (bitan je dan kad je dogovoren termin ne dan samog termina) prije donosenja zakona, dakle prije 01. kolovoza 2009 ne moraju donositi sve te silne potvrde, odlicno i steta za one koje termina nemaju ili jos cekaju. No svi i cemo za sada jos uvijek ici u postupak IVF-a ili ICSI-a u kojem ce se oploditi najvise tri jajne stanice, ostale ce se zamrznuti kao jajne stanice i to je ono sto je od samog pocetka bilo najkriticnije u smislu uspjeha!

Citiram iz Vecernjeg Lista, rekao prof. Simunic:
    Znamo smrzavati, izvesti vitrifikaciju te svu metodologiju, ali trebamo još više centara da dođemo na razinu prihvatljive uspješnosti, smatra Šimunić poručujući da hrvatski pacijenti ne moraju trčati u inozemstvo. Ograničavanje Zakona na tri jajne stanice stvara hendikep, ali kada zamrzavanje zametaka nije moguće, to je najbolje moguće rješenje, dodao je.

E ovdje drage moje cemo svi biti pokusni kunici......... Profesor je rekao da postoji vitrifikacija kao tehnologija i cak su se s njom vec i koristili, ali ne za zamrzavanje jajnih stanica, ovo jos NIKADA nije izvedeno u Hrvatskoj! Mi u Hrvatskoj uvodimo nesto kao standard sto je vani tek eksperimentalnoj fazi, zamrzavanje jajnih stanica (neoplodjenih) se provodi u Njemackoj recimo samo za pacijentice koje cekaju kemoterapiju a jos bi htjele imati djecu, e kod njih se vade i vitrifikacijom zamrzavaju neoplodjena jajne stanice!

(Unbefruchtete) Eizellen

Sollte bei der Frau eine Krebserkrankung festgestellt werden, und wird ein späterer Kinderwunsch nicht ausgeschlossen, können (meist per Laparoskopie oder vaginale Punktion) Eierstockgewebe vor der Krebstherapie (Strahlentherapie, Chemotherapie) entnommen und mehrere Jahre eingefroren werden.

Diese Methode kann verwendet werden, wenn das technisch weit erfolgreichere Einfrieren (teil-)befruchteter Eizellen - zu diesem Zeitpunkt - nicht möglich ist, z. B. bei fehlendem Partner oder noch nicht erfolgter Familienplanung.

Schwangerschaftschancen nach dem Auftauen, der Befruchtung und dem anschließendem Embryotransfer: heute noch sehr eingeschränkt

Ovo je sa stranice Berlinske banke sperme,a prijevod je:

(Neoplodjene) jajne stanice:
    U slucaju da se kod zene otkrije neko maligno oboljenje i jos postoji zelja za djetetom, moze se (najcesce laparoskopijom ili
    vaginalnom punkcijom) izvaditi tkivo jajnika prije kemoterapije/ zracenje i zamrznuti na nekoliko
    godina.

Ova se metoda moze koristit za slucaj da tehnicki mnogo
    uspjesnije zamrzavanje (parcijalno) oplodjenih jajnih stanica u
    datom trenutku nije moguce
    , npr. kad ne postoji partner ili ako jos nije aktualno planiranje obitelji.
    Sanse za trudnocu nakon odmrzavanja, oplodjivanja i
    embriotransfera: danas jos vrlo ogranicene.

[/b]

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tad me spojila s dr. Pavicic koja me je uvjerila da svi parovi koji su naruceni (a to je do 3. mjeseca iduce godine) idu po starom zakonu te da ako dobijem menstruaciju iza 7.9. mogu slobodno pocet uzimat gonale.
    Ja i ovdje vidim rupu. Slobodno me nazovite paranoičnom i da u svemu vidim zavjere, ali nije li ministar rekao da ako do studenog idućeg mjeseca padne broj djece rođene iz MPO da će mijenjati zakon? 3. mjesec + 9 mjeseci je iza studenog. I statistika mu onda ide u prilog.
    A svjetlo na kraju tunela mi bitno više liči na nadolazeći vlak nego na išta drugo.. :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam, ja ovo nista ne kuzim. Iz danasnje konferencije koliko sam shvatila pitanje "po starom ili po novom" bi se trebalo odnositi samo na administraciju. Ali ne i na ono zaista bitno, znaci oplodnju samo 3 JS i zabranu zamrzavanja embrija. Kada bi se odnosilo i na ovo drugo, onda je to tek cirkus, jer kako ces znati i dokazati da si se bas ti dogovorio prije 31.7. za postupak. :? Meni je moj doktor npr. rekao neka dodjem u 11. mjesecu pa cemo ici dalje. A nemam to nigdje napisano, ni nista...

Bezveze. Zakon je takav kakav je i stupio je na snagu i mozemo se mi praviti ludi koliko hocemo i tumaciti ga kako nam je volja, ali to jednostavno NIJE PO ZAKONU.

Zbog svega toga ministar Milinovic treba dati ostavku, a Zakon treba mijenjati. Sve drugo je zavaravanje javnosti i samoga sebe.

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Tad me spojila s dr. Pavicic koja me je uvjerila da svi parovi koji su naruceni (a to je do 3. mjeseca iduce godine) idu po starom zakonu te da ako dobijem menstruaciju iza 7.9. mogu slobodno pocet uzimat gonale.
    Ja i ovdje vidim rupu. Slobodno me nazovite paranoičnom i da u svemu vidim zavjere, ali nije li ministar rekao da ako do studenog idućeg mjeseca padne broj djece rođene iz MPO da će mijenjati zakon? 3. mjesec + 9 mjeseci je iza studenog. I statistika mu onda ide u prilog.
    A svjetlo na kraju tunela mi bitno više liči na nadolazeći vlak nego na išta drugo.. :/
    Istina.Ali statistika bi ipak trebala pasti jer čisto sumnjam da će nama naručenima za postupke oploditi sve stanice i zamrznuti ebrije.
    Kako mi se čini nas su samo riješili papirologije.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Izvadak iz člana:
    Parovi koji tek trebaju krenuti s potpomognutom oplodnjom, a koji su na listama čekanja ranije od 31. srpnja ove godine, na tretmane idu po staroj praksi te ne trebaju dodatnu papirologiju.

http://www.24sata.hr/news/clanak/isk...e_id=main_page
    Mislim da je jedini razlog ovome to što je zakon nastručno napisan i nisu bili pripremljeni na hrpu otvorenih pitanja koja su se pojavila. Danas sam škicnula dr. Š. na TV i ponovno mogu reći da mi je muka od njega. To je moj osobni stav.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma meni nije jasno kako se stari zakon moze polovicno primjenjivati,mislim ako se ide po starom zakonu onda u to ulazi i 3 j.s. i ostalo a ne malo dam malo nedam kao da smo na pijaci, pravnici probajte nam pojasniti kako je to moguce,cure koje ste u postupku nadam se da cete uspijeti izvuci maksimum iz ovog kaosa,ja sam optimista i cekam da zakon padne zasada

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo zvali su me iz Petrove zbog termina , pa sam ih pitala , ne trebaju nam papiri za sve one koji smo naručeni do 31.07.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tara m super!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bok! Meni nije jasno: mi koji smo vec bili u postupcima- imamo li sad pravo na 3 (po starom) ili na 6(po novom) postupaka?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I hvala za ove infomacije gore!
    Sad mi je lakse kad vidim da moram samo nabaviti potvrdu sa Opcinskog!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj cvijet_kc prvotno napisa
    Bok! Meni nije jasno: mi koji smo vec bili u postupcima- imamo li sad pravo na 3 (po starom) ili na 6(po novom) postupaka?
    Za sve, 6 po novom.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Bebel, hvala puno!

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni sada nije jasno, ja sam 03.08.bila na aih i dr.B mi je rekao isti protokol u 10mj. Šta sada to znači? Da li vrijedi naš dogovor ili ja idem po novom zakonu?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Za sve, 6 po novom.
    Jučer sam bila u Petrovoj i kako sam naručena za postupak za 10/09 još prošle godine, a ove godine u 04/09 godine sam imala treći postupak preko HZZO-a, doktor i sestra su mi rekli da pošto sam naručena kada je na snazi bio stari zakon idem po starom zakonu što se tiče papirologije, dakle ne treba nam drugo mišljenje specijaliste, psihijatra, pravnika, ali nam trebaju nalazi RH, Kg, Hepatitis, HIV (to traže biolozi) za mene i supruga. Što se tiče novog zakona rekoše nam da nas obuhvaća: tri jajne stanice i 6 postupaka, te mi je i na povjesti bolesti napisao da moj soc. ginekolog naruči lijekove (25 ampula gonala na teret HZZO-a).
    Sve bi to bilo ok, da ja jučer nisam otišla kod svog soc. ginekologa da naruči lijekove, a on mi reče da on još nije dobio od HZZO-a nikakvu Uredbu/Pravilik/Odluku od HZZO-a da se ima pravo na 6 postupaka, i neka ja sama zovem i pitam.

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ivana 78 ajde ako slučajno nabaviš kakav pravilnik u vezi toga da mi pošalješ na pp jer ja isto imam sa svojim ginekologom problema oko toga, ja nisam iskoristila 3 puta ali njega je strah naručivat jer ne zna šta sve treba po novom zakonu!

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da,tako je to..."veliki problem"je soc.ginekolozima pratiti te silne pravilnike koji se stalno mijenjaju...a nije im problem dobivati plaću...to je najmanji problem...jer kako oni kažu nismo mi jedine pacjentice njima,a oni imaju strašno puno posla,pa neka same napravimo i njihov dio posla...jer teško je sve to pratiti...to bi bilo ista stvar,kad bi došli u kafić i tražili kavu od konobara(a on ima previše posla),pa da ne čekate(,kaže,)ako bi sami ušli u šank i napravili si jer on ne stigne...i ja imam takvu soc.ginekologicu,pa sam je već prijavila na hzzo-u jer je otišla na godišnji,a nije mi pripremila recept za lijekove,a sad je lijepo dobila i kaznu...malo me ružno gleda,ali i dalje moram sama sve istraživati...jedino što više ne stvara probleme gdje ih nema... :/

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sbonetic prvotno napisa
    ivana 78 ajde ako slučajno nabaviš kakav pravilnik u vezi toga da mi pošalješ na pp jer ja isto imam sa svojim ginekologom problema oko toga, ja nisam iskoristila 3 puta ali njega je strah naručivat jer ne zna šta sve treba po novom zakonu!
    http://www.hzzo-net.hr/dload/odluke/01a_04.pdf

... ali kud s njom???

sbonetic avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

odnesi to svojioj ginekologici...mog ginekologa zanima cjelokupni pravilnik znaći sva pravila za potpomognutu oplodnju!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma koje su to fore da parovi koji su naručeni ranije, dio postupka ide po starom a dio po novom?
    malo ovog zakona, malo onog? halo?!
    papirologija ne treba, al ono bitno ćemo srezati
    samo kod nas

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    ma koje su to fore da parovi koji su naručeni ranije, dio postupka ide po starom a dio po novom?
    samo kod nas
    Ovo moram potpisati. Zlo mi je od svega.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno DOKUMENTACIJA

Citiraj Ginger prvotno napisa
    samo kod nas
    Potpisujem i ja u svakom slučaju i ne krivim reproduktivne doktore, meni je jučer moj doc. rekao da struku aposlutno nitko ništa nije pitao, a niti konzultirao i oni su totalno zbunjeni. Naime u razgovoru sam mu rekla kako nas u naših 9 godina braka nitko nije upitao kako se mi psihički nosimo sa činjenicom da nemamo djecu, i kako nam nitko nikada nije ponudio nikakvu pomoć s te strane, a sad nam pod nos guraju psihologe i psihijatre, zamislite, zato što hoćemo djecu!!! Na ovu moju rečenicu i on i sestra ostali su bez riječi...

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da malo podignem temu i da pitam:
    Da li se sve ovo može napraviti u Petrovoj 3:
    Markeri hepatitisa B i C
    HIV 1 i HIV 2
    VDRL

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sorry i još nešto..jel to tražim uputnicu od doktora opće prakse?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Markeri hepatitisa B i C
    HIV 1 i HIV 2
    VDRL
    u zaraznoj.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moze u petrovoj, ali ne znam sto je VDRL. mi smo hiv i hepatitis obavili u petrovoj, a uputnicu mi je dao ginic, a decku dr. opce prakse.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Markeri hepatitisa B i C
    HIV 1 i HIV 2
    VDRL
    Da u Perovoj 3. Ja sam uputnicu dobila od ginekologa,a MM od opće.
    Sretno

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala za informaciju, a VDRL je, koliko sam shvatila, test na sifilis.
    Nadam se da se to vadi i testira iz krvi, mislim da da
    Proguglaću..

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj ivana78 prvotno napisa
    Citiraj Bebel prvotno napisa
    Za sve, 6 po novom.
    Jučer sam bila u Petrovoj i kako sam naručena za postupak za 10/09 još prošle godine, a ove godine u 04/09 godine sam imala treći postupak preko HZZO-a, doktor i sestra su mi rekli da pošto sam naručena kada je na snazi bio stari zakon idem po starom zakonu što se tiče papirologije, dakle ne treba nam drugo mišljenje specijaliste, psihijatra, pravnika, ali nam trebaju nalazi RH, Kg, Hepatitis, HIV (to traže biolozi) za mene i supruga. Što se tiče novog zakona rekoše nam da nas obuhvaća: tri jajne stanice i 6 postupaka, te mi je i na povjesti bolesti napisao da moj soc. ginekolog naruči lijekove (25 ampula gonala na teret HZZO-a).
    Sve bi to bilo ok, da ja jučer nisam otišla kod svog soc. ginekologa da naruči lijekove, a on mi reče da on još nije dobio od HZZO-a nikakvu Uredbu/Pravilik/Odluku od HZZO-a da se ima pravo na 6 postupaka, i
    neka ja sama zovem i pitam.
    Ivana, pa šta treba i za partnera ovi nalazi...? ja sam shvatila samo za sebe i jučer dobila uputnice od svog ginekologa... Znači trebam i muža poslati po uputnice?...joj , a lijepo me moj ginekolog PITAO jel mi treba za muža i ja kažem NE :?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

muz ti svakako treba nalaz hepatitisa i hiva, a rh i kg je moj naknadno trebao napraviti jer sam ja negativna (ispalo da je on pozitiva, isto ko u zivotu )
    tako da nam se nakalemilo, pored njegove oligoastheno moja zavaljena maternica i rh- ..... veselje

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno nalazi

TARA M da svakako i za supruga, pa može on te uputnice tražiti od svog soc. ginekologa!

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala cure

Šta bi ja bez ovog foruma......

budem ga poslala kod svog dr

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Re: nalazi

TARA M da svakako i za supruga, pa može on te uputnice tražiti od svog soc. ginekologa!

muz traziti od svog ginekologa!!!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Citiraj frka prvotno napisa

UPS MA JA SAM PUKLA

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala za informaciju, a VDRL je, koliko sam shvatila, test na sifilis.
    Nadam se da se to vadi i testira iz krvi, mislim da da
    Proguglaću..
    Da to je test na sifilis i vadi se iz krvi. Mozes na transfuziji, ali rade i na mikrobiologiji.

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Citiraj frka prvotno napisa

UPS MA JA SAM PUKLA
    hehe , ma sve pet cure ,skužila sam , bitno da smo se razumijele

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zna li itko ista o ovim potvrdama za izvanbracne koje se mogu dobiti kod javnog biljeznika? mi odustali od brzopoteznog vjencanja jer su donijeli tu odluku, na kraju su i rekli da oni koji su naruceni prije zakona idu po starom bez svih onih potvrda, a dr.-i sad pitaju za vjencani list

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •