Ja osobno imam 14 god i prvi sam se put upoznao sa kompom kad mi je bilo 5 godina, sada se vec dobro poznajemo

i on mi sluzi za mnogo stvari pout ucenja za skolu. Katkad me "pukne" ovisnost za igricame ali toga se zasitim u manje od jedan dan,imam komp u svojoj sobi i smijem ga koristiti 1 sat za igrice i po dogovoru za ucenje, (ako sam napravio svu zadacu),ali draze od igrica mi je programiranje (znam programirati u logu, uredivati web stranice u html-u i css-u i znam malo c-a) ja mislim da je to jako puno

i nisam kao moji prijatelji koji vise po wow-u, a zasto? Zato jer su me tako roditelji naucili. Oni su me pustili da se igram i kad mi je dosadilo tata mi je pokazao da se mogu "igrati" na kompu na drugi nacin:programiranjem i odmah sam se u to zaljubio, sad ja ucim svog brata tim stvarima i moje je misljenje da bi se svoj djeci to svidjelo samo im treba netko pokazat (nema veze ako neznate programirat, ucite s njima, tako ce biti jos zabavnije). I na kraju moja je poruka da djeci traba samo pokazati kako se nesto zbilja radi na kompu i oni ce se u to zaljubit i potpuno ce zaboravit na igrice.
P.S. moram se pohvaliti da sam usao u tim programera web stranica i ja vec sa 14 godina mogu nesto raditi za novac jer sa stranice koje ja napravim mogu prodati za 20-70 eura (ali ja to radim samo za zabavu)