-
ruby napisa
Samo me zanima kako će to sve izgledati sad kad rodim (mislim na dojenje)
Evo i moje priče.Ja sam svoj otkrila prije 3 godine na redovnom sistematskom pregledu(na koji nas je slala firma u jednu privatnu polikliniku) i oni su mi btw. nakon uzv preporučili da ne bi bilo loše to prekontrolirati na Institutu za tumore.Već sam tu umrla od straha ali slučajno sam imala poznanike u Ligi za borbu protiv raka pa su mi preporučili i dr. na Institutu.Radili su mi punkciju pod uzv i nalaz je bio "blago rečeno"katastrofa.Odmah na operaciju. Veličina FA je tada bila oko 1,5 cm.Sva sreća da je dr.Nola bio normalan pa će išao revidirati nalaz jer mi je na pregledu rekao da on to ne bi operirao jer je FA duboko i ne "pipa" ga na dodir i objasnio mi da bi duboko trebalo rezati.
Preporučio mi je da se vidimo ponovno za tri mjeseca pa ako se naglo bude povećavao da ćemo onda odlučiti.
Ne moram ni govoriti da u toj neizvjesnosti sam bila luda i stalno razmišljala da li treba to vaditi ili ne.
I onda je moj MM poludio, odveo me u Njemačku (imali smo mogućnost jer nam je tamo familija) na pregled gdje su mi nakon color doplera i uzv preporučena mamografija jer ni njima to nije baš dobro izgledalo.
Tek nakon mamografije koja je pokazala da se radi samo o benignom tumoru mi je bilo lakše.
Sad kontroliram svakih 6 mjeseci, trudna sam i svjesna sam da se sada sigurno i FA povećao.
Zato svima koji imaju FA preporučujem da se ne zaletavaju i ne idu tako brzo pod nož ako nije neophodno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma