Citiraj Janoccka prvotno napisa
...
Ja sam jednom imala malu anketu među učenicima. Oni koji su imali računalo od malena naveli su da koriste brojne aplikacije. Oni koji su ih dobili kasnije u OŠ ili SŠ ugl. ga koriste za igrice.
Ali to opet ne govori da je netko manje/više savršen ili manje/više ovisan.

Zapravo... svatko treba sam donijeti odluku za svoje dijete. Nema tu pravila.
Ovo prvo bih ja ovako objasnila: djeca koja su dobila komp u OŠ ili SŠ dobila su ga (većinom) jer su ih roditelji kupili za njih i zbog njih, dakle to su roditelji koji se ne bave puno računalima ne mogu niti uputiti dijete da radi raznovrsne stvari.

S drugim se appsolutno slažem.

Veliku ulogu igra naš osobni stav o računalu.
Ja ga skoro uopće ne koristim na poslu (tj kad trebam nešto napraviti za posao to radim doma), palim ga u trenutcima kad smo svi kod kuće, ako ga ograničim Sunčici, morala bih ga ograničiti i sebi. Ona se neće igrati s plastelinom ako sam ja za kompom, nego dođe vidjeti što ja radim.
Meni je računalo sredstvo za zabavu, komunikaciju i kreativnost. Vjerujem da ću to (bar dijelom) prenjeti Sunčici, kao i stav prema hrani, šetnjama, prijateljstvu i još gomilu toga.

I naravno, komp spada u gomilu odluka koje svakodnevno preispitujem - radim li to i to dobro i mogi li biti bolji roditelj...