Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Prvi trudovi..........

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Prvi trudovi..........

Ne nisam dobila trudove hehehe,ak ste to pomislile.......al imam još 12 dana do termina,pa me zanima kakvi su vam trudovi bili dok su počeli?
    Jel odmah probada i boli ili počne umjereno?
    Ja sad svaki put kad mi prođe i najmanja bol pomislim da je to to ,heheh pravi sam paranoik

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

meni su ti počeli na svakih 5 minuta onako grč u trbuhu, a kako je bio dan termina, tj. noć, pretpostavila sam da je to to. bila sam doma još neka 3 sata malo po malo se pojačavalo i u bolnicu!! i ja sam se pital da li je to to ...ali kad je termin tu i grčevi koji se ponavaljaju mislim da nema šta drugo bit!

sretno!!!

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

joj da,strah me da mi nebude termin.....frendici je bilo ko da treba dobiti mengu.....mislila je da je to zato jer se dijete spušta(tak su joj rekli doktori da to zna bolit) pa je išla tek kad se pojačalo i bila otvorena 8 cm )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kako to mislis strah te da ti ne bude termin?

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma mislila sam na to,da mi nije termin a počnu lagano.....mogu misliti da nije to to........nekak na termin više očekuješ pa ideš provijeriti u bolnicu ak nisi siguran )
    Ma mene to tolko zbunjuje da se nadam da će bolit pa da nema zabune hehehe(eto akkav sam mazohista)

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ima netko budan?? 8)

ja sam sad 38+6 i prije 2, 2 i pol sata počela sam osjećati bol u leđima, ne prejaku, ali ni zanemarivu, jako sličnu menstrualnoj boli.
    dakle, mogu pričati, hodati, ne boli toliko jako....ali npr. ne mogu spavati, dakle ne mogu je (bol) baš ni ignorirati
    Ma prava bol kao ne prejaki menstrualni grčevi
    znam da trudovi izgledaju otprilike tako, ali ja nemam apsolutno nikakve pauze, boli me konstantno.
    istu bol osjećam zadnjih par noći, ali uvijek se pojavilo na par minuta pa me pustilo..
    Što bi to moglo biti?
    Ja sam bila sigurna da to ne može biti "to", ali sad sam na internetu našla da je nekim curama porod počeo upravo tako....pa me malo strah (ali onako, pozitivno, više sam uzbuđena )

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja mislim da je to to :D

Probaj se opustiti, smiriti, ne misliti na to što te čeka i malo odspavati. Jer sjećam se da sam ja jedva uspjela zaspati negdje oko 3 ujutro...i ne sjećam se više koliko sam spavala, ali da nisam odspavala to malo, mislim da bih umrla! Puno će ti značiti kad malo odmoriš

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

malo šećem po stanu, i dalje sve isto..
    stvarno mi je nezamislivo da bi sad zaspala, malo sam uzbuđena, ali imaš pravo, idem probati malo odmoriti
    Ne znam, nekako mi se čini da je ipak lažna uzbuna (tolko sam si zamišljala kako će to izgledati kad krene, da mi je teško povjerovati da je to to)
    u svakom slučaju javim se!

Ninči, hvala

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma nema na čemu!

Obavezno javi!

A mi ti želimo lijep i lagan porod!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sierra prvotno napisa
    joj da,strah me da mi nebude termin.....frendici je bilo ko da treba dobiti mengu.....mislila je da je to zato jer se dijete spušta(tak su joj rekli doktori da to zna bolit) pa je išla tek kad se pojačalo i bila otvorena 8 cm )

E sad si me sjetila. u 2 ujutro sam vidjela malu sukrvicu na gaćicama i onda me presjeklo znala sam da je to to, išla spavat i u 5 su me probudili trudovi!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam imala neprevilne trudove(neredovite)2 dana prije nego što sam rodila-u mirovanju bili na 15 min u kretanju na 5 min-nisu jako boljeli i mogla sam normalno uz njih sve,kao jača menstruacija,ono kad zaboli zastaneš,dišeš pa dalje.nakon 2 dana u 2 ujutro pukao mi je vodenjak i ti trudovi su odmah bili :shock: :shock: da nisam mogla stajati.
    kad sam došla u bolnicu otvorena 2cm :shock: nakon 2 dana!! srećom brzo je išlo i rodila sam za 3 sata

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Još sam tu

Ali ni bolovi nisu prošli. Noćas oko 3:30 se boli u leđima pridružila i bol u trbuhu (ista vrsta, kao menstrualna) i sad sam stvarno mislila da je to to..
    Ali očito nije, jer to zbilja ne boli jako, ja ne moram ništa niti prodisavati, mogu pričati....
    Sad kad sam se probudila, bol je i dalje tu.. menstrualna, nije u svakom trenu jednakog intenziteta, ali ne mogu reći "evo sad je prestala, a sad je opet počela" ( a upravo tako izgledaju trudovi), sve mi se nekako pretapa.

Beba se miče i dalje (iako ne puno, ali zadnjih dana je mirniji malo).
    E da, noćas i jutros krenulo mi je i čišćenje (već par puta, a inače idem jednom u dva-tri dana)
    Pričekat ću koji sat, pa ako ne prođe nazvat ću rađaonu na sv duhu da ih pitam što sad.
    Iako se bojim da će mi oni reči da dođem, a nije mi plan doći prerano!! :?

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da ćeš ti u rađaonu

Iako se bojim da će mi oni reči da dođem, a nije mi plan doći prerano!!
    a i nije ti ništa prerano...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mene presjeklo od sredine križa prema trbuhu i dah mi oduzelo... i iako mi je bio termin još uvijek mi nije palo na pamet da je to-to :/

Išla na ctg i nakon 10-ak min veli sestra da je zvala doktoricu da me pregleda... Trudovi divljali, ja skužila šta se dešava.... malo straha, malo panike al sve je to kratkotrajno. Brzo sam skontala da sam si danas došla po dijete i da ću baš danas postat mama

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo mene i dalje tu, još uvijek u komadu 8)

dakle, jučer prijepodne bolovi polako prestajali i na kraju skroz stali - kao da ništa nije ni bilo :?
    Čitav dan sam hodala, penjala se po stepenicama, igrala se s nečakom - i dalje ništa.
    Jutros oko 4 isti scenarij kao prošlu noć - bolovi kao menstrualni, samo puno jači nego prošlu noć i iako i dalje nepravilni, sad je bilo puno jasnije gdje bol počinje gdje završava... ustala sam se pa sam hodala, skužila sam da mi je tako nekako lakše... muža sam odlučila neću buditi dok se "trudovi" ne ustale... međutim, nikad ni nisu.
    Opet je sve prošlo i sad se osjećam kao da ništa nije bilo.
    Sluzni čep ništa, vodenjak na mjestu...

To je valjda sve normalno, te lažne uzbune, samo malo frustrira... a dobro, ipak ja imam još 6 dana do termina, do tad će valjda nešto krenuti.

Baš me zanima otvaram li se od tih "trudova", prošli put sam bila samo "uloživa" na pregledu.

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uskoromama,daj nas obavještavaj.........ja sam svima ispričala za tebe ko da se znamo hehehehe
    Baš me zanima kad ćeš roditi.........meni je ostalo još 10 dana,možda se vidimo u bolnici

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

uskoromama,daj nas obavještavaj.........ja sam svima ispričala za tebe ko da se znamo hehehehe
    Baš me zanima kad ćeš roditi.........meni je ostalo još 10 dana,možda se vidimo u bolnici
    budem, naravno, redovito ću vas updateati.
    trenutno kod mene mir, ništa se ne događa, a beba je danas dosta aktivna.
    Joj, možda, tko zna, a gdje ćeš roditi? Ja na SD.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo ja sam ušla u 39. tj i mene šerafe ti pripremni trudovi alo onako par komada pa ništa neko vrijeme pa onad nevećer opret i tako već par dana, ponekad imam osječaj da će mi sve ispasti dolje pogotova kad čučnem i sl.
    Zna me stisnuti pošteno pa se poveselim a kad ono ništa, inaće u prvoj trudnoći nisam imala nikakve pripremne trudove nego je porod krenuo pucanjem vodenjaka pa onda trudovi, tako da ja ni ne znam kako je kad krene s trudovima i totalno sam zbunjena....

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj uskoromama prvotno napisa

budem, naravno, redovito ću vas updateati.
    trenutno kod mene mir, ništa se ne događa, a beba je danas dosta aktivna.
    Joj, možda, tko zna, a gdje ćeš roditi? Ja na SD.

Meni je termin 9.9 i namjeravam na sd,tak da se zbilja možemo čuti kak vrištimo preko zidova na kraju heheheh......

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kad ustanem osječam pritisak u donjem dijelu trbuha.......ko kontrakcija osim kaj ne popušta dok ne sjednem.....jel se neko poistovječuje samnom ?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma ja sad zadnjih par dana imam osječaj da će mi sve ispasti sok duže stojim, meni je najlakše kad ležim na desnom boku, lijevi mi uopće ne odgovara...

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ako slučajno ima več koja mama......jeste osjetile da se beba miče dok ste imale trudove ili se umiri ?
    Jer moja baka kaže da će se umiriti,a sad dali je to još jedna narodna .........

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako slučajno ima več koja mama......jeste osjetile da se beba miče dok ste imale trudove ili se umiri ?
    Jer moja baka kaže da će se umiriti,a sad dali je to još jedna narodna .........
    ja (još) nisam mama, ali koliko sam čitala tu po forumu, to je isto (kao i sve drugo) individualno - ja sam isto čula da se umire, ali ima mama koje su pisale da su bebe na putu za rodilište još bile jako živahne.
    Meni je beba dosta aktivna ovih dana.... inače ništa se ne događa, čak su i lažnjaci prestali. :/
    sutra idem na pregled na SD pa ću vidjeti što će mi reći... mene zanima jesam li se od tih lažnih trudova išta otvorila.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kad ustanem osječam pritisak u donjem dijelu trbuha.......ko kontrakcija osim kaj ne popušta dok ne sjednem.....jel se neko poistovječuje samnom ?
    mene je jučer to primilo dok sam hodala gradom (taman između dvije tramvajske stanice). stala sam pored jednog izloga i duboko disala....na što je prodavačica izašla van i pitala me jesam li dobro i hoću li ući i sjesti..

malo mi je bed bilo raditi cirkus i plašiti prodavačice da ću im se porodit u dućanu pa sam zahvalila i odšepesala dalje... čim sam se dočepala sjedala u tramvaju prošlo je...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A joj,bas ti je bilo veselo....
    Mene danas opet tisce ali bez ritma i reda,malo se smirila beba,ali dolje gura i grebe s noktima.
    imam i neki iscjedak malo gusci i drugaciji nego do sada ali jos nista od cepa...

voljela bi da se pozuri da izbjegnem ono cackanje pred kraj svaki drugi dan...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se k. u porodu mrdala. izmedu trudova sam ju osjetila kako se migolji. tocno joj je takav karakter--nema doslovno niti jedne sekunde mira. ona ne moze biti u mjestu niti toliko da ju zagrlis.

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    meni se k. u porodu mrdala. izmedu trudova sam ju osjetila kako se migolji. tocno joj je takav karakter--nema doslovno niti jedne sekunde mira. ona ne moze biti u mjestu niti toliko da ju zagrlis.

Znači ipak se miču..uf.......a ja uvijek kažem- počeo se micat ipak još ništa od poroda........hehehe
    Meni još 8 dana do termina,i znala sam da bum ovak nervozna hehe,al mi je čudno da je to sad zbilja tak blizu........

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je isto termin 9.9.,
    Nočas je bilo gadno steglo me par puta da me probudilo i niisam se mogla pomaknuti i onda prestalo, nadam se daće ti trudovi barem malo pomoći da se brže otvorim...
    Moja bebe se isto miće još uvijek intenzivno ali nekako sporiji i lakši pokreti...
    Jel su torbe spremne??

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj bebač se miče isto ko prije,osim kaj naravno se više ne okreće jer nema mjesta hehehe
    Torba je spremna več par tjedana,velika je isto spremna,a u njoj popis stvari koje još moraju kupiti ahahahah......živjela lijenost ) (Veliku sam naručila tek za drugi dan u maloj imam dosta toga hehe)
    Mene mama zeza da ona uopče nije razmišljala o porodu niti o trudnoći ko ja,nije bilo tolko pregleda niti se ona živcirala oko toga kad će.
    A ja stalno tražim neki znak...npr ak se ne miče,možda kreče......ili ako idem češće na veliku nuždu možda je to prirodno čišćenje,jer frendica je ima proljev uz trudove doma

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj superx prvotno napisa
    Nočas je bilo gadno steglo me par puta da me probudilo i niisam se mogla pomaknuti i onda prestalo, nadam se daće ti trudovi barem malo pomoći da se brže otvorim...
    Moja bebe se isto miće još uvijek intenzivno ali nekako sporiji i lakši pokreti...
    Jel su torbe spremne??
    ja evo friško s pregleda - otvorena sam 2,5 cm, dr. kaže vjerojatno zbog tih pripremnih trudića koji me isto muče noću. Prošli put, prije dva tjedna nisam bila uopće otvorena.
    nadam se da će ti pripremni isto utjecati na tebe..
    Baš sam happy, sve je ok s bebom (i s plodnom vodom s kojom su me prošli put uplašili da je ima previše ), počela sam se otvarati...

Još malo!
    Dr. kaže da je nezahvalno predviđati, ali da bi mogla roditi u ili jako blizu termina. :D
    Svima vam želim isto

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[quote="sierra"]Moj bebač se miče isto ko prije,osim kaj naravno se više ne okreće jer nema mjesta hehehe
    Torba je spremna več par tjedana,velika je isto spremna,a u njoj popis stvari koje još moraju kupiti ahahahah......živjela lijenost ) (Veliku sam naručila tek za drugi dan u maloj imam dosta toga hehe)
    [quote]

meni se beba isto dosta miče i drago mi je da je tako, barem se ne brinem.
    Torba mi je kompletno spremna od 35. tjedna (ja sam štreberica )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •